Tuesday, October 19, 2010

lelaki perlu tahu

Apa Yang Perempuan Fikirkan Yang Lelaki Perlu Tahu

1) Setiap kali dia call tapi panggilannya terputus, dia mungkin tidak akan menghubungi kamu kembali.tetapi percayalah,sebenarnya dia masih berada disisi telefon Dan mngharapkan kamu menghubunginya semula sbg bukti kamu belum puas mendengar suaranya..alalala

2) Sekiranya dia memberitahu kamu dia amat rindukan kamu, itu bermakna dia amat mengharapkan kamu berada disisinya kala itu..

3) Dia mungkin akan berkata 'tidak' setiap kali kamu mempelawa utk membelikan hadiah untuknya.tapi jauh disudut hati,dia amat berharap hadiah itu menjadi miliknya..

4) Setiap kali dia merajuk,sebenarnya dia hanya mengharapkan kamu bersungguh-sungguh memujuknya..

5) Perempuan biasanya ingin selalu diberi perhatian..

6) Jangan sesekali melebihkan kawan kamu daripada dirinya!hoi kau bukan nak kahwin dengan kawan kan.!

7) Dia akan cepat berkecil hati sekiranya kamu asyik mempersoalkan fizikalnya.jangan sesekali membuat dia berasa begitu rendah diri apabila berada disisi kamu!

8) Dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya.dan dia mungkin akan selalu membandingkan kamu dgn mereka.tetapi percayalah,cintanya tak pernah berubah terhadap kamu.dia hanya mahu kamu mengubah sikap buruk kamu kerana sayangkan kamu. namun begitu,itu bukanlah alasan untuk kamu mengambil mudah pada hubungan kamu dgn dia.double like!

9) Sikap ambil beratnya kadang2 merimaskan kamu.percayalah, sekiranya seorang perempuan itu tidak mengambil berat ttg dirimu, dia sebenarnya langsung tidak mempunyai perasaan terhadap kamu!like like

10) Perempuan lebih suka memikirkan masa depan.oleh itu,kamu harus paham sekiranya dia begitu memilih dan cerewet dalam segala segi.haa tau pon.lelaki tak pernah paham

11) Sekiranya seorang menitiskan air mata kerana kamu,itu bermakna kamu telah benar2 mengguris hatinya!emmm.:'(

12) Seorang perempuan mungkin susah menitiskan air mata dihadapan kamu,ini kerana dia tidak mahu kamu tahu betapa hatinya terluka dengan perbuatan kamu.kalau tak tertahan terkeluar jugak.huwaaaa.

13) Perempuan paling benci pada janji yg tak ditepati!kalau tidak pasti, tak perlulah memberi pengharapan kepada mereka.

14) Pada hari2 tertentu,dia mungkin akan selalu teringatkan kamu. tambahan lagi di saat2 dia melihat pasangan lain keluar bersama ketika kamu tiada disisinya!hohoho kuat berangan betul.lagi lagi tengok cite romantika d amor.auchh

15) Jangan sesekali membiarkan dia dlm masa yg lama.dia mungkin akan berasa tidak diperlukan lagi dalam hidupmu.

p/s:da lame dalam draft.copy paste hohohoho

macam dracula takk?

30 comments:

Cik Nathrah said...

most of them are true!likee :)

cik aan said...

hohoho..bella cullen.=p
favie dracula<3

2 H@T! MeN j@D! 1 said...

suka sgt tips ni..nak copy bg kt bf kite eh? thanks bella:)

SharkMa said...

8) Dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya.dan dia mungkin akan selalu membandingkan kamu dgn mereka.tetapi percayalah,cintanya tak pernah berubah terhadap kamu.dia hanya mahu kamu mengubah sikap buruk kamu kerana sayangkan kamu. namun begitu,itu bukanlah alasan untuk kamu mengambil mudah pada hubungan kamu dgn dia.double like!

lelaki lain ke pompuan lain? huhuhu
mcm gay la pulak..huhu

bella dela rosa said...

hikss yay i bella cullen.!muahh
2hati:okesss

nurul huda said...

kak bella... nak copy leyh?? :)

bella dela rosa said...

sharkma:die tu refer kepada perempuan bukan lelaki laaa.

Ari Blog said...

emm y len insyallah sy leh wat..tpi......no6 tu...

bella dela rosa said...

huda:okesss

nurul said...

awak, tu lens ape?dolly eye blue eh?ada gambar yg lain x pakai lens tu?ingt nak beli jgk lens tu, tapi takut ngeri je bile org lain tgk T_T

but it looks nice on u <3

nurul huda said...

yeay..!! tenkiu2.. btw akak cantekkk la...

Azzam?? said...

6) Jangan sesekali melebihkan kawan kamu daripada dirinya!hoi kau bukan nak kahwin dengan kawan kan.!

yeee... saya memang lebihkan kawan2! mungkin sebab tu lah single sampai skarang! =p

10) Perempuan lebih suka memikirkan masa depan.oleh itu,kamu harus paham sekiranya dia begitu memilih dan cerewet dalam segala segi.haa tau pon.lelaki tak pernah paham

kurang setuju sebab perempuan walau pandang ke depan pun.. terlalu specific dan kadang2 benda remeh. lelaki usually tengok 'the bigger picture' untuk present ataupun future. =)

Marya Hana . said...

semua di atas adalah benar sama sekali.. heh LELAKI ni susah bena ke nak paham kite..? wahwah emo lak **

bella dela rosa said...

nurul huda:aww tq dear.;)

bella dela rosa said...

ari:no 6 salu jadi masalh laki.tak paham betol.nanti nak kawen dengan perempuan bukan laki

bella dela rosa said...

nurul:tak,tu kite pakai jenama maxi eyes.soon ade entry pakai mate kaler tuh je..mura sangat.rm28 for one month,kalo beli 4 dapat rm25 satu.
first time try brand nih and best!

bella dela rosa said...

azzam:thats then main prob tuk laki.knape tah da kapel pastu nak lebihkan kawan.takyah la ade gf camtu.bukan slamenye hidup ngn kawan.
kadang kadang benda remeh tu yang bole jadi masalah.bukan bnda remeh yang tak penting,yang penting la.kadang2 laki nye sikap yang tak ambik peduli semua perkara boleh buat benda tak jadi n even worst.

bella dela rosa said...

marya:laki lambat matang dari umur kot?mwahhaha

Anonymous said...

ooooooooooo...macam tu upernyer...

beLLa said...

agree! ;)

scary lor ur eyes. ngee~

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh..
biru mata hitamku! cantik ;)

NADIA RAHIMI said...

sayang nape tak upload kita main dam ular.I menang ;p
and gambar budak mengintai kita karok yamg I tangkap.comel gilaaaaa!!

bella dela rosa said...

mana ade gamba main dam ular la bile tah kite tangkap kann.
cerita laki ngendap keluar lambat lagi.ini entry da lamee

Anonymous said...

nk mtk izin copy .. =P neway nice pic!

fared zainol said...

8) Dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya.dan dia mungkin akan selalu membandingkan kamu dgn mereka.tetapi percayalah,cintanya tak pernah berubah terhadap kamu.dia hanya mahu kamu mengubah sikap buruk kamu kerana sayangkan kamu. namun begitu,itu bukanlah alasan untuk kamu mengambil mudah pada hubungan kamu dgn dia.double like!

in my opinion
mane2 pasangan xelok nak compared2 pasangan dia dgn mane2 kawan dia
if, seseorang tu kurang berpuas ati dgn pasangan dia
cara terbaeek
better cakap jujur je
tanpa compare dgn kawan2 dia
if kita compared pasangan kita dgn mane2 kawan kita
mayb boley menguris ati si dia

hahahhaa
ni just pandangan i jerk
=p

Azzam?? said...

"thats then main prob tuk laki.knape tah da kapel pastu nak lebihkan kawan.takyah la ade gf camtu.bukan slamenye hidup ngn kawan."

sebab tu laaa takde gf.. tapi i beg to differ lah.. for me.. kawan2 sampai mati. laki bini bleh bercerai berai.

bella dela rosa said...

fared:haah betol.i pon tak suke cmpare compare.kalau nak tengok org laen pastu compare pegi la kapel orang laen.like i said,i copy paste sajo

bella dela rosa said...

azzam:in my opinion family first dari kawan.nanti da kawen we have our own family,so kena la pentingkan family.sory to say if la i ditakdirkan idup ngan u,i don want to,no heart feeling oke,sebab i suke family man.i bet every girl does.
kalau bercerai pon tu da ditakdirkan,nak wat cane da takde jodoh.tapi bile kite da ade family,metilah anything pon kena pentingkan family,takkan la by that time pon u still ngn frens kan,tah kawan u pon sayang anak bini lagi.n bile perempuan da dinikahkan dan dilepaskan family tuk dijaga oleh awak,mesti la isteri depends on u.isskk

Azzam?? said...

alahai cik bella.. saya katakan friends first dalam konteks jika dibandingkan dengan bf-gfs. dan bila saya cakap suami isteri cerai berai tu is a hyperbole to that.

in my opinion, kalau baru gf-bf ni tak perlu lah terlampau lekat macam belangkas. tiada apa yang pasti pun lagi, mahupun ianya sah.

dan bila saya cakap kawan2 sampai mati, cuba cik bella recall.. bolehkah cik bella berkawan baik dengan ex(s) cik bella? kalau ada pun mungkin sangat sedikit bukan?

skarang cuba kira berapa orang kawan yg sangat2 baik ngan bella.. pernah salah faham dan gaduh teruk. berapa orang masih lagi kawan anda hingga kini?

ini cuma pendapat saya lah. tapi semua ini patut berubah bila dah salam ngan tok kadi and semua orang dah cakap "SAH". kalo dah camtu. saya agree 100% ngan cik bella ;D

bella dela rosa said...

hahahahahah baek..:)