Monday, January 24, 2011

ayam penyet ria bersama illy!

assalamualaikum.

hye semuaaa.:)sihatt.kat entry lepas ade cakap kite teringin makan ayam penyet kan walaupon ade je kedai ayam penyet wong solo bandar baru bangi kat rumah kite wuwuw tapi tak pernah pergi lagi.then decide before pergi site assignment letak kereta kat rumah illy then pergi makan dekat sunway.hee suke.

pernah makan ayam penyet kat sri serdang em emm tapi presentation die fail laaa! soo tak rasa la umph die hohohoho.bestu dah taruk tauhu taktau berapa minggu punye nak soh orang habiskan, haruslah tidak.makan separuh je.ayam pon cincai je die goreng.takde kerak.ayam goreng biasa!

illy is a busy wife.

illy bersama teh panas.die kate kalau period kena minum air panas tuk elakkan senggugut wuwu tol eh?kite main bedal je sebab tu asyik sakait sampai guling guling.T___T

dah sampai.both ambik ayam penyet.kite tingin makan lele penyet(ikan keli) tapi tapi nak makan ayam jugak.dah bape tahun tah tak makan ikan keli.selalu makan ikan keli bile dok matrik jee haha sebab tu je yang lalu makan.

ye,saya suke makan keropok dengan nasi.kalau tak lalu kena ade keropok baru sedap.and kite suke sup jugak.makan sup dengan nasi.ni la sup kosong yang paling sedap pernah rasa.sup kosong ye bukan ade tulang.kalau sup tolong takley challenge kot.

kite punye.ayam penyet ni je rm7.70.nasi asing rm1.20.sup pon asing rm1.50.air pon asing.semua asing.dekot.kite amik air soda gembira.bapak kite salu wat kalau ade kenduri die yang paling semangat sedia kan air.

sambal die sedappp la.tapi tak pedas sangat kot.kite tak makan pedas sesangat,so kalau boleh makan lagi tak pedas gile la.boleh laa makan lagi hihihi.


p/s:kite malas la wat esaimen.malasnyeeeeeeeee.malasnyee.malasnyeee.T__T.malasnye!

26 comments:

Lurunna said...

salam ziarah... alamak! rasa terliur la pulak... hehe

Faa Niza said...

wahh, bella asek pergi cari makan je ye? seronok ;)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

akak , wong solo pun ada di indonesia. tagline dia lucu tauu, makin banyak isteri makin banyak rezeki. haha, ada yg anti dgn restaurant ni, ada yg tak. tp fifiey enjoy je mkn kat sini. dia punya ayam bakar n sotong serta terung balao best;)

Alan said...

banyaknya dia makan hehe ^_^"

balqish jaffri said...

bella suke makan tp tetap kurus tau!!!
jeles!

nurul huda said...

sedap nyeee... kite suka makan ayam penyet jugak... huhu :)

BEJAHAHA ™ said...

Akak duduk bangi dekat sec berapa ye? :)

Mira Amirudin said...

wah...sdapnye!!! superb! ;)

Mawar Merah said...

Alahai sedapnye.. Gini la MM bila tgk org post psl makanan. MM terliur. Semuanye sedap. Sbb tu bdn MM pun sedap. hehe. Tp Ayam Penyet mmg sedap. (^.^)

tyrachan said...

WAA..NMPK SEDAP...!EH..ILY DA KAWEN KE?HUHUH..KECIK JE DY..

bella dela rosa said...

lurunna:salam,he g laa mam

bella dela rosa said...

faa:uhuhuhu hari2 pegi makannn kan.;)

bella dela rosa said...

fifiey:owhh eh ehh tak penah g makan lagi kat wong solo

bella dela rosa said...

alan:haha banyak ape camtuhhh

bella dela rosa said...

balqish:wuwuuw kasi kite lemak sikit hehe

bella dela rosa said...

huda:dapp kann sambal die

bella dela rosa said...

bejahaha:seksyen 9.;)

bella dela rosa said...

mira:huu yupp mmg sedap!

bella dela rosa said...

MM:huhu badan sedap la bestt.kan ayam penyet sedap kann

bella dela rosa said...

tyra:kitee nak bawak awk g wong slo la rituu tapi awakk kan g dentist.tak laa tak kawen lagii tipu je tuhh

iniialahaku said...

ayam penyet ni mmg pesyen dia suma asing2 eh??ri tu pon kna gini gak..igtkan 1set siap suma skali..skli dtg..ayam je..hampes..hehe

Azzam?? said...

ni tempat lunch saya ni. btw.. u hafta try ayam penyet USJ tu.. dkt area taipan.. dah lupa nama kedai tu.. blakang murni. mantap! ada dua sambal

illy f said...

gambar mcm nak promote teh mak dara je.. ade umphh!! huhuhu

BEJAHAHA ™ said...

Laaa yeke?? Dekat sgt tu :P

Anonymous said...

sumpah rugi xtry wong solo lg =P

Marya Hana . said...

bella, i palinggggg suka ayam penyet! selalu pi melantak kat sunway.. :)