Friday, January 7, 2011

invitation to engagement caremony

assalamualaikum semuaaaa.
alhamdulillah setelah hampir 4 bulan berkenalan,akhirnya tiba jua masa untuk diikatkan.jeng jeng jeng.jemput datangggggg semua.


hohoho tipu je.gile hape jemput semua orang datang majlis tunang.kau ingat rumah kau besau, romah macam istana takpe jugak jemput semua.-_-.tapi kite tak betunang pon laa.tipu je uhuhuhu.kengkawan je banyak tunang.kite dinasihatkan berangan je dulu.reliti lambat lagi kahkah.


haritu kite g kenduri kahwin.kite takde la kenal sangat pon.dah la datang kol 4.pukul empat tahu orang dah balik tinggal 5 6 orang je.abang kat upm kawin,die kawin kat banquet hall upm.wuwuwu mak kite mase hantar kite balik kolej dulu2 lalu dewan nih pastu mak kite cakap oh nanti bole la nabeela kawin kat sini eh.ohh omma kenapa kena UPM jugak.T__T.every week memang ade kenduri la kat sini tak putus putus.sebab dewan die besauu and sebab baru kan so cantik lagi la.

ni dewan die.pelamin snanye.pelamin pon dah kena cabut,kitorang baru makan.dah kate upm,upm kan maroon,so die nye kusi,corak dinding smua mesti lah maroon.!abang ni kawen pon kaler maroon jugak hee.siapa nak kawin kat sini bole ye.jangan lupe jemput kite skaliii.


semua orang kawin cantik kan.semua orang makeup cantik.tapi kalau kite heavy make up serious macam hantu.dilema tau camni.mase pegi dinner final year kite pakai bulu mate pelesu pon cam hantu,inikan lagi makeup tebal tebal.takkan kahwin takyah makeup.taknak laaa teringin la jugak kan nak shading shading glowing glowing sume.da la tak reti pakai eye shadow.T___T.

makanan die not bad.dulu kite cakap kalau kite kawin taknak nasik minyak air sirap ke lauk lauk dalca kari sume taknak.tau tak kite nak kasi orang makan ape.lambchop!baru rare.pastu siap berangan lagi mesti ade stall sate,char kuey teow laa ape la.kalo jadi emak tak ke asyik geleng kepala.pastu semua kena duduk on time,kena ade rvsp.sebab semua wajib duduk tengok kite.emosi je semua nak datang kenduri kawin aku camtu.wuwuwuw tapi takde lah bole jadi betol2 kan,sebab emak yang bayar nanti maka emak la yang tentukan.T_T.kite kena dok diam.

ni mase takde keje pas habis makan.almaklumlah takde orang.cuba kalau ade orang memang sopan santun habis laaa.







okeh balik da bye!!!!

p/s:teringin makan meatball ikea la.ngan macarons juge.dapnye dapnye.penat tau letak watermark kat sume gambar.

p/s/s:kite ade butang like jugak yay!hihi sukee.



23 comments:

Kiera Shakiera said...

OMG!! i tought u really getting enganged...bella2...

amier azrul said...

haha.
akak ble lg? :pp

Farahana Fadzli said...

Both really cute !

acanmunie said...

bella, parents i pun sama. tiap kali lalu nak hantar i balik upm, diorang akan cakap "okay nanti kakak boleh lah kahwin kat sini" -__________-. ayat tu macam ayat wajib setiap kali lalu sana. T____T. sila menangis.

nEa FleriDa / nIL said...

hehe, ingtkan dy yg nk btunang..

y u y u Z u l a i k h a said...

bhahahah.. ingat kan sis nak engaged betul2.. cehhh.. tertipu.. :P

mak yuyu selalu cakap bila dia call "bila la mak nak dapat menantu"

hmmm

y u y u Z u l a i k h a said...

bhahahah.. ingat kan sis nak engaged betul2.. cehhh.. tertipu.. :P

mak yuyu selalu cakap bila dia call "bila la mak nak dapat menantu"

hmmm

aisya sakaria said...

awak tak mekap pon cantek je bella! hehe

bella dela rosa said...

semua:kite lambatttttttttttttttttttttt lagi nak kawin.seeeee lambattttt lagi(penegasan) hoho.
munie:takpeee yang seb baek dewan die besar.cehh nak kawen grand aje

Lyaa Suriany said...

weeeeeee cantik je bella pakai shawl style mcm tu
kalo lya pakai hancus

kembatolo™ said...

boleh tahan gedik jugak wat ayat camtu. hahaha

bella said...

heheheh..nk g u pny nnt

eesyaheera said...

ingat dah bertunang betul! hihi

tyrachan said...

apela bella ni..ingatkan dy yg engage..huhuhu~

bella dela rosa said...

lyaaa:huu kite rasa kite pakai pon buruk.hentam sajoo.mesti cantik

bella dela rosa said...

kembatolo:then dont read.

bella dela rosa said...

bella:insyaAllah kalo i betunang la kann

bella dela rosa said...

eesya:omg pasni announce mesti orang tana caye da.T_T

bella dela rosa said...

tyra:hahahahaha sooon sooooon.

~Dilazul~ said...

sekarang ni musim org bertunang.Heee..my frens pun ramai tunang. :)
but we're just 19! -.-"

atiqah said...

bella i jeles gile dengan kening youu tauuuuuu

bella dela rosa said...

dilazul:haha 19 da tunang omg awalnye..uhuhu

bella dela rosa said...

atiqah:i gune eyebrowliner la yangggg.uhuhuhu