Wednesday, November 3, 2010

nak anak macam muka sendiri

haa paham tajuk tak?dah sinonim bila mengandung atau berangan ada anak mesti bercita cita nak anak macam aisywarya rai ke,sophea jane ke,preity zinta ke,kajol ke,kardashian ke.heh pesal nama dilistkan semua nye medium colour nye kulit.hoho.haa tak kisah la tapi selalu je orang harap nanti dapat anak mudah mudahan muka anak secantik orang tuh,secomel budak tuh,sehensem orang nih.kan kan?

ye la siapa la pulak taknak anak comel hensem cantik segala.dan kita pon digalakkan masa mengandung baca surah yusuf nanti dapat anak elok rupa wajahnya.:).

tapi pernah tak korang terfikir cuba kalo muka kita canih lepastu nanti keluar anak macam brad pitt sebab da teringin sangat muka macam die.contohnye laa,mustahil la pulak tiba tiba keluar muka orang lain.macam muka kita n anak tak same.da orang kate eh kau pegi amik anak angkat ke?T___T.tak pon ni anak suami yang isteri ke berapa?sedih tak sedih tak?

memang tak mustahil,saya rasa la mengikut pemerhatian n orang dulu dulu cakap kalo dah terkenan keluar jugak ade iras iras.kalau emak dah berkenan rambut megi,nanti ade la anak rambut megi.n kalau kite selalu tengok je muka orang tuh hari hari, ade la nanti keluar baby ade iras iras sikit.sebab tu masa mengandung banyak betol pantang larang die.kalau termengata orang camni camtu nanti anak dapat la sikit benda sama.ape yang kite alami masa mengandung mesti ade badi nanti kat anak.tak kira la baik atau buruk.ye kan?haha tak sure sebab tak pernah la pulak mengalaminya.sebab tu masa mengandung cakap,buat,fikir,tengok,baca semua benda elok elok je.:)

walaupun saya tak la secantik mana,tapi nak la jugak ada anak sama cam muka kite yay!rase macam oh anakku,muka kite same la.so kalau orang puji wahh comelnye baby nih,macam muka mak die.so mak die tumpang sekaki oh aku comel rupanya.tak ke rasa bangga ade zuriat,lepastu muka campuran mak nye n bapak nye,sukenyee.macam mane eh rasa,bangga kot,yes aku da ade baby sendiri.haha boleh tak?macam excited la kot sebab copyright reserved bella and dot dot(future husband),orang lain tak boleh same hahaha.ye la kalau teringin muka anak macam angelina jolie baik soh die mengandung.kan da tak special lebih kurang sama macam anak die.baik ada anak macam muka sendiri.

tapi terpulang la masing masing.tak kisah je kalau nak anak muka cam i ke.ehh terperasan pulak.kalau nak anak muka macam orang lain yang kita suka,tapi kan lagi macam comel kalau anak muka macam kita.doa hari hari nak anak cam muka aku,macam muka aku,macam muka aku hoho.Allah kan da ciptakan hambanya semua sempurna,semua cantik.takde yang cacat nye.kalau orang kate kite cacat,tak cantik,buruk,bukan kite yang jadikan muka kite,Allah yang beri.so kalau diorang cakap buruk,diorang sendiri yang memperlekehkan ciptaan Allah.cakap je la alhamdulillah.

kesimpulannya muka macam mane pon terima je lah.kalau nak keluar muka macam diri sendiri tak keluar macam muka yang kite nak,redha je la,da kate anak sendiri hoho.yang penting hati.heh kalau muka elok je watpe tapi dalaman hitamssss.kalau dalam cantik automatik luaran pon cantik.okeh?

anakku jangan salahkan ibu mengandung jika mukamu begini.hoi tak reti besyukur ke aku da kuorkan ko haa.?macam ade ciri2 emak yang garang pula.-_-"

p/s:pergi facial hidung kena vacuum.tak pernah pulak rasa muka kena vacuum.-_-".motif pergi facial sebab bosan duduk rumah maka bertanya emak boleh tak nak pergi facial,ha pergi la,jom teman.pekejadahnya ajak emak teman padahal jalan kaki je da sampai.T__T.

p/s/s:baca status kawan yang single/heartbroken mesti wish if ade yang sudi menemani.yang takde sesiapa nak tapi yang da ade tak reti hargai.cane tah.exchange la camtu.yang ade tapi macam takde kasi dekat yang takde.paham tak?sebab selalu kalau orang yang pernah kecewa dia tahu how to appreciate others more.

oke boboi!

8 comments:

Marya Hana . said...

mst anak cantek kalau ikot muke u :)

NADIA RAHIMI said...

kikikiki :p

Mila Ahmad said...

suka n3 nie
bca pagi2...mo0d segar hehe...
mesti nk baby yg c0mel dan cute kan?

Q said...

mustahil la kan kalau emak dan ayahnya putih anaknya keluar hitam. hahahah..

bella dela rosa said...

marya:aminnn hoho

bella dela rosa said...

nadia:motif kiki?

bella dela rosa said...

mila:hehe mesti laaa

bella dela rosa said...

q:tak mustahil laaa