Wednesday, January 5, 2011

what i apply till my skin become like this hikhik


assalamualaikum kengkawan!

harini kite nak cite sal muke.ramai orang tanye kite pakai ape,kite rasa kite dah buat dah entry kite pakai skin care ape hoho.kite pakai nutox!nutox oxyfusion.boleh tengok kat entry nih.mase tu kite baru beli.and now almost 3 month jugak la kite da pakai and result amazing!hoho.and still semua banyak lagi sebab tak habis lagi.see even price high than average sikit je tapi boleh tahan lame so why not.tapi mungkin jugak kite jarang pakai sebab busy hikhik.

emm kite takde la ade masalah muke teruk sangat.takde jerawat kecuali period wuwu.tapi haritu kite ade pegi facial kat mines,die kate muke kite teruk.die bukan cakap teruk je,teruk gile.sedih doh cani.sebab die soh tambah lagi rm100 supaya cantik.da buat rm50 tmbh rm100 pastu soh tambah rm380.hoi ko gile ape nak habiskan duit camtu.baik beli kasut baru pergi kelas.T__T.

ni kedai die.pastu mesti la kite tak buat.kalau kite buat mak kite da mengamuk da.hoho.kite tambah seratus je.sebab konon nak cantik kan muke flawless gitu.tapi dis facial i cant accept sebab bile orang tu apply kite cam pedih so tak sesuai ngan muke kite.so tak g kat die dah.kite suke lagi buat dekat bangi kedai biasa je tapi die vacuum hidung kite kasi hilang white head sume.facial jugak help tuk dapat skin yang gebus!once a month je.

orang tanye cane nak dapat muke flawless?tapi muke kite takde la flawless sangat.tapi kite share pe kite pakai okeh.kite dulu pakai safi lepastu loreal lepastu baru nutox.still sekarang pon pakai jugak safi.idk sape yang tak pernah pakai,u should try and dont stop even you used other skin care product,you can mix because i dont think safi will make any harm to your face.it quite cheap kan,so not contain too much chemical.rate for safi cream yang kecik tu i kasi 4.5/5 untuk orang yang sabar.its work tapi u have to be patient.die boleh kurangkan bekas jerawat,kasi muke putih,licin hilang jerawat dan sebagainye.tah suke laaa.

kite saje je pakai nutox ni sebab rase nak tukar and after using this banyak jugak la orang tanye u pakai ape pakai ape tapi kite rasa muke kite same jee hohoho.kan fazura die nye representative for this product kan,ha die kan cantikkk flawless lagi.one of high class artist!i loveee her!baca la kebaikan nutox kat link yang kite kasi tuh.

muke kite pas g facial.haruslah buruk.janganlah expect lepas g facial muke cantik putih berseri semua.tak tak.lepas facial mesti muke merah sane sini sebab die picit keluar semua.after a day cantik daaa..kat umah syasya makan spaghetti tq yang!

oh oh pastu kite ade jawab rasenye dekat formspring,setiap kali basuh muke niat.macam niat amik air smayang.semua benda kena ade niat kan.so bila cuci muke tu niat la macam doa,yaAllah licin kan lah mukeku,serikanlah mukaku,elokkanlah wajahku,indahkanlah rupa parasku seindah hatiku ecece lebih kurang camtu la skati la nak niat cane.tapi tapi tapi niat kena betol,jangan la niat YA ALLAH CANTIK KANLAH MUKEKU SUPAYA SEMUA ORANG PANDANG TAK BOLEH PEJAM MATA SAMPAI PUSING PUSING.janganla camtu.kalau niat tak betul semua jadi tak betul nanti.kalau hati bersih,muka pon berseri kann.

p/s:ini hanya sharing.sebab orang tanye so kite share la.janganlah cakap ek eleh bukan cantik mane pon nak kecoh.beauty is in the eye of the beholder.sharing is caring!bye semua!

22 comments:

PiNky@hEarT said...

tp kan, i pkai krim safi tutup ijau tu, muka i jd makin gelap.. cepat burn kot.. my fren pn sama. lps pkai ramai tegur apsal skg mcm gelap sikit.. hajatnya nk putih gebus, alih2 makin kusam.. sedih la mcm ni, sbb mmg ramai ckp safi tu elok.. gebus jek jdnya.. T__T

eesyaheera said...

Safi Balqis fevret i. hari tu i try Tia Amelia tapi terus naik jerawat sampai berminggu-minggu tak hilang. kulit jadi pedih.

i pakai balik Safi. Alhamdulillah, kulit jadi okey balik.

dark r0se said...

kamu mang santek la dik~:) flawless giteww~;)

zacky ~786~ said...

jgn kepala pusing mcm gasing sudah.. hehe.. ~

saiaAriEma said...

wahhh..patot la muka sis licin ceah beseri..hehe.. :)
suka tgk sis!! :)

Mira Amirudin said...

wah...thanks for sharing with us sis bella ;)
patutla sis cntek ;)

Mira Amirudin said...

wah...thanks for sharing with us sis bella ;)
patutla sis cntek ;)

Azzam?? said...

alahh.. photoshop kan ada?? =p

bella dela rosa said...

pinky heart:emm kite taknah pakai tutup hijau tu.sebab tu cam melekit2 kann.kite pakai yang biru yang biasa punyee.safi tu kasi putih tauuu hoho cane awk pakai jadi itam alaa sedey safi tak kasi cantikkan orang

bella dela rosa said...

eesya:huhu i takutt pakai brand camtuh sbb mcm banyak testimoni tak jadiii.takut nak tryyy

bella dela rosa said...

dark:tapi idung kte ade white heat tak sukee huhu

bella dela rosa said...

zacky:haha baeklah

bella dela rosa said...

ariema:wahh mane de licin la yang uhuhuh

bella dela rosa said...

mira:welcome and tqqq!tapi mekup jeee ha kalo tak mekup kalah hantu.;)

bella dela rosa said...

azam:alaa tak natural

Adah Sae said...

akak kn mmg cantek :)

Shahrul Tanaka Safeai said...

la kawan syasya dan bella ke..ceh!

bella dela rosa said...

memang kawan diorang ponnn,T__T

Anonymous said...

bella..cream safi yg plembab tuh ke cream yg kecantikan tuh..confused la..

bella dela rosa said...

krim kecantikan la kot name die.bukan pelembab.die kecik cinonet je

Anonymous said...

Yeahh.. kite geng.. dpd form 1 pakai safi.. start form 5 mngtal guna tia amelia sbb ramai kwn guna putih. Last"2 putih kemana mrs.J yg ada.. now pakai safi balik..

Anonymous said...

hai..i just nk ckp yg i pakai safi almost 9thn..n so far sangat bagus n sgt berkualiti...n now i tgh usha2 nutox ..hheheh