Thursday, December 2, 2010

rapunzel-tangled

salam semua.
oke first thing first i would like to stress here that p/s on my previous entry is part of my assignment which entitled who am i.nothing to do with anyone oke.no heart feeling.

had gloomy day for these few days.mood swing.aduhhh.-_-".why it have to be happen every month?if i wont get really bad period pain,it will be very worsttt feeling.cry for simple reason such why did u ate my chocolate till finish,why u din wake me up,why u din reply my message even only 5minute wait.do you have same symptom like mine or im the only who have this crazy thingy?cry because i cant catch up my study and thats the start for my brain to popup hoi ko ni bodoh la,apsal ko bengap sangat,ko memang semua tak reti,kau memang loser gile.and it will continue to other story too which when go home,mother do not greet when i reach home,then come out with there's no one love me blablabla.emo betol.

i went for a movie.rapunzel!!oh disney movie never disappoint me.this is the second movie where i go out of the hall and smile all the way.the first one i watch alone too.pardon?takde la pergi tengok cerita romantik sorang sorang,gile hape nanti nak sweet sweet dengan sape kan.thre's a guy too which watch alone as well.ehem tapi he sitting in front of me la.


you guys should watch this movie.!bestt comel je.sinopsis,rapunzel kena culik ngan nenek jahat and simpan die dekat menara tinggi tu and suddenly guy came masuk dalam menara while pmpuan jahat tu takde.and the guy is not prince oke,die pencuri hoho.and so on blabla,haha pergi la tengok.oke oke one part when actually pompuan jahat tikam that man,rapunzel can use her hair to cure anything and she promise her tipu mother after she cure the man then she will follow the tipu mother everywhere she want to.hero refuse too,"you cant do this rapunzel".'i cant let you die',"if you go with her,you'll die",'u r my new dream rapunzel',"then you are mine".oh sweet.

lepastu keluar senyum.mesti semua orang ingat gile hape dak nih.da la jalan sorang sorang senyum sorang sorang,nasib baik tak langgar tiang.lepastu hilang ingatan tak ingat letak kereta kat mane.-_-".kau ingat aku tak takut.dekat dalam mall tak takut la,tapi dekat parking tu scary la.dalam lif jugak.masa nak keluar pergi kat parking lari 100m/min.masuk masuk terus kunci haha.snanye nak pegi karok tapi bukan aku yang pelik nanti dekat counter yang pelik sorang je nyanyi so dari tambah kemusykilan aku kawan dengan jin baik takyah.

tips nak keluar sorang for girls:


-jangan la pakai hot sangat kalau taknak kena ikut.
-pakai baju,kasut,bag yang comfort so that if anything bole pecuttt.
-bawak spray minyak wangi cukup la nanti sape sape hati busuk bole jadi wangi.
-jangan naik lif sorang kalau rasa sangsi sbb ade kes laki nih pukul sorang pompuan sebab nak mencuri.even ade laki lain dalam tu pon kena pukul sebab laki tu tua.
-jangan pergi tempat yang tak biasa.pergi la mall yang korang biasa pergi.ye la kang lari laju laju konon slamat tapi lari pergi masuk jalan mati,wat penat je lari laju2.
-kalo nak tengok movie tengok la cerita lawak or cerita kesukaan,jangan la pilih cerita sedih kang nangis sorang sorang mengenang nasib.
-kalau nak pergi toilet jangan la pergi toilet yang kena belok kanan belok kiri pon tak sampai lagi,yang senang dilihat orang awam,bukan nak kencing orang boleh tengok,yang toilet die senang cari.
-tempat makan,i salu makan dekat cafe macam dome ke,sweetchat ke.bestt sambil menikmati makanan yang menyelerakan.jangan la pergi pizza hut yang sebelah kanan huha huha kiri jerit jerit.kau tengah tengah diam je,takkan nak joget sekali pulak.
-kalau orang konon konon nak tanya ape2 kau cakap oh i dont understand your language.
-pegang beg seerat eratnya,ni happen masa i kat central market tau i konon pegang hbag macam mak datin segala and one guy tegur dik pegang beg elok elok tu kang orang tarik.-_-".
-tapi snanye takde la scary mana pon,langkah berjaga jaga je.haha.macam biasa je keluar sorang it just that ko bayang keluar dengan orang bisu la.


saya dekat library ni haaaa.bukan study.

till here then bye!

4 comments:

ween said...

love the tips! useful sbb i mmg slalu keluar bersendirian. huu

Munirah said...

best punyer tips. :P

bella dela rosa said...

ween:hehe oh jom geng!

bella dela rosa said...

munirah:hee ;)