Thursday, December 9, 2010

nasi arab-restoran SABA cyberjaya makan lagiii.


unwind.if i can let all go.cant

helo helo everyone.assalamualaikum semua.im going to penang insyaAllah today.OMG happy gile rasa.dah lama tak have some vacation or have a trip yang jauh jauh.sob sedih kan.oh no tak sedih cause ive been here with beloved mom everyday hikhik.hikhik sangat kan cik bella.plus i takde kelas isnin selasa heaven nye rasa.tapi kena ganti kelas on wekend aduh.

its been 8days.8days is a longgggg time.what i hate about myself is i never ever be the bestest to anyone.even to my family,friends,closest one,to everyone la.:(.it just like a curse for me.:(.wth with 8days u guys.tak rasa i cacat gile ke tibe tibe cerita pasal 8days kan.haha nothing lol.i am a secret keeper.zippppp.mane bley bkk pekung didada.if it will give big impact in my life, what ive told u or even my best friend only 1/10.i never ever ever tell everything to anyone.n u should do that too. dont trust people too much man.u dont want them to stab ur back.so be a good secret keeper about yourself la,zippppp.if about others you can tell me.;p.im a good listener ecece ke good gossiper.

lets move to the title.last weekend i went to a restaurant, and what else can i like other than eat,mestilah makannnn jugak.we went to saba restaurant situated at cyberjaya.an arabic style restaurant.its been a long time since i mengidam sangat nak makan nasi yang macam beriani.at last air liur tak meleleh da.sedap laaa jugak but as you all know portion for orang arab kan banyakkkk gile.ayam sikit nasi banyakkkk.and the restaurant is always full.sebab sedap kot.idk.u should try.


masa mula mula sampai terus mintak orang tu puding nih.gile starving.da la tu mintak nonstop sampai orang tu tak larat nak layan mintak banyak kali.-_-",karamel kecik gile yang mmg kontot je die nye bekas tu harga rm5.aduhh bole masuk sesuap je.i bebel sebab kitorang amik sampai 7 karamel and puding amek 3,i pon boleh buat la karamel tuuu.haishh.


yang ni pon kitorang amik banyak kali.kahkah.biasa la kalau dengan orang suke makan memang begitu.tak termasuk i la.i behave terima je ape orang kasi.


do you like my shawl.its from arxar nadhirah yang cantik lagi comel.she has one too but differ in colour.tq yayang.:*


and the menu.rambang taktau nak amik mane.nak amik semua sebab nak rasa sikit2.


i look so booolatttt in this picture.my face like a ball.macam da beranak pon ade.


my meal.hanith chicken.rm12.tensen betol duduk tengah tengah lelaki diorang makan mesti habis dan licin.i makan mestila separuh je.


this set omg aroma die sedap gile.memang sedap la.dari jauh da bau.tak habis lagi i nye nasi i da bangun pegi tempat auntie i sebab nak makan die nye,nampak sangat tamak.hoi sedap hoi.sedap hoiii.tapi nak siap die lame gile.menda ni je pon 30minute.

as for me the price a lil bit higher than average.sikit je la.kalau nak murah makan nasi if others macam lauk mahal kot.cause i tengok sekali imbas je menu and price,macam banyak rm29.9.ha ye laa sebab bukan ekau yang baya,cube kalau ekau yang bayar mahu belek satu satu harga kannn.-_-".

lepas makan terus balik.tq familito sebab belanja.now i know what can make me happy.makan sedap sedap.i tot it was shopping,still remain la but eat also can.;)

p/s:
“A girl and a guy can be just friends, but at one point or another they will fall for each other. Maybe temporarily, maybe at the wrong time, maybe too late, or maybe forever.”

33 comments:

MarelFira said...

sayang, cantiknyer kamu...ajr marel pki camtu boley..adorable!!!nk ikut g penang......bestnyer..uhuhu

mizz sue said...

BELLA ADE EMAIL TAK..NAK BG SOMETHING
sue_546@yahoo.com

ween said...

may i know how did u wrapped ur headscarf? it looks comfy, loose, and well-placed. cantik sgt! btw, nasi arab saba sgt best :) my family mesti akan stopped by the restaurant to lunch everytime we're going to airport. hee

NADIA RAHIMI said...

You are my BESTEST friend, remember?

I tau your pekung di dada. syhhhh ;p

btw I tak leh la makan kat saba ni. mungkin sebab I takda darah Arab ya habibi ya maulana so lidah I rasa biasa je. tapi air dia yang ribena celup tu best I minum dua gelas.kiki

bRaiN fReEzE said...

saya pun suke makan di Saba'!!!! Sedap...

Atiqah Adnan said...

itu air barbican!! tehee~ akak pun suke makan nasi arab.. ade di melaka.. sangat best.. yummy!! ^^ sambal yg ade dengan nasi tu pun sedap.. smart ur hijab style dear!! i likee..

Ami Schaheera said...

cantik tudung awak, style pakai pun comel. LIKES! :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

huwee slalu pergi sini jugak tp x mkn sana. tapau bawak blk :D

ATIRA :) said...

cmne nak pakai shwl macm ni?? NICE!

eesyaheera said...

i pernah dgr kedai ni kat cyberjaya. tp kena tunggu org belanja lah. fulus takdeee! haha

Leya said...

u pkai tudung tu cane dear?
cantik! =)

bella dela rosa said...

marel:omg this is the messiest style i ever wear.!okeh joms ramai2 g penang.;)

bella dela rosa said...

sue:oh ade.weirdbella_burney@yahoo.com.;)

bella dela rosa said...

ween:u need kind of pashmina,cotton pashmina.pakai mcm hana tajima but change lil bit ikut comfort

bella dela rosa said...

nadia:not all.;)haha bagi i biasa je la xcept for yg ade kentang,still nak kena ade western sikit haha

bella dela rosa said...

brain:atiqah adnan:heehehehe baru first time try nih,dap dap sbb org banja hehe.

bella dela rosa said...

ami:aww tq ami,u have style on lilit ur hijab too.;)

bella dela rosa said...

marylyan:haah ramai gile tapau bwk balik.;)

bella dela rosa said...

atira+leya:haha i maen pusing je kai nih cause malasss nak lilit2.if u pnah tengok hana tajima video,yes i pakai lebih kurang mcm tu

bella dela rosa said...

eesya:oh camtu jom la tunggu depan saba then pau je sesape soh banje.;p

Maria Elena (Zarul) said...

bella, you're so pretty!! hehee.. oh about your 8 days dilemma tu.. well i dont know what its about, but if you dont feel like you're perfect or the best for anyone, hello!! you have all the goods most people want!! =D

count your blessings k? =)

btw, kalau tak make sense langsung ngan apa u rasa.. sorry tauuu!! hehee!! =B

kembatolo™ said...

ohoo.. nasi arab..
dye ade saiz tak?

baru pertama kali singgah sini... =)

BeYLa! said...

hehe makan lagi ye.
em pasni wt mkn2 kat pulau pinang gk tau.
chntek laa style tuu. (:

anishamzah said...

like yuna's looks.. chantek! :)

bella dela rosa said...

maria:aww tq maria!u r such a lovely.tq maria elena zarul.haha huggiess

bella dela rosa said...

kembatolo:uhuhu takde size.ade size ayam je

bella dela rosa said...

beyla+anis:tq so much darl!

arxar said...

bella omey omey nye!
macam barbie doll la!
wah i can see my name there. thank u sweety! mwah! <3

AM SYA said...

bella!tolong wat tutorial pakai shwal cmni~suker sgt! ;)


^SyASyA^

bella dela rosa said...

huu okess later bile dafreee hehe

akubiomed said...

Salam perkenalan. Saya pernah rasa makanan asli arab semasa ke Dubai memang sedap walhal saya kati sini tak makan daging kambing. Dekat sini mungkin makanan arab tak sesedap yang asli :-)

cwe said...

best.

girl from mars said...

gugel gambar nasi arab saba cyberjaya terjumpa blog ni

cantiknya budak ni ...

salam kenal dari saya :)