Thursday, December 20, 2012

Review: Vitamin C 1000mg Pahang Pharma

Assalamualaikum

Vitamin C ni saya dah makan lama dah, sebulan lebih haha takde la lama mana..Constantly makan every night. So far so good, nak kata bertambah cantik, takde la pulak orang kata wahhh bella cantiknye awak. Takde ye. Sorry saya takde gambar before after sebab muka saya tak berubah pon cuma kulit je la, and gambar tak menampakkan perubahan, kalau depan2 nampak la kot. Tu pon if you really observe before after and duduk dengan ai 24 hours. Sebab kalau tepek gambar, dah pasti la saya akan amik yang paling buruk lepastu dengan paling cantik kannn. Walaupun yang buruk tu 5tahun lepas.

Saya makan vitamin C dari Pahang Pharma, ada jual banyak di internet. Tapi saya beli offline from a lecturer. Saya tanya medical dr, then baru saya beli. Saya banyak tengok jual online RM100 for 1 bottle, mahal gila wehhh. Tapi kalau beli loose memang mahal.

IMG_54851 

Kesan dia, kulit ai halussss, tidak la seperti bayi lagi. Dark circle i masih ada cuma berkurang sedikit, sikit ye, sebab saya tak expect vitamin ni boleh hilangkan terus. Saya makan vitamin C sebab nak haluskan dan lembutkan kulit dari dalam and taknak ada jerawat. Saya tak pernah ada jerawat2 besar since then, best kan. Saya pon takde masalah jerawat sangat anyway tapi dari banyak testimoni banyak yang dah hilang jerawat. In fact ada kawan saya sorang dia ada bekas jerawat and jerawat batu, dia makan muka dia bertambah elok. Part memutihkan, ala saya tak pasti pulak tapi saya takde nampak saya putih pon. Saya tak kisah kot putih2 ni. Ada orang yang consume vitamin C ni jadi putih. Lain orang lain kesan ehh.Oh ye saya ada masalah black and white head yang teruk, sekarang dah kurang, me likeyyyy sebab saya ada guna mask jugak so dah better. Dulu saya ada tompok2 dekat tangan, ala dot2 brown tu, dah hilang hee suka. Cuma scar jerawat dari dalam kulit dekat muka tak hilang lagi sobb.

Kesan dia banyak dari dalam je, jangan la expect makan terus nak pulih semua, no. Saya nak dia build tisu2 dari dalam,sebab bila dalam ok, baru kesan dia nampak dekat luar. Sehari makan sekali je, so satu botol tahan 3bulan lebih la sebab ada 100capsules. Vitamin C tak boleh overdose, sebab dia remain dalam badan about 8hours, kalau overdose bahaya. Sama je semua benda yang kita makan overdose pon bahaya. Jangan la obses sangat hari2 pon tengok ada cantik tak ada cantik tak, haishh, pakai je la lepastu duduk diam. Saya minum a lot of water during day and stop during night. 

More review to come. Saya suka try banyak products sekarang sebab annoying dengan diri sendiri malas makeup tapi kalau tak pakai pape nampak macam zombie sebab mata ai kan lebam. Saya perlukan eye care! Sebelum beli apa2 sila lah consult dengan dr and baca review orang lain dulu ok. Tadaaa.

14 comments:

Rosiela Roslan said...

sama la... kite pon makan vic C yg ini jugak! =)

❤~Emma Abduh~❤ said...

waaa nak try la nnt...betuah sis sbb dpt kulit y cntik jrawat takut nak tumbuh... :)

bella dela rosa said...

hello girls,

thank u sebab sudi baca. ehh tak cantik pon kulit cuma maybe sebab vtamin c tu yang dah matikan sel2 kotor dekt kulit hee

eid mazni said...

berkesan ek...? saya jual tapi xpernah nak try tuk diri sendiri...tak tahu kenapa...hehe...tapi ramai yang repeat order...maksudnya berkesan la kannn...?? nak kena try jugak la nih...ehhehe

rieenna said...

hai bella,u beli offline brapa harga 100 biji?kalau murah boleh u tolong beli kat i!

eid mazni said...

haah, bella beli harga berapa yer...?? y 100 biji...

bella dela rosa said...

hye korang aritu kite beli rm80.sekarang kite message supplier dia boleh kasi rm75!tu kalo kite amik sikit2,kalo amik banyak lagi murah

hanani fiee said...

hi bella,ada beli vit ni.dpt 70 je promosi.heee. tpkn ni sintetik ke eh ? ;/

NMH said...

sebab tengok belambak on9 teringin nak beli tp xde keyakinan sgt. then bile ade yg wat review ok la ni.. hihi nak try lah

nadea said...

mkn vit c ni leh mkn seafood x.. ade org ckp klu mkn vit c pas2 mkn udang ke nnt kluar darah ikut liang roma kite.. ye ke.. takut plak dgr..

Honey Ayell said...

Crita yg jujur.suka:-)

Unknown said...

Kalo ikut pakar diet..dia ckp bdn just perlu almost 30mg vit c..yg lebih tu xkn disimpan..trus buang..sbb tu kalo mkn oren byk2 kita cirit..hehe..ni pn info dpt after joining kursus sains sukan..tp xtau la 100% betul ke x..kalo doc tu tipu sy..sy tipu bella la..huhu

Btw..last 3years kita kerap sembang kt dlm blog ni..dat time if im not mistaken u with GMOKU..if xsilap la..tetiba blog ni muncul blk..after buka my old diary..sbb ada note dlm tu link bella punya blog..xsangka ada lg..nice to see u back..tahniah for ur master..bella msti xigt dh kot..;)

Hydrangeas Blooms said...

consume vit c ni jugak. tapi pagi sebelum makan apa2.. rasa macam tangan cerah sikit, tapi xtau la kot perasaan je ;) mukaa, tak perasan plak... beli online RM70 include postage.

Anonymous said...

Yg berkenaan dgn udang tu.. Dy jd merbahaya bila kita ambil dgn colagen or other supplement.. Sbb seafood kandungan zinc dy kot sgt tinggi so x boleh ambik udang dlm kauntiti yg trlmpau byk.. Or amik sekaligus dgn vit c n supplement.. So better kalau ada amik bnda2 mcm ni tggu 4 5 jam lpastu baru makan udang ke apa.. Yee sbb tu bla mkn vit c ni keja membuang je.. Kulit kta amik 30mg je mcm cik d atas ni ckap.. Tu namanya proses detox or membuang toksin dlm badan.. So don't worry. Gunakn Vit c pharma phang ni tanpa was was.. Sbb ia organik.. (Ira)