Tuesday, October 5, 2010

sesi nangis bersama sama

oww yeah baru ade kesempatan cerita pasal adik ai yang pergi rusia tu kannnn.raya minggu kedua kot?haha.

adik ai yang kecik sekali siti hajar,da selamat sampai da pon.tskk,baru nak cerita kan.die ambik medik 6 years.whoahahaha.maka dengan itu berlakulah hujan buatan di klia.eh biasa la,nasib tak banjir sebab semua mak bapak yang datang pon nangis jugak.


kalau ai jadi guard cek pasport kat situ dengan ai skali pon nangis kot?motif sangat.?sebab ai takley la tengok orang nangis nanti nak nangis sekali.tak kisah la ade kena mengena ke tak,nangis jugak.sebab tu kalau orang nangis memang ai saje buat buat gelak,buat buat senyum,buat buat lompat,buat buat pegi minum kopi jauh juah.tapi paling penyelamat dari menangis ialah pegang kanak kanak dan mari main kejar same same.reason last skali memang selalu buat.

ai yang kepochi.ha korang bole bayang tak ai yang cek cek pasport tuh.T__T.orang annoy je denga ai bebel zz.

ibubape redha punya anak perempuan sulung yang tak macam kakak.T__T.patutnya saya keluar paling akhir.

taklimat before pergi.

saya tak mandi lagi time nih whoahaha.kena bangun kol 6pagi tau pastu haa takpelah japgi japgi je mandi.tak sen-o-noh.

bersame maktok tercomel di dunia hiks.

n tadaaa belaja jangan rajin sangat.

sangat gigih semua makbapak,mula mula dari belah kiri,jalan sampai kesane tuh ha ikot je anaknye jalan.kalo ade platform sampai ke flight mesti da ikot je sampai naik flight.

i found this quote.touching.kena dengan diri sendiri.saya sangat tak suke perpisahan.paling tak suka n terpaling tak suka.i dont know how to face it.emm.jumpa orang dan kemudian berpisah adalah perkara yang sebenarnya susah untuk saya hadapi.till now i still tak boleh bayangkan how can i live if my parents die.kemungkinan besar saya menyusul sebab teramat sedih.serius.ingat lagi mase pergi kem pon nak balik nangis bersama kawan kawan.guru besar bersara juga nangis padahal tak pernah bertegur sapa.haha.tapi tuk benda yang terlampau sedih yang semua orang pon sedih seperti kematian,kehilangan selalu saya nangis dalam hati je.tu yang paling sakit.kadang kadang saya perlu kuat jugak bile orang lain lemah.

bai semua!

10 comments:

Anonymous said...

6 Tahun Je.. :)
Laiepun Tiap Tahun Balik Kan? :)

hansuke said...

salam.

aritu takleh masuk blog awak.
blogger kata "ristricted to invited readers". hm..

neway, siapa suka dengan perpisahan, tapi semua org akan lalui jugak kan.

dulu i never understand how it felt losing someone u love so dearly until la when my dad pass away last year, memang hancur jiwa, tapi Allah maha berkuasa, itu sahaja kita mampu pikir.

just for now, hargai la parents, make them the happiest people alive, until one day, when God say it's time for them to go insya Allah by that time u'll be ready to face the fact with redha.

tahniah to ur sister la. and good luck to u too. k see ya.

bella dela rosa said...

anonymous;?

bella dela rosa said...

hansuke.yup i did private.i memang dari dulu salu pike macamane rase kalo ditinggalkan and meninggalkan.
sometimes benda yang i pike tuh macam real jadi.n nangis macam real juga.
yeah i hope so,the time will come even i doa everday that day will never appear.Allah knows better.Dia tahu sejauh mane kemampuan hambanya

thanks!

fared zainol said...

alalaaaa
comel jerk siti hajar
dr picca pon nmpk dia kecik jerk
baru pas spm ker?

bella dela rosa said...

die kemetot jee.
hohohoho.
haah lepas spm

Anonymous said...

Yes Bella? :)

bella dela rosa said...

u sape?hikss

eLLa said...

die pergi maner erk?

bella dela rosa said...

rusia.medic