Thursday, September 23, 2010

kalau saya ade poket doraemon

kan best kalau boleh jadi macam doremon.kalau nak ape ape ambik je dari poket.kalau ade buat salah jerit je "mesin kembali ke masa silam".dengan pantasnye benda tu boleh keluar pastu bole betolkan balik ape yang kite buat salah.

kalau time happy n bahagia gila n nak masa berhenti jerit"alat sakti penghenti masa krongkrong",pastu bole stopkan masa.bole enjoy puas puas so sampai la puas da asyik happy je rase nak nangis oke da boleh buang benda tuh.

kalau tiba tiba kecewa marah dekat exbf,rasa macam hoi kenapa kau nih pernah ada dalam hidup aku ha,kan bagus kalau dulu kau takde pastu takde lah sampai sekarang aku gila kat kau nangis macam orang sawan *+$%#&$!oke masa nih bole la korek korek poket cari "mesin pengimbau masa silam yang boleh delete benda lama moga exbf jatuh dalam sungai",okeh panjang betol nanti benda lain pulak keluar.

ataupun bila rasa orang asik nak cari gaduh tak puas hati mengumpat benda tak betol mengata semua rasa macam nak lempang lempang je bolehlah keluarkan "alat pelempang paling besar didunia" atau "crayon permanent penconteng muka" atau "pembersih hati orang hati tak bersih",owhh baiknye saya.hoi dosa tahu mengata orang.

kalau tiba tiba rasa nak keliling dunia kahwin dengan bradpitt bole lah cari "mesin terbang keliling dunia jumpa bradpitt".tetiba.eh taknak la bradpitt dah tak virgin.haha.

takpun nak jadi kaya cari mesin bole tuka kertas jadi duit,jadi cantik,ambik cermin mengaku kite paling cantik,nak pandai bole ambik otak albert einstein.-_-'.lepastu semua orang pon same.dah tak kenal mane satu bf aku ha,apesal semua orang hensem nak same.

eh senang cerita kalau nak ape ape boleh keluarkan dari poket.tapi kan bukan ke kalau nak semua bole mintak kat Allah.haish nabeela nih.nak instance je.ingat duduk kat dunia nak senang je dapat semua.kalau macam tu semua pon bile nampak orang tuh ade semua pon die nak sekali.takde life da semua pon nak same.semua pon jadi tak bersyukur,semua pon berlagak.

kalau sorang mintak alat duduk atas langit,semua pon duduk atas langit,abis takde sape kat bumi.semua pon mintak jadi cantik,da takde sape jadi buruk.semua pon nak jadi cinderella.i pon!semua pon nak kahwin ngan prince,i pon!haha tengok tengok.

kalau ada poket doraemon tak best.tengok dalam poket sendiri,eh jumpe saya.bersyukur dengan apa ada.heh kan Allah tarik semua kang baru tau ha ha takut.

till here then.
boboi!

8 comments:

Azzam?? said...

awak tau tak ending doraemon? ending dia.. nobita tu sebenarnya autism dan doraemon tak wujud.. kawan2 and semua orang 'layanlkan' saja dia. kesian..

Nurulbadiah Lai said...

babe..
i pernah gak terfikir mnde yang xlogik tuhh
kalau la..kalau la..kwn baek i ni doremon
ade ape2 je terus i order je doremon tu setelkn untk i..

u funny girl..love it

bella dela rosa said...

azzam:laa ye ke.issk cacat semua orang.tak penah pulak tengok ending die.kat mane eh

bella dela rosa said...

nurul:haaa kan senang kalo ade orang buatkan kan.
haha

Azzam?? said...

download lerr final episode tu. ending tu teruk sebab lepas fujio f fujiko meninggal, company berebut rights ngan anak dia. pastu nak end it.. diorang selamba buat camtu.

tapi nasib baik lah ada fan buatkan ending yang elok. nah..

http://www.youtube.com/watch?v=BO9LLRcweYc

~ceRRy beRRy~ said...

hehehe...comellah!
nk pinjam poket tu jugak!
seminggu pn jadilah.... :)

bella dela rosa said...

azzam:yess tenkayu for the link!

bella dela rosa said...

cerry:hohoho.haah kan if one day pon dpt pastu seminggu awal pikir ape yang paling penting nak mintak hehe