Friday, May 11, 2012

kita perlu menjaga aurat dengan siapa?

Assalamualaikum.

Just for record, I ter-drink half bottle of cough medicine as I forgot to take it yesterday, so decided to repay back, so anytime then I'll fall asleep, tetiba tengah type kroh krohh. Neway, I stumble upon one page in facebook posted by oji nabilah and it was a great picture as it explain almost everything regarding woman aurah with others. :)

I used to have so-called-conflict or should i say teenage rebellion when I was asked by my mom to cover my aurah in front of my uncles (married relation) where previously I am not. So i did search and found in surah annur saying that we should cover up but it wasn't that clear. Allaaaaa if ayat panjang2 kan tak berapa nak pahammm. So i started with force to wear tudung in my own house and now get used of it. Wasn't that bad and does not effect the closeness, trust me. Until that time, me only know ipar and cousin are ajnabi, uncle (married relation) is mahram, tett wrong. All stated are ajnabi where you should cover your aurah.

Picture below is for you guys punya reference ok?

To make it easier if you are wanita (woman), all boxes with pink, you should cover your aurah.

if you are lelaki(man), same but you have to change it to wanita la ye. Like kakak/adik ipar, anak saudara perempuan isteri, sepupu perempuan, anak sepupu perempuan and la la la. Get it?





I know people always claim why everyone is sooo concern about aurah when Islam is extensive and comprehensive. It doesnt mean people with no tudung are bad, like a lot of other women, wearing tudung but give a bad image of Islam. See, nauzubillah, people who cover their aurah, few of them do not pray, did bad things behind. Same goes to women who did not covered. But, (OH i hate at least, not a good word), women who covered up (properly, sorry for myself T_T) they have reduce the collection of sin by not contributing to fitnah, not inviting to zina (a lot of cabang in zina), and so on. 

And who says orang yang hebat sempurna je boleh bagi peringatan? Kemon Kemon orang yang tak pernah berfikir untuk menjadi lebih baik dan perbaiki diri sendiri, hati dia dah mati atau pon sangat hitam, bersihkan dengan zikrullah. :) Why you are so eager to think on how to improve your life and how to achieve your dream, but never ever think of how to improve your iman? Slap myself.

16 comments:

AdilaAzmir™ said...

thanks for info sis:D

teretereboza said...

thanks for sharing...

Mira Amirudin said...

nice entri. sometimes we just covered our aurah at outside of our house without knows some of our family who act is not mahram.thanks bella :)

CikZaitul said...

nice info sis...

bella dela rosa said...

ur welcome dear sisters, spread the love girls.;)

insyaAllah dengan ilmu yang sedikit, semua orang boleh dapat pengajaran and kite pon dapat pahala <3

ain dzaya said...

thankz sis info nie..ain pun kurang paham sgt aurat sesama famili nie sebenarnya :*

Anonymous said...

ASSALAMUALAIKUM..

Terpangil utk beri sikit komen untuk panduan kita, aurat ni bukan tudung aurat ni suatu yang kita kena jaga termasuk juga suara

Perempuan secantik-cantik perhiasan seperti tuhan beritahu dalam Al-Quran ada adab dan tatasusila yang tuhan gariskan bagi menjaga keselematan termasuk menjaga aurat.

Dan kerana cantiknya makhluk bernamawa perempuan@wanita ini lah iblis/syaitan gunakan untuk mengoda.. sukar untuk diterangkan bagaimana lelaki boleh tergoda oleh kecantikan wanita kadang dengan rambut saja pun.. tapi sebagai analogi mudah kalau wanita tergoda dengan barang kemas handbeg dan sebagainya begitu lah lelaki boleh tergoda dengan bentuk tubuh dan dari setiap inci dari makhluk bernama wanita bahkan dari lunak merdunya suara wanita..

Dan jelas janji Allah dalam Quran kalau nak selamat dunia dan akhirat jagalah aurat kamu.. Bagaimana kalau dah tutup aurat tak selamat juga? yang tu kena check balik "Aurat" apakah yang perlu dijaga dan diperlihara..

sekarang mudah banyak panduan video etc saya suka tengok 30 minit bersama ustaz Don banyak ilmu yang boleh dijadikan panduan dalam kehidupan kita..

semoga kita semua selamat di dunia dan akhirat..

wallahualam

Izzatie said...

great info :)

Anonymous said...

alhamdullilah my parents teach us to cover our aurah since when are small..my concern now is most of women out there don't really know about this or they just take it easy..i really grateful that you have voice this out..may Allah bless you for your concern..again, thank you..:D

Anonymous said...

I dh tgk aurat u bella

aminhamzaini said...

Aurat 4 c0vered, n0t 4 wrapped :-)

ιfαh♥ said...

nice info :)

Srikandi Utara said...

terima kasih atas info ini.. kdg2 sbg perempuan, adakalanya kita lalai dlm menjaga aurat.

NadyaBubble said...

Terima kasih sudi berkongsi info :)

Anonymous said...

mohon share :)

mummy alisha said...

tq 4 the info...