Wednesday, December 19, 2012

Review: Sabun susu beras

Assalmualaikum

Kalau dulu saya memang pakai nutox oxyfusion je, tapi sekarang semua telah berubah, dunia makin maju, pantang nampak semua beli. Sabun ni mak saya beli kat pasar. Banyak je jual online tapi tak sama macam ai punya, nak jugak lainnye. Mak ai beli mahal kot RM4 rasanya, tapi banyak orang jual RM2.


IMG_54751

Belek2 yay ada jugak lain. Bhaha ai punya ada pearl pearl ada collagen. Kau ada? Tu la beza dia. Nak jugakk. Baru je pakai 2 minggu. Tapi masa saya pakai first time, lepas basuh je mak saya kata muka putih dari leher, mak saya over la mungkin. Tapi sebenarnya ada je skin care yang instant terus putih tapi tak lama, normal ye tu.

So far saya pakai best la, wangiii. Dengan harga murah macam tu, cepat la dia bagi kesan tegangkan muka. Memang tegang and memutihkan awww. Saya pakai masa suka suka, paham tak masa suka2, setiap kali rasa nak basuh muka saya guna la, sebab saya letak dekat sink dining area, so basuh je setiap kali lalu. Sebab murah kan, takde la rasa bersalah habis cepat pon. Cuba kalau mahal ada kau nak pergi basuh muka 10kali sehari? Saya potong dua, satu simpan satu guna.

IMG_54931

Setiap kali guna adalah menyebabkan muka saya bersih, aku cuci la banyak kali. Tak bahaya kot, takpe nanti tengok kalau cuci selalu kesan dia apa. Kalau rasa nak putih satu badan boleh je guna susu beras ni. Tak pon kalau ketiak rasa rasa kurang putih pon boleh try guna sabun ni. Sabun ni pon works kalau rasa macam kurang segar, cuci je terus segar, bukan semua sabun macam tu ke bella bhaha. Tapi saya selalu lepas balik kerja je terus cuci sebab kan ada kotoran2 euww. Terus rasa bersih, mind set mind set!

Alaa setakat RM4 nak pikir2 ape, beli je. Boleh didapati di kedai yang ada. Kalau rasa nak beli online macam membazir je nak kena bayar postage, tapi kalau korang jauh2 nak pergi cari adalah lebih membazir. So sukati la nak beli dekat mana. Sila lah beli.

Till here, tadaaaa.

13 comments:

Lyaa Suriany said...

kite pun pernah pakai
besssst

fadyxc said...

kat mana nak beli?

Miss illuisionist said...

sangat betul...saya pakai jugak,rm2 je..dh la wangi,lepas cuci muka tuh terasa je tegang muka..mmg berbaloi laa...dan terus buat sabun mandi..hehehe

Cinta hazanis said...

produk susu beras memang terbauk. kita pun pernah cuba. memang terbaik.murah pun murah. :)

Mira Amirudin said...

thanks for sharing...
nak beli jugak!hahaha

BeYLa! said...

eh sameeee la kite kak bella!kite pun mmg beli sabun nie murah je. sabun thailand nie heh. mmg ase bersih je kaaan?

bella dela rosa said...

Hye girls,

thank you sangat tau sebab baca and comment walaupon kite salu je malas nak reply sob.sorry.

ni kite beli dekat pasar. kalau nak beli online pon boleh, search je sabun susu beras. kalo nak suruh belikan kite nye version pon bolehhh hee

ara rara said...

hai sis, kat mana eh nak cari? kalau mcm kedai yang jual jamu-jamu tuu ada tak?

bella dela rosa said...

ada rasanye, tanye jee

Unknown said...

mcm best je...nak tanya boleh tak kanak kanak dan baby guna sabun ni utk mandi?

roza mamat said...

kalo kat tempt ko org ade kdai my one shop..stu ade jual..mhal skit rm 2.90...heheehehe

Rika said...

Akak nak tanye,, mane lg besh sabun ni ke yang k-brothers punya. Sy confuse nak pilih mana satu kak, sabun beras sahaje ke, 3in1 ke, collagen?? Nampak kt onlineshop die org byk jual k-brothers, x de mcm akak punye ni.. Where can i buy this one...?

Rika said...

Akak nak tanye,, mane lg besh sabun ni ke yang k-brothers punya. Sy confuse nak pilih mana satu kak, sabun beras sahaje ke, 3in1 ke, collagen?? Nampak kt onlineshop die org byk jual k-brothers, x de mcm akak punye ni.. Where can i buy this one...?