Monday, January 31, 2011

great weekend and the steamboat-ikano



assalamualaikum.

gedik takkk nak taruk gambar sendiri dulu hoho.went out with familito(relative) to ikano.actually plan nak makan dekat seoul garden tapi macam asyik makan situ je so i suggest the steamboat at ikano hoping that it will awesome just like seoul.hihihihi.as for me i think according to my taste bud and familito as well,seoul garden is much way better.seoul lagi kick laaa.

but sometimes you should try all places to eat kan.otherwise you will not know what is the best.(my uncle cakap laaa nak jage hati i yang gundah gulana wuwu).sebab die die hard fan seoul garden hehehe.

oh btw die bukan you can eat whatever you want macam steamboat biasa.kite bayar on what we choose.set by set.the price is quite expensive for steamboat nye kedai.sebab steamboat kan bole makannnn je ape korang nak.air pon unlimited flow.tapi makan satu set tu kenyang jugak la.


yang ni rm 13.90 something laa.

mineee hihih.with extra chicken.rm 22.90 something2.and sambal die dengan bawang goreng die sedapppp.
ape yang best kat kedai ni ialah die ade pot soup masing2.so if u go in group,takyah la gaduh2 sorang nak tomyam sorang nak clear soup.sebab masak sendiri2 soup sendiri2.

mamu punye plus with the set like mine.rm40.


dah kenyang makan then pergi jenjalannn.pastu shopping hohohoho.beli kasut je ponnn sebab tetiba jumpe kasut yang blink2 yang i sukee.hihihi.tapi tak pepakai lagi,dah dua minggu beli.T__T.kesian kasut.

pralines chocolate.selalu main game chocolatier buat2 coklat tu paling suke wat coklat ni laaa.sekali dapat rase hoyeahhh.sedap weh.serious sedap.sedap gileeeeeee!from chocolate world.rm28.

till here then.byeeeee.!

19 comments:

Marya Hana . said...

bile bace entry ni, baru i seda yg da lame x makan steamboat.. T.T aiyak..

honey amour said...

weyy darling..steamboat memang feveret aku..uwaaa..terus terasa nak pegi melantakss steamboat malam ni...

BeYLa! said...

Whah. sedapppnyehhh. lapaaaa nihhhh!

Alan said...

x gemar steambot ^_^"

intan izani said...

u ni suke makan tempat-tempat baru kan.. nice ;p

Ayeem Jemain said...

jgn la letak gambar byk2. geram la tgk haha

amier azrul alias said...

mak aihh..
sdap nyeerr sis..
makan lagi ^^

eesyaheera said...

i paling suka kalau org review tmpt mkn. hehe

sarah mohamad said...

wahhh ! steambot my peberet . tapi kalau saya lebih suka makan dekat flaming . situ memang terbaik lah .

bella dela rosa said...

marya:i baru lepas makan steamboat jugee.baru jee huhu pegi la makan

bella dela rosa said...

honey:huupergi try cepatt.;)

bella dela rosa said...

beyla:heee sedapp steamboat

bella dela rosa said...

alan:alaa rugi laa

bella dela rosa said...

intan:ihihi sukeeee tempat makan best

bella dela rosa said...

ayeem:ahaha kalo lapar pegi la makan

bella dela rosa said...

amier:makan memang sedap

bella dela rosa said...

eesya:cepatt upload gamba makan bebanyak

bella dela rosa said...

sarah:da penah try dekat flaming jugaksedappp

cha said...

tak pnh try lg tp i tak suka steamboat yg cmni sgt. i suka yg eat all you can mcm flaming ke huhu