Monday, March 22, 2010

batu api dan air

dulu alwiz used to be api,
and orang laen sume jadi air.eh sume melayan je api nih.api besa mane pown air layan je.tapi makin besar,bile da belajar dari pengalaman,bile da tau hati orang,bile da tau cane perasaan orang bile kite jadi api,da bosan,

ckit ckit tuka jadi air untuk semua.wahh baek.cool down kan sume orang.bile orang betuka jadi api ckit,saye pelahan2 taruk air bia api ilang.tapi kalo api tu besa sgt2 saya simbah ngn air byk2.tapi kadang2 je saya tuke jadi api,tapi bukan api besa,kecik je.sebab saye prefer jadi air.sbb bile jadi api salu rase diri hebat,kuat,sume taley lawan.tapi nanye ta pown.bile jadi api,kadang2 smpi ta knal diri sniri.

tapi skarang saya da bosan jadi air,
sebab kadang2 api api sukati je na menyala kat mane2 bile ade punca n air salu ade je tuk basahkan.bosan kan?bole ta na bia je api bia bakar sume.air nyorok je.sebab air da penat.bile ade api salu tugas air tugas die padamkan api.api,awak tau ta awak akn musnahkan sume kalo tade air.?n salu je air yang cari api.ye la kalo api cari air memang tade api la kan.besh nye.!

skarang saya terasa na jadi batu,
sebab saya da penat jadi api n air.bile ade api batu baling kat api,batu tetap same,walaupun panas tapi die takan berubah.tiade perasaan.biarkan je si api nih.sebab lame2 api ilang,tapi batu ta pnah berubah.yea.!bes jadi batu.pastu batu bole lari.bole ke?uh anggap je sebab die kecik,bile ade gerakan ckit mesti bole ubah tempat.api?bia kan.
bile batu ngn air die tenggelam.bagus la.batu suke dok dalam air.sejuk je..

saya dalam proses transformation,bertukar menjadi batu sbab saya da penat.bertukar.bia la batu keras,ade kecik ade besar,ade berat ade ringan,tapi yang penting batu kuat.!ehehhehee.
pasni na betuka jadi ape,eh jangan smpi betukar menjadi angin da.ta dapat dilihat tapi bole dirase,die ade tapi ta bole ditangkap.sume orang perlukan angin.eh best jugak an.oww belum smpi mase lagi.

p/s:terpulang pade definisi masing2 untuk mentafsir cerita diatas.mungkin bermaksud mungkin tidak.tiade kena mengena dgn yang baru hidup atau suda lame hidup.ta perlu penin2 bace.terima kasih.
muhasabah diri bella.

5 comments:

lamka said...

Air dah ade?
Batu pun dah ade?
saper nak jadi kain lak?
mcm mane nak ooo..som...

bella dela rosa said...

uhhuhuhu:)

Anonymous said...

ada orang jadi batu api ke?
huhuhu

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said...

bgus bella pilih jadi batu...
sbb batu tu kuat...
even kena campak..kena ape2 pon..btu tu still kukuh lagi..
hehehe

lamka said...

lg elok jadi air... x sakitkan org lain... batu x sakitkan kite but mayb wat sape2 terase ke.. jadi air n layan...