Monday, August 30, 2010

kenapa Allah temukan kita dengan orang yang salah

i found this and i want to share with my blog readers.:)might be useful for those yang sedang sedih and kecewa.with love bella.credit to sebutir mutiara seindah wanita

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


sesungguhnya Allah telah menyusun yang mana lebih baek untuk hambanya.

“A girl and a guy can be just friends, but at one point or another they will fall for each other. Maybe temporarily, maybe at the wrong time, maybe too late, or maybe forever.”

12 comments:

eija jiejaja said...

bella... eija baru je putus dua hari lepas.... thanks kerana berkongsi...

bella dela rosa said...

welcome.:)
hope eija will be oke soon.

fared zainol said...

betol betol betol
saya sokong bella!

fared zainol said...

btol btol btol
saya sokong bella!

3 KEON said...

bella, nak pinjam entry nie boleh =)

bella dela rosa said...

fared.:heee:)

bella dela rosa said...

3 keon:okehhh.:)

mimOe said...

love it !
dear, nk mtk izin u share kt blog i pulak ye dis entry.. =)

bella dela rosa said...

owww oke sure.:)

norulezd4i4 said...

yang, mintak izin juge untuk share this info k.. =)

BeYLa! said...

kak, sy pon nk mintak izin nak share ye kt blog sy. (:

Lina Ong said...

i like this. mens out there, harap2 dorang sedar yang tuhan maha adil. and i'm sure, dorang akan dapat balasan nanti. pinjam post ni nak letak dekat blog, can i? :)