Wednesday, January 26, 2011

kenapa perempuan suka lelaki sudah berkahwin

assalamualaikum.

mari harini kite berbincang topik yang serius.ini adalah sesuatu yang sangat menakutkan dipihak isteri.di pihak suami mestilahhh suke kan.walaupun sayang isteri tapi kalau diberi peluang dan mampu mesti nak kan.kan kan.tapi kalau bf korang tak kawen lagi tapi dah tanye boleh tak ade 2/3/4 isteri korang tinggal je la yee.tak kahwin ade hatii nak pasang bebanyak.tah mampu ke tak nak sara sorang.

disclaimer:ni dari pandangan i laa kelebihan married man.one side opinion only.single man side not countable.okeh?and bukan dari pengalaman of course,gile nak bercinta laki orang mintak dijauhkan.tapi kalau laki orang gatal ngan i cane.ahaha.nanti kite cite.;p

agak agak korang kenapa certain perempuan suka dengan lelaki dah kawen.kenapa taknak lelaki bujang.fresh kann.macam laki,suke perempuan fresh.i pon suke laki fresh.sebab memang dari dulu tak suke kongsi2 orang kesayangan.so taknak bekas la.kalau boleh makbapak pon taknak kongsi dengan adik beradik.kalau abang takley kongsi dengan gf die.nasib baik die takde gf.T_T.

sebabnye lelaki berkahwin ni die understanding.die tolerable.die loving.die suke mengalah.die pandai pujuk.die banyak duit ahaha.die takde nak majuk2 nih,macho la katekan.expert in relationship.they know what woman wants.they know how to tackle us.they know how to get into us.die lembut jee ngan perempuan.lagi lagi cepat cepat senaraikan.kalau player lelaki pon lebih kurang cani la kan.

ini antara sebab sebab yang i pernah dengar laa kenapa suke lelaki orang dari bujang sebab lelaki bujang ni kebanyakannya,kebanyakan ye vice versa from above statement.not all but maybe half of it.most of em are ego.married man have their ego but not as much as the single one maybee sebab die nak tambah lagi satu so kena la baik.kann.

kalau married man tackle u,elakkan.i pernah and yesss he will promise u a lot of things.even die tahu u ade bf alaa bf baru kan.elakkan laa,bile macam kat tempat kerja selalu jumpe tibe tibe terasa ade click between you and him,try to avoid asap.know the limit.kadang2 ade yang layan,tu yang sedih tu emm.kesian isteri kat rumah tunggu,anak2 lagi tetibe ade affair ngan pompuan lain.

just imagine if that happen to u.me myself 100% cant tolerate curang.curang after kahwin?mintak dijauhkan.tapi kadang2 orang kate da sayang,nak buat camne.da try avoid tapi hati tetap kat die.zzz sebab tu kalau dah tau die dah berpunye stop laa.ni lagi tahu lagi menjadi siap suruh ceraikan isteri pertama.lelaki dibenarkan kahwin 4 sunnah nabi.yess tu yang digunakan tuk kahwin lain.tak salah.back to your niat,for what.kenapa?nak tambah ummah.?good.ummah yang macam mane?bela nasib wanita.good.wanita yang macam mane?


p/s:hargai orang sebelum anda tak dihargai.ade tak pepatah camtu.haha.




34 comments:

Ayeem Jemain said...

haha bahaya la main laki or bini orang ni. silap2 kena simbah asid. yes, single man pon ada yg matured. the point is, usia i rasa. bukan sbb dah kawen or belom :)

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu suka bujang kalau dia matang.. heheh...kalau yang dah kawen, yuyu suka yang dah takde isterii. tapi ada anak...

The Crow Empire said...

Kenapa mesti wanita pandang lelaki yg dah berkahwin atas sebab2 "lelaki berkahwin ni die understanding.die tolerable.die loving.die suke mengalah.die pandai pujuk.die banyak duit..bla.bla.."

Pelik.. Lelaki cuma fikir nak berpoligami atas dua sebab. Pertama sebab nafsu semata, kedua atas sebab menahan nafsu berteraskan agama. Pilihlah.

Islam memberi kelonggaran untuk lelaki berpoligami dgn bersyaratkan adil keatas wanita. Di sebabkan wanita tidak sanggup bermadu, ini sekali gus menyekat lumrah dan kehendak lelaki. Jadi situasi berkemungkinan bertukar menjadi maksiat sana-sini, rogol anak, atau wanita silih berganti dll.

Bagi sy, wanita yg tidak mahu berpologami adalah wanita yang tidak mahu memahami kebenaran tentang lelaki dan tujuan agama islam membenarkan poligami. Manakala lelaki yg melakukan maksiat namun cukup syarat utk berpoligami adalah dahyus n loser.

sori, sy mmg suke komen pnjg2. hehehe...

(^__^) chill!

eqhaZIN said...

even my bf pon da bertnye, t kalo dier ader scandal ley x.
aiceh. lum pape da tnye nk berscandal.
tp alhamdulillah, xder lg kot wt ms niey ;)

aLya said...

lau ade husband yg flirt, means dia bukanla bakal husband yg baek gak utk kite tapi memg betolla org lg suke laki da kawen sbb kbnyakan yg da kawen nie da stabil..hehe

balqish jaffri said...

biase la..kalau bab kawin sume nk ikut sunnah..tp bab lain ade nk ikut??

yang ADO!

zOeY zAu YaH said...

lelaki yg dh kawin pndai melayan..so perempuan mudah cair..hehe..
hye im your new follower.moh ke blog saya..zoeyzauyah.blogspot.com

Orkid Puteh said...

betul tue..zaman sekarng memang ramai cam tue.arap dijauhkan bnda xelok cm nie.amin..

Arshieda Nabila said...

ade lagi 1....nape laki suke pompuan yg agi berusia pulak????boleh wat entry ag ni...hehe^_^

-telordibasuh- said...

terdesak kot hehehhe

Rashid said...

ermm .. nak komen tapi rasanya tak cukup ruang pula kat sini. hehe ..

Apapun semuanya terletak pada hati. Bila hati suka segalanya akan baik-baik je .. segalanya akan jadi tak kisah ..

Syida Shukor said...

takuuuut T_______T

ni maybe lari topik sikit . tapi my dad penah kena ngorat dengan his pekerja which was scared us enough sebab dia sampai nak masuk dalam my family and tried to get rid of my mom =='

maybe dia nak cari lelaki yang have stable life so that that guy boleh support dia . tak baik betul :(

Anonymous said...

memng..sgt2 teruk..jgn la kacau suami org..kesian anak die..nape nak kacau kan..ya Allah..hope sgt2 la manusia2 gatal mcm ni g mati pon takpe..menyusahkan org sekeliling..

Anonymous said...

comel la gmbr u kat entry bwh... heee!!!

bella dela rosa said...

ayeeem:ye i pon rasae usia.salu laki lambat matang dari umur compare to pompuan

bella dela rosa said...

yuyu:hahah cane tuhh.duda la eh

bella dela rosa said...

crow:tanye la orang yang suke laki orang nihh.uhuhu.takpoo

bella dela rosa said...

eqha:kalo tanye memaen takpe kott.kalo betol2 soh die zz je

bella dela rosa said...

alya:hee haah sebab ade kewangan kan

bella dela rosa said...

balqish:HAAH MEMANG PON!emosi tau ngan laki nih

bella dela rosa said...

zoey:hee yup sebab diorang ade pengalaman

bella dela rosa said...

orkid:aminn.;)

bella dela rosa said...

arshieda:ahaha baeklah...nnti wat entry besame2 ye

bella dela rosa said...

charkewtoew:haha ye kott

bella dela rosa said...

rashid:Setuju

bella dela rosa said...

syida:pompuan desperate salu nak yang stable jee.

bella dela rosa said...

anonymous:kaannnn kesian anak bini

bella dela rosa said...

anon:owhh thx!

Anonymous said...

sorry masuk laggi..geram sgt2 sbb jadi kat org yg i knal..baru i sdar bdk ni mental..suke tgk kehancuran reltionship org agaknye..sampai nak doa jahat2 bagi kat die..memng tak leh lupe sampai mati..

Anonymous said...

2 la perempuan sekarang maaf saye xmaksudkan semua....sbb saya ada mslah mcm ni jugak....smpai skrang saye pening mcm mana nk settle kan mslah ni....sye syg pmpuan tu@ex saye,tpi dia lebih suka m,cari lelaki org saye tahu niat dia hanya 1 duit itu je...saye xthu mcm mana nk ubah dia bila ditegur nasihat dia ckp "jgn msuk cmpur" hmmm...harap allah ubah sikap dia dan beri dia pertunjuk jalan yang benar....smpai skrng saya masih tunggu dia wlau da 4 tahun kecewa dgn sikap dia hope sgt dia dpt berubah.... :(

Anonymous said...

hey. ni luahan dari hati saya pula. saya dipihak ex awak tu n situasi sy sme cm dia. sye kena tipu sbb ingat kan dia bujan lgi n after dapat tahu baru tahu dia dh berkahwin. tp perasaan sayang tu dh ade. dia mmg kaya giler. sumpah. tapi masa sy kawan gn dia tu sy taktau dia kaya. sy suka dia dari hati. sy dh cube stop hub sy gn dia. tp sdeh yg amat2 n stil teruskan jugak. hopefully sy jum[pa yg lebih baik sbb sy pon taknak la kacau rumah tangga org. tp seriously sy syg gle kt dia. wuwuuwuwu. take time untuk lepaskan dia. so awak jangan lah ptus asa. satu hari nanti dia pasti tinggalkan laki tu jugak sbb tak de org rela bermadu..huhu..tp syes laki org memg layanan dia perfect. sgvt caring. memahami n pandai menjaga kita. im so sad bcuz he cannot be mine. berbeza dgn lelaki bujang yg kurang matang. sorry to say yaa. i tell the truth tp tak semuala.. chill :)

bella dela rosa said...

anon1:selalu kalo orang da angau cinta ape pon die sanggup buat.huu saba ea

bella dela rosa said...

anon2:oww thats mean u pihak lelaki.tu laa ade perempuan jenis camtu suke duit.perempuan macam tu bukan la perempuan baik.kalau u nasihat tak dengar,leave her,u deserve better.nanti kalo u kawen dengan die pon kemungkinan die buat blakang lagi susa

bella dela rosa said...

anon3:hee ini bukan pengalaman i.ni general je hehe.;)i tak sampai in a relationship dengan laki orang tapi ade la laki orang yang cucuk2 tapi avoid awal2.

emm tau u sayang tapi cube u bayangkan urself dekat tempat wife die.sedih tak.suami,suami bukan bf buat belakang.u sayang die sangat maybe sebab u tak jumpe lagi orang lain and u close ur heart sebab sayangkan die.

:)