Thursday, March 14, 2013

Kisah saya dan ular

Assalamualaikum

Bosan sangat dah blog ni wuwuwuw. Dulu masa kecik sekolah rendah macam tu, saya selalu jumpa ular, nak kena patuk pon ada. Alhamdulillah hidup lagi. Saya kalau balik kampung selalu scary sebab ye la kampung kan dalam hutan ada sawah la lepastu banyak kan binatang ada. Kadang-kadang saya kata kat mak saya, rasa macam duduk dalam zoo.

Ada orang suka zoo, so takde la rasa ketakutan dia. Tapi untuk saya yang takut semua jenis binatang huahuahua it is a big deal. Saya pernah cakap kan, makhluk yang berbulu dan bergerak yang boleh saya terima dalam dunia ni adalah manusia sahaja. Saya bukan stok geli euwww tu saya takut over dari geli. Kalau kucing lalu atas kaki saya, saya trauma siap mandi banyak kalii ahahahha! 

Well kat rumah saya memang ada kucing, and kucing ni memang tak pernah,never ever ever masuk bilik atau jalan dekat dengan saya. Kucing kan sense kalau orang takut dengan dia, thank you la kucing sebab memahami, ai is terharu tau. Kalau dengar suara saya kata shuhhh shuhh je memang dia pergi hihihi.

Cerita pasal ular, saya tengah nak makan nasi, dekat kampung kat penang. Sekarang kampung tu dah takade, maktok saya pon duduk putrajaya, kekadang sukati dia ler nak pergi mana. Lepas amik nasi tu, saya nak pergi la dining room, tapi masa tu saya berdiri je sebab nak patah balik amik air, tapi saya berdiri lama, sekali pakcik saya yang tengah makan jerit ularrrrrr, larii, saya pandang belakang, memang dia betul2 belakang saya huahuahua, and bersedia untuk patuk la, kan ular salu duduk macam gambar bawah ni. Dekat yang betul dekat, yang kalau dia dah start shoot tu, inalillah la, saya pon pecut la dengan pinggan tu, omg im so clever that i din throw the pinggan ihiks.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS6qlYd_rG2p9sjorsGaXuR2KQZQsCUaq7MhOk9W2tD213QbxjuKg 

Lepastu yang kedua pulak tak bahaya kot, dekat pokok warna hijau, saya main2 bawah daun kira saja masuk kepala dalam pokok, pokok tu renek je, terpusing la dekat situ nak cari buah la konon, sekali pusing2 ular depan mata, jerit dulu, biasa lah pompuan ahah, lepastu baru lari. Tapi ular daun tak bahaya kan? Yang ketiga saya tak ingat pulak cerita cane.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT1fX3edaDdYV0RN7_A4lRcqGwHbm-Xx9Q3u5rncrB5woo6gEkr

Bila dengar orang kena patuk ular, scary kan, macam mana la perasaan dia masa tu, takut gila wehh kalau jumpa dalam jarak dekat. Binatang yang boleh jalan laju ni takuit betul. Saya suka binatang,bila diorang dah mati sebab boleh masak hihi. Ada orang pernah emo ngan saya tau sebab saya makan shark fin soup, sebabb shark hampir pupus ke ape tah, i respect your perspective, tapi as long as its not haram, saya makan je dah Allah bagi. Allah bagi makan tumbuhan, tetiba because you love nature, taknak makan, terpulang laaa. Jangan la emo kalau orang lain nak makann derr

11 comments:

Nurfaezah Abdullah said...

ular daun tu looks scary though...

juicy X said...

OMAIIIIIIIIIIII BAHAYANYA!!! X SUKA ULAR!!!

||Sis aLeaSaRa|| said...

huwaaaaa awat ltk gmbr 'benda alah' tu dlm entri ni huhu.akk serius mmg takuttttttt,dr kcl lgi.sbb ms duk kg ngan atok,dia bela aym.pagi2 buta aym memekak rupanya ular dlm reban bsr gila dh telan sekor aym.bomba pun dtg sbb jrn sblh pggl.

dh remaja,tgh trn bas jln kaki nk msk rumah nmpk elok je benda alah tu melingkar,perghhh mmg kaki trs kejung,muka mmg pucat kot.rupanya dh mati kn lggr ceitttt.

smpi skrg mmg x leh tgk wpun gmbr je.kalau ada kuar kt mjlh/paper akk sggp stapler page tu he3.kwn office mmg dh masak ngn peel akk ngeee ^^

Shazwani Ramly said...

scary dgn ular. yewwww. mahu terjerit jerit sampai pengsan.

nerves said...

yewwww...berdebar debar hingga berpeluh peluh aii bace kisah yuu ni tahu..takuit tahu takuiit :p

btw..sy faham insan macam awk ni..tiap org ade bende die takut or fobia...macam awk xsuke hewan bebulu..sy pon tak suke dengan....*putus line*

Civvy Street said...

Kalo kat bandar nak tingok binatang kena pi zoo dan kena bayor, kat kampong kita hidop harmoni bersama2 dongan binatang..keke..

Mak Wardah said...

Salam kenal. Ular for me ...tgk gambarpun seriau...

BxRxD said...

"I love snakes...when they're boots and belts..."

araz said...

bella.... suka baca blog awak, dr dlu lg jd silent reader awak. slalu la update blog ye. :)

xoxo..

Mahirah Ridzuan said...

ular hjau tu sama dgn warna daun... scary klu tak perasan ia di situ... huhu

bella dela rosa said...

ahahha comel gile korang ni pasal ular,

kite tak takut kalau gambar, gambar ape2 pon kite tak takut kecuali gambar hantu ahah, kalau real baru takut hiks.


neway thank youuu sebab sudi singgah blog kitee