Saturday, May 7, 2011

jatuh cinta

i wonder.

boleh ke kite jatuh cinta dengan seseorang melalui penulisan?

tak kenal.tak pernah tengok muka secara real.tak pernah jumpa.

tapi sebab penulisan.

jatuh cinta.

apekah?



mungkin boleh diterima kot.entah.aku suke lelaki yang ada prinsip dalam diri.yang dia buat ape yang dia cakap.words mean thousand of meaning even only a single phrase.u said and u act.melalui penulisan kite boleh membenci jugak.walaupun tak kenal wuwu.

disclaimer:haha bukan i jatuh cinta laaaaaaa.

update:haha curious sapeeee?serious bukan jatuh hati kat penulis.bahan tulisan yang berilmiah dan matang.tak pernah kenal si penulis.hanya mengenali penulisan.:).sebab die bukan menulis untuk buat orang suka dia.die menulis dari hati.laki ke pompuan i pon tak sure.hoho.

41 comments:

zacky ~786~ said...

hurm.. btol3 :)

Aweyn said...

saya pernah jatuh suka dgn seseorang melalui penulisannya walhal x pernah ketemu dgn dirinya dlm dunia realiti :)

Ayeem Jemain said...

woot bella fall in love! :DD

nur shazwani said...

mungkin boleh.

hahah.

akak pernah ke?

wahhhhhhhhh.

Dayana Nasir said...

boleh! nothing is impossible :)

orang jatuh cinta dengan cara macam-macam :)

kueh bakar said...

penulisan - boleh jadi apa sahaja

CikHaniBhulat said...

cinta itu buta..hehehee

bella dela rosa said...

zacky:ape yang betol?

bella dela rosa said...

aweyn:wahh ye kee?so boleh diterima la nih

bella dela rosa said...

ayeem:haha tak laaa.i prefer real life person.

bella dela rosa said...

shazwani:haha tak penah.tapi suke penulisan/pandangan orang.takde la sampai tejatuh hati ngan si penulis.

bella dela rosa said...

dayana:yeahh kan.might me acceptable

bella dela rosa said...

kueh:yess macam pedang,ade kuasa wuwu

bella dela rosa said...

cikhanibulat:hihi cinta tak buta,manusia yang salu buta sebab cinta

Ayeem Jemain said...

haha anyway its all about jodoh lah kan. kalau dah you tetiba terjatuh cinta jugak kat si penulis, nak kata apa lg kan? haha. bak blog yg u terjatuh cinta tu? i pon nk menjatohkan cinta i la, nak baca. hehe

bella dela rosa said...

orang boleh tetipu jugak dengan penulisan.tak semestinya ape die tulis itu meamng betol2 diri die.macam penulis novel.hahaha banyakk laa blog tulisan die best.i pon tak ingattt dah.tapi skang tengah bace terfaktab.

ishiko said...

bOleh!!! tapi jgn kecewa lps kenal empunya diri ^^

Ayeem Jemain said...

haha terfaktab. u kalau cite pasal cinta, laki n pompan mmg suka kan. ayeem ayam nak wat entri cinta byk2 la cenggini! haha

Anonymous said...

there is another case. kalau tengok facebook page orang tu. lepas tu cari gali gambar album album dia. kalau you rasa dia menarik, you boleh fall in lap tak?

Jamban Comel said...

yep ,boleh.

bella dela rosa said...

ishiko:hahah tak la smpi nak kenal penulis.kenal2 gitu bole la

bella dela rosa said...

ayeem:haha its not all bout love.bukan sume penulis kat situ i suke.ade certain yang memang cakap dari hati wuwuw.bukan reka2.kahkah sila kannn.

bella dela rosa said...

anonymous:emmm tak kot.huhu kalo die hensem gile pon bole cakap wah hensem.tu je la.hoho.i bole tesuke dekat a guy yang boleh tulis tajam die macam pedang/berpendirian.tapi tak la sampai jatuh cinta gitu kann.

is that u the same person yang komen lately as anonymous?

bella dela rosa said...

jamban comel:okesss ni mesti ade tejatuh hati kat blogger ni haha

EZAN IDMA said...

boleh :) penulisan pon leh jatuh hati, hehe

gigiAriEma said...

ingat kot sis dah jatuh cinta.. hehe..

teringin jugak tengok jejaka yang boleh curi hati sis.. :)

bella dela rosa said...

ezan:yess might be.:)

bella dela rosa said...

ariema:wahhhhhhh.

yang da mencuri hati biarlah rahsia.ehehe.

Anonymous said...

(toleh kanan toleh kiri toleh belakang)
I je ke yang anonymous kat comment selama ni?
Hmmmmm......... malas la nak buat blog semata-mata nak tunjuk identity

SnowladieS said...

nipo benor nyeeeeeeeeee jatoh cinta kt tulisan??? -.-"

Ashraf said...

manusia kan abstract..boleh je kot..
baru follow btw :D
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

Izatie said...

Boleh je Bella. Its better than jatuh cinta by looking at the picture . Heh.

bella dela rosa said...

anonymous:ok.detect thru way of writing.teka je slh tape laaa

bella dela rosa said...

snowladies:hahaa ade je kott

bella dela rosa said...

ashraf:ohh tq!

bella dela rosa said...

izatie:yesss kann tengok muke je watpee

Sara Ali said...

yup,,melalui penulisan pon kita boleh jatuh cinta,,

mcm kita buat lagu juga,
nampak kosong sahaja,
tapi bila kita fhm,,
cukup indah...

apatah lagi bila gabungan dengan irama nya...
=)

Jamban Comel said...

kalau entry best bleh je jatuh hati :)

Anonymous said...

bella...out of topic ni...cntek sgt r u nyer tdung 4 this entry...sharela ktne bli?thanks!

bella dela rosa said...

dalam entry ni takde gambar kan?

AyaM_AyaM said...

siyesly i jatuh cinta with ur writing..hehe