Thursday, March 4, 2010

mencintai dan perasaan untuk memiliki

ayat ayat cinta.mesti sume da tau an an ayt ni cilok dari ayat2 cinta nye filem.mencintai dan perasaan untuk memiliki adalah dua perkara yang berbeza.sume tgk tgk cite tuh,cceh cite tu da lame gile kowt.taya tengok.

cane kite na tau eh kite cinta orang tu or kite mau die jadi hak kite.in hsbnd n wife condition laen la.kite sayang die n kite kawen ngan die sebab na die jadi hak kite.tu dua dua,gile tamak.

cani kowt,ceh cam dr cinta plak.salu sangat kasi nasihat kat orang,tapi aku sniri yang tunggang tebalek,memang salu camtu eh?for me,saye ta pecaye pade love at d first sight pastu tros kawen.luv at d first sight pastu kawan2 ckit,knal2 pastu jatuh cinta,ye pecaye.mencintai bile kite rase kite na hidup dengan die bukan hidup untuk die.every single thing in her/him is special.ko nmpk orng len hawt or hensem lagi ke,da ta pandang da,ececece sebab sayang sgt an.then kite sanggup susah untuk die,sanggup bekorban untuk die.sanggup utamakan die dari diri kite.sanggup segala galanye la senang.tapi sanggup bukan senang2,ade batas die.kalo die na ade pulau sniri,takkan sanggup kowt.uhh ta logik an.sanggup ketepikan ape yang kite rase untuk kebahagiaan die.kalo da sayang,tade ego da.not pampering,tapi cukuplah untuk rase dihargai.menjaga dan menyayangi dan mencintai.

perasaan untuk memiliki more to we admiring.cam kite adore die n pastu baru timbul sayang.n salu nye cani if jumpe yang lagi better for sure akan pg kat orang laen.kan?uhh.menci!pastu kite mesti rase tana lepas sebab kalo lepas,warhhhgg rugi gile,da la perfect takkan senang2 je na lepas.jaat gile.happen to me dulu.perfect person not for unperfect me.kadang2 ta perlu mencari kesempurnaan dalam diri orang sbb semua pown ta perfect.bile perfect sangat susa plak na jage an?salunye cam woww badan die tough,body die lawa siot,weii pandai kowt,hot nye die.pastu orang hingusan cam aku nih mesti tade sape na pandang an?hampa!bukan cinte name die.rupe paras ta penting.serius ta penting,cukuplah sempurna dimate sniri.:).hati budi penting.kalo pangai cam syaiton hancus lansung ta gune.tade bahagia nye dunia akhirat.

renung renungkanlah kite ni yang mane satu.sebab memang dua perkara yang berbeza,tapi 2 perkara ni bole menjadi satu.i prefer mencintai,sebab saya suke mencintai dan dicintai.cehhh.oleh mak saye.

p/s:byk na ckp tapi penat gile.idunneedrubbishcomment.tq

4 comments:

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said...

totally agree dgn ape yng awak tulis

Hairul NS said...

cinta dan mencintai..moga trus subur dgn keindahan

bella dela rosa said...

nurulbadiah.tq for reading.
hairul,yups

Anonymous said...

Tapi kalau sy sudah jatuh cinta dekat awak walaupun awak tak pernah tengok sy dan sebab ikhlas kerana Allah swt, bagaimana pula?! :)