Tuesday, August 16, 2011

terindah dari seorang wanita

Hal yang terindah dari seorang wanita adalah;

gambar hiasan


bukan saat ketika die tersenyum kerana bahagia, tetapi disaat butiran air matanya yang jatuh ketika dia berdoa kepada Allah..
bukan kerana kata katanya yang dituturkan indah,tetapi tika masa dia diam berzikir..
bukan juga kerana kecantikannya yang mempersona,tetapi kerana sujud dan ruku' yang tidak terhenti..
bukan kerana kecantikan tubuh yang dia pamerkan,tetapi kerana keteguhannya menjaga aurat..

Maka dia adalah permata yang dirindui dan embun yang dinanti,malahan bidadari pun cemburu padanya..dia adalah wanita solehah yang didambakan lelaki mukmin.:)





-----------------------------------------------------------------------------------------

p/s:have you ever wondered if,one day,what were given to you,will be taken back by its creator,Allah.will you be grateful?will we complains with what was happen?were all the people you have now,still will always there for you?or even the love one,will he/she loyal beside you no matter how ugly you are,how poor you are,how miserable your life is.i wonder.will you?

if i am the one of the acid splash victim,will i be teased,isolated?i wonder.sometimes you know,what advantages you have now is a test from Allah.

a test.HAHA!jk

24 comments:

syasya said...

huhu mintak dijaukan dari acid splash...smoge Allah lindungi semua kaum wanita di malaysia dari manusia x gune tu.

Eady Minn said...

nice entry and nice gambar hiasan too...=)

Anonymous said...

bella..buat entry story psl make up yg u gune plisssssssss =p tq

Paradise Gal said...

hi... segala keburukan dan kebaikan yg diberikan sbnrnye adalah rahmat dari Nya. fikir2kan lah.. :)

blogaku said...

kaum hawa perlu dilindungi =)
http://blogaku186.blogspot.com/2011/08/bersikap-adil-pada-budak-budak.html

Yuyu Musa said...

kagum bila ada perempuan segalanya yg dilakukan utk Allah. Cantiknya dia kerana amal dilakukan bkn sebab dia cantik...nice bella...:)

sigigibesi said...

ya allah sis .sgt tersentuh bca statement niy .bole adik knal sis dgn lbih rapat ?

butterflyana said...

LIKE!






:)

bella dela rosa said...

syasya:yess mintak dijauhkan kann

bella dela rosa said...

eady:haha gambar hiasan sbgai props hikhik

bella dela rosa said...

anony:i pakai eye liner,eyebrow liner dengan lipcolor je dear.;)tak reti make up la yangg

bella dela rosa said...

paradise:couldnt agree more

bella dela rosa said...

yuyu:yes correct.tapi pompuan ni salu terkandas.T_T

bella dela rosa said...

sigigibesi:ye sayangg.;)will be my pleasure to get to know u.<3

bella dela rosa said...

lyana:i like you!:)

sigigibesi said...

can we cntact through fb ?but how ?i need u to give all ur strength for me :(

bella dela rosa said...

sure u can dear.;)give me your email.<3

sigigibesi said...

cleopatra_mg21@yahoo.com
thanks a lot sis <3

kembatolo™ said...

okay. terpesona dengan quote tu. sangat! =D

bella dela rosa said...

cant add you my dear.;)

weirdbella_burney@yahoo.com

sigigibesi said...

why ta bole find sis ya ?ceni laa ,sis find adik then message .so dgn tu i can add u sis .

sigigibesi said...

mybe sis salah email kot :)

bella dela rosa said...

betul.gambar free hair kan?

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001284844822

ni kan?taley add and taley send msg pon.;)

bella dela rosa said...

http://www.facebook.com/belladelarosa#!/belladelarosa

nah add nih