Wednesday, August 25, 2010

bile disuruh pulang terus nak jugak melencong

salam semua.harini dah masuk puasa kelimabelas malam puasa 16 lusa puasa 17.pastu raya yay!sekejap je rase mase belalu da sampai 1/2 ramadhan.kawan2 semua sihat?ramadhan kali nih bawak berkat tuk kawan2 tak?huahua da rase macam hos rncgn kanak2 berunsurkan agama.hohoho.

harap semua sihat hendaknye.last 2days i had dentist appoinment regarding my braces.doctor changed!more kind i think.tapi bile jumpe die mesti sakit sbb die suke pasang ketat.-_-.but with her macam the movement of teeth cepat,tak cam doc dulu,lame tol nak tengok ubah.i dun knoe how dentist work on teeth.kadang2 ade appoinment tuh gigi die jadi jarak,kadang2 jadi rapat,pastu jarakkan balik pastu jarang sangat.tak paham.T_T.sian rasenye gg ai nih.n the nurse request me to change colour braces since i wear yang takpnah ade kaler.huu.tapi da nak abes da pakai,so da tak tuka.

thenn,this is the first time dad ask me to go home by myself,previously if die anta pegi dentist,he'll wait,sometimes mom accompany,and bring back home.tapi this time die soh nek train.i was like what?lame tol pike.pastu tetba teringat plak,hoho bole bershop shop nih before balek since i hav/need to buy jeans,cardi and so on.then i said oke.terossss g midvel from lrt wangsa maju!alone.da lame sangat tak walk alone,since form5 rasenye.kalo dulu taksuke betol jalan ramai2.kalo bole sume nak sorang2.klcc sorang,lunch sorang,petaling street sorang,central market sorang.aww.i have no idea whre the 'brave' thingy came from.maybe sbb dulu ade taekwondo.

but if u ask me jalan sorang2 now pegi memane,omg,definitely no no no no.ko gile uww tanak tanak.skarang macam da bahaya sangat sangat rasenye kalo girl jalan sorang.banyak pukau2.takut.tapi kalo letak kat shopping complex sorang2 n give me fulus,ill be oke.^_^


wanita sahaja sepanjang masa.guys please jangan tersilap.

n when im at komuter station,adakah saya yang ketinggalan zaman or benda ni memang baru.coach for ladies.baru eh?where coach yang tengah only for ladies.woww.suprise plus suke gile.eleh mcm salu naek train.tapi very gud die buat mcm tu,bole mengelakkan kes raba2 n mengurangkan kadar persentuhan.n klakar nye not everyone knows,ade one guy nih tetba masuk coach for ladies n he like tepinga2 aku dalam syurga ke nih semua perempuan ahaha.pastu kesian die polis yang jage lam train sound jerit dari ujung kate ni coach pompuan la.die taktau pon.emm,sian die da malu pastu kena go thru coach laen.dlm hati,oww da mcm lam neraka panas je muke tahan malu.huu bang lenkali tengok tul2 tau.jangan ikut pungkoq pompuan jee.sian kalo yang bekapel,buatnye si gf nak masuk coach pompuan,da kena pisah2.


u have to wear sumthing comfort bile nak berjalan lame ea.my fevret wedges da putus.T_T.sob sdey.

p/s:orang cantik/hensem dibangga banggakan,nape tidak org berilmu?

10 comments:

bojan said...

oh..coach ktm utk perempuan tu..dah lama tak naik ktm..tapi ada gak dgr cerita pasal coach tu..terasa nak masuk..wahaha

Anonymous said...

Sbb org berilmu X hensem/cantik. @ lbh elok klau org hensem/cantik X berilmu...lebih ada daya penarik. Wanita klau pandai sgt mungkin buat laki2 takut (maybe sbb ramai laki2 yg kurang bijak skarang nih). Klau 2-2 sama berilmu ego laki2 bleh buat wanita yg berilmu jd emosional. Lgpun ilmu bukan utk dibangga-bangga, krn ia bukan milik kita.

fared zainol said...

bella
awak xpenah pakai braces yg color2?
then
b4 ni yg mcm mane je ek?
=p

Syida Shukor said...

bestnya dah nak habis pakai braces ! akan pakai braces juga . tapi akhir tahun atau tahun depan . hee hee

bella dela rosa said...

bojan:gatallll.kena halau padan muke.tapi memng akn kena halau.

bella dela rosa said...

anonymous:emm.:)

bella dela rosa said...

fared:pakai yang tade kaler.kaler besi,silver.

bella dela rosa said...

syida:hee pakai pakia!cool!

fared zainol said...

o00ooo00o
rugi taw xpakai yg ade color
heehhee

bella dela rosa said...

hehe tak rugii pownnn.pakai colorless orang tak pasan pakai braces ke tak