Saturday, November 13, 2010

NUTOX OXYFUSION



have you heard about this brand.i tak pernah.hehhh.tapi i dah beli for my new skincare product.hiksss.ini angkara cina yang seduce soh i beli dekat alamanda.at first,she offer to give sample and its free.lepastu bile dah duduk and tengok tengok jadi la die bercakap dengan lebihnye.i da la memang orang yang kalau jalan sorang2 mula laaaa duit akan keluar macam air.dan semua benda pon grab and pay.lepastu balik mesti emo sejam duduk atas katil merenung nasib.hoi duit habis hoi.



oke about nutox.as u can see,ini untuk anti wrinkle,macam bile dah tua kan akan ade kedut2 dekat muke,since we are only 20++ so tak perlulah skincare cani kan but guess what,kedutan telah muncul start umur kite 20 ye kawan kawan.walaupun tak nampak tapi sebenarnya ada.ye la takkan pulak die nak teros effect nampak clear pulak kan.mesti la semua dari sikit2 lame2 jadi bukit.

ape yang menyebabkan saya beli.first sebab loreal i dah habis.lepastu why not cuba product baru.and this product is organic based.diperbuat dari birdnest.you have to be careful with the product that you wear.sometimes chemical yang ada dalam product akan menyebabkan kesan jangka masa panjang or sometimes it will absorb into your skin cause u cancer,skin damages and so on.as you can see stated at the bottle parabens free.u can google the danger of parabens,parabens or scientific name alkyl esters of p-hydroxybenzoic acid.

you can read this as one of the sources (fact about parabens).

parabens usually used as antimicrobial preservatives in thousands of cosmetics, personal care products, pharmaceutical products, and food. you can check the ingredient at your cosmetic bottle if one of this chemical contain so its actually parabens(Methylparaben, Ethylparaben, p-Propylparaben, Isobutylparaben, n-Butylparaben and Benzylparaben). selalunye digunekan dalam deodorants, antiperspirants, creams, or body sprays.

serba sedikit tentang ingredients in cosmetic.if nak cari skincare,cari la yang organic based.the more u used chemical the cepat you akan rosakkan ur skin,body.jangan cepat percaya kepada instant punye effect tau sebab bile cepat sangat kesan die kasi kat ur skin,sebenarnye its contain banyak chemical sebab chemical die punye sifat menghakis,thats mean acid.sebab tu effect die cepat.

memang semua pon akan ade chemical tapi cari yang less effect la.die ade bahan kimia yang tak bahaya and bahaya.sebab tu sekarang banyak product kalau nak jual mesti die cakap ha yang ni organic.kan kan sebab consumer dah conscious dengan benda benda nih semua.so be smart.even makeup pon ye sekarang da ade yang organic.



sebab lain i beli nih sebab of course mase tuh sebab die ade promo,others sebab die punye krim pon spf 25++ hoho which sukee nye takyah la pakai sunblock.google jugak pasal UV care tau cause u need to have something to protect ur skin from uv light sebab sekarang bumi semakin menipis,so the light will straight away to ur skin,bahaya okehhh,yang ni sile lah google sendiri.antaranya boleh menyebabkan cancer.

what i bought are the basic set and serum.haha i pakai serum collagen,nak buat ape nyah,nak kasi tegang kulit i ni haaa.the small one and the shower gel got it for free.and got small cleansing wash for free too.payung pon free jugak.so far oke,cause bile apply kat muke mule2 cleansing foam,apply toner,serum and last the cream,rase macam baru lepas pegi facial.muka macam gebu jee huhu best.n i belajar dari maria elena how to massage face.sila tengok,i bet takkan menyesal!(maria).da macam buat adv nutox pule kann.hiks.any product pon bole as long as u check the ingredient okeh?

till here then boboi

22 comments:

MarelFira said...

confirm muka bella lagi cantik tau pasni....

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hihi. seronok baca. takot ohh nak beli product mcm2, ngee
u dah lawa kot bella :)

Anonymous said...

satu set berape?

mesti mahalkann. T.T

shiera firhat said...

bella, tkpyh pkai skin product apa2 pun, kulit awok dh cntik, hee~

shiera firhat said...

bella, tkpyh pkai skin product apa2 pun, kulit awok dh cntik, hee~

bella dela rosa said...

marel:huhu nak kasi licin muke yang tak licin,

bella dela rosa said...

marlyana:haah skang have to be careful..zz kulit i tak cantikk

bella dela rosa said...

anon:tak sangat laaa.emm semua tu total rm130 kot

bella dela rosa said...

shiera:kulit cha lagi cantikk gebu jelesss

lyana rosli said...

wah, pasni bleh la ganji Fazura. replace dia jd spokeperson Nutox. pasni nk try jgk la pkai bnda nie. tp now dh terikut kak maria. pkai skin care sama mcm dia. huhu.

btw, i'm one of ur silent reader. HEHE.

bella dela rosa said...

huhu over tauuu sampai ganti fazura..

hee tq for reading yang

Elin said...

hai...
akak pun penah pki nutox ni...dekat setahun pki..then da abis..tukar plak try Nano..hehhe..

psst..haah, kulit awak da catik...comey.. :)

bella dela rosa said...

elin:hihi ye ke kak?best ke gune

Anonymous said...

Ter-google your site. I pun baru je start pakai about 2 months ago. Mmg best je kulit bila lepas pakai. Rasa gebu kan... :)
I'm aleady 35 so mmg suka this product.

bella dela rosa said...

haah kan.best best.i rase da almost a month pakai rase cam best la

Atin said...

hai dear..
awk pakai 1 set ye. cleanser pakai yang mane ek? hehe..saje sibok tanye sebab nak try pakai nutox ni.. ramai jugak yang da pakai kan..

bella dela rosa said...

pakai wrinkls away.hee bole enlarge gambar.;)

Anonymous said...

Hye.br 2 minggu pki cleanser,moisturiser,night cream n astrigent. So far ok. Yg best moisturiser dia langsung x berminyak.muka i jenis yg minyak.sblm ni kalo pki pelembab mesti minyak mcm air kt muka.byk gler.tp yg ni maintain kering.mmg sgt best

LiN Boutique said...

Saya dh pakai produk ni.. So far liang roma kat muke dh smakin halus... I love wrinkle cleanser... Memang after cuci... dpt rasakan muka u bersihh mcm lpas buat facial... I dh 33 tahun dat y pilih produk utk awet muda.... :)

LiN Boutique said...

Saya dh pakai produk ni.. So far liang roma kat muke dh smakin halus... I love wrinkle cleanser... Memang after cuci... dpt rasakan muka u bersihh mcm lpas buat facial... I dh 33 tahun dat y pilih produk utk awet muda.... :)

Anieyssa Maziah said...

salam..blh sy tau fullset nutox ni?sbb yg trial pack pun dia bg 3 product je..xde toner n lain2..

Misz Yue said...

salam :)..cikyue pn ad mslh sama cm bella. em,nt nk try guna nutox la plk.hehe..btw, full set yg bella guna tu ap? trial set ea?