Saturday, November 6, 2010

why people always satisfied with themselves

bukan nak cakap or nak suruh kite tak bersyukur dengan apa yang kita ade sekarang.tapi more to improving ourself from weakness.

the last word that people can say towards others when they actually have no idea how to reply back is nak buat camne da aku macamni.so terima je lah.for me macam looser.bile kite cakap camtu macam da puas hati dengan diri sendiri.tu je yang termampu buat.haha sometimes i pon cakap benda sama not because of i taknak improve myself tapi kadang kadang malas nak layan pon ade.

macam simple things, eh tulisan kau buruk benau,ubah la sikit.laa biar la nak buat cane da tulisan aku canih.see?orang menegur bukan sebab die jeles,wth nak jeles dengan tulisan buruk,tapi maybe sebab die memang tak faham or memang tulisan kite buruk yang amat sebab tu die tegur.

instance,macam kawan tegur sebab kita ni cakap banyak,suka ngumpat orang,panas baran or whatsoever,tapi salu mesti cakap balik dah nak wat cane aku da camni,terima je laa.nak kawan ngan aku just accept who i am.selalunye bile jawab macamtu,sebenarnya kite takley terima orang kritik kite.kritikan kan buat kite berjaya?sebenarnya apa yang buat kite jatuh tu yang buat kite berjaya,matang dan sentiasa berfikir ape kurangnya diri.

tapi benda nih pon happen in relationship kan.bile partner complaint sikit,cakap haa pergi la cari lain yang lagi hebat dari i.this is myself,i takley jadi orang lain.bile kite cakap itu ini bukan kite nak menjatuhkan or what,because of we care.selalu orang yang sayang kite kan yang selalu tegur?ade ke musuh nak tegur,die lagi suke kita jatuh ade la.tapi complaint yang positive la,bukan yang tak penting.ape salahnya kalau ditegur tu cuba ubah ape yang patut sikit2,tegur sebab sayang,bukan benci.tapi kalau da keras kepala rasa diri tu betul je memang susah.tegur sebab sayang.emm

kadang kadang mentality orang dan saya juga selalu berpegang pada tiada siapa yang sempurna,bole la cakap this is who i am,ye memang takde siapa yang sempurna tapi kite sebagai manusia haruslah berusaha untuk mencapai kesempurnaan.macam nabi Muhammad,baginda memang dah dijanjikan syurga tapi still baginda beribadah bersungguh sungguh sampai ke akhir hayat.so why not bile rasa ade kurang kat diri sendiri cuba untuk perbaiki.jangan asyik cakap accept me as who i am.memang la terima seadanya tapi improve ape yang patut.did u get what i mean?-_-".so bole jugak berpegang pada tiada siapa yang sempurna so that rasa la sikit diri tak pernah sempurna dan usaha lagi tuk jadi sempurna yay.berubah untuk berjaya kan bagusss.

jangan rasa semua orang kat sekeliling kite rendah dan kite je yang tinggi,kita je yang paling betol.jangan pandang orang disebabkan kekayaan,pangkat,rupa paras.tak kemana pon.pandanglah orang kerana ilmu ada padanya.sebab i respect betol beauty with brain.:)bile orang tu bijak,die akan nampak cantik/kacak haha.i tak cantik sebab i tak berapa bijak lagi emm.

p/s:risauu.:/.antara kelurga,cinta dan cita cita.eh macam drama pulak.

9 comments:

nn said...

i pun selalu cakap camtu if perubahan yang kita kena buat tu kena guna duit yang banyak. for instance, pakai braces. mana ada duit. dah gigi tak cantik. nak buat macam mana. huhu

btw, i rasa u tak payah cakap kot pasal click nuff tu. karang orang nuffnang nampak dia ban u pulak.

:)

Amni said...

yup! sangat setuju dengan kamu.. kita kena improve diri sendiri.. mana da orang boleh ubah kite kalau kite tak nak ubah nasib kite sendiri kan? dalam quran pon de cakap kat dalam surah al-baqarah...

zacky ~786~ said...

hye bella :)

btol x3..
kdg x2 bengang gak bila kita tegur tp org 2 xterima.. dia jerr nak betol.. WTF ..!!

wildani widan said...

btol2... sedih je denga statement just accept who i am... diorang x nak masuk syurga ke?...

Fatima said...

I saw on the sidebar your pictures, they are gorgeous!! :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

be proud of urself , but do change bile perlu kn :)

BlueberrY CheesE said...

stuju ngan bella.
memg phrase 'i am i' perlu
tapi bila ada nasihat drpd org yang perlu kite perbetulkan diri, take it as positive
memg smua org x sempurna.
tapi xsalah kita perbaiki apa yang lemah
dulu ira pon cm2
tapi lama2. muhasabah diri. ira boleh terima apa yang org ckp
xsalah kan kita ubah diri kita menjadi lebih baik ^^

bella dela rosa said...

nn:hehe da delete!huhu

bella dela rosa said...

huu tq korang.kan sometimes benda yang kite tak suke tu bagus tuk kite.:).