Friday, February 18, 2011

entry khas untuk atiqah adnan


assalamualaikum.

ecece idak laa ini entry puji memuji kak atiqah hehe.ini contest snanye.hihi tapi kakak ni takde la cakap pulak tulis tajuk ape so tulis laa khas untuk kakak.:).tekan picture untuk ke blog ea.:)

sebenarnye contest ni da lame da tarikh tutup nye,tapi dipanjangkan tarikh penyertaan taktau sampai bile,hasrat di hati memang nak masuk.memang da lame da nihh nak tulis tapi tak siap siap.so dengan ini gigihnye tulis jugak huhu.korang kena tulis pasal entry yang korang paling suke dekat blog kakak atiqah and bagitahu kenapa suke,review la.tapi kalau nak masuk sile lah khatam oke.

syarat die,kena follow(kak,kite da follow kannn,rasenye da,teehee kalau takde gtau ehh tapi memang kite da link kan blog kakak:)).pastu kena gtau kenapa suke entry tu.

kite paling suke palinggg la suke sampai kite pon sekali terasa sedihnye ialah entry nih.(wishlist suami kakak atiqah ni)

suke wishlist no 3.hihi suaminye mahukan anak.

terbayang and terfikir kalau kite dah kawen and suami cakap macam tu,mungkin keadaan yang sama berlaku.perkara biasa bile kite dah umur 24/25 orang tanye bile nak kawen,dah kawen orang tanye bile nak dapat anak,bile da ade sorang orang tanye takde lagi ke,bile da ade 5 orang cakap ramainye pulak.soalan macam tu dah biasa.TAPI bile suami sendiri yang cakap dan teringin tu macam tamparan yang aduh terkena sekali.

mungkin la tak pernah rasa tapi kite rasa macam tersentuh jugak la bace nih ye la bile orang kesayangan sebenarnye menghajati benda yang boleh dapat kat kite je.macam anak,kasih sayang isteri, suh kite jadi baik,solehah,tutup aurat ke.benda benda macam ni sangat la tersentuh.walaupun kite bukan seorang isteri,yet,hihi tapi sedih la jugak.ye la takkan kalau nak anak pergi mintak orang lain pulak kannn.ni semua rezeki dari Allah.

walaupun seorang suami pasti faham/harus faham/wajib faham ataupun die tak paksa or push kite,tapi somehow benda tu touched our heart jugak kan.or i je yang sensitif terlebih,hoho,entah.bile berkaitan dengan orang kesayangan,macam kakak atiqah ni,suaminya lah kann,kite rasa macam kalau boleh semua nak fulfill.kalau tak semua pon satu la yang paling penting.ye la ape yang boleh buat kite bahagia melainkan melihat orang yang kite sayang bahagia.ehem(jiwang lebey da ni).

anddddd hehehe kakak nih da pregnant!ehh kak betol kannnn.kan kan kan.alhamdulillah.akhirnye tercapai jugak.kan da bahagiaa.ceh pepandai je aku.snanye kite suke la tengok akak ngan abg rafiqy,moga bahagia selalu sampai anak cucu cicit.


p/s: kite takyah tunggu bakal suami hajat,kite hajat sorang2 dulu nak anak cecepat.kahkah.i love kids.kite suke talipon sepupu2 yang kecik 2/3/4 tahun sesaje suke. walaupun kengkadang takde la paham diorang cakap tapi cakap je.kite suke jugak cakap ngan baby walaupun diorang tak cakap ngan kite balek lam tepon.T__T.sebab tu cite cite nak jadi cikgu tadika je hohoho.tapi tak payah la tengok muke kite cane kite cakap ngan diorang sebab da macam terencat.cacat sangattt.


12 comments:

Mira Amirudin said...

wah...mcm best contest ni! ;D

IitchySaddam said...

sy ase awk nie penyayang la...huhu

IitchySaddam said...

sy ase awk nie penyayang!!

Cikaro Awe said...

Good to know.In pursuit of happiness duniawi ukhrawi.Semoga sahabat kecapi kedua2nya. \m/

Atiqah Adnan said...

hehh thanks bella..
hii pandai je teka ea.. ^^

EdY Zaidi said...

macam menarik je

bella dela rosa said...

mira:mira,join la

bella dela rosa said...

sadam:haha sume pompuan penyayang kot

bella dela rosa said...

cikaro.:)

bella dela rosa said...

atiwah:welcome..hee mestilaa

bella dela rosa said...

edy,join la edy.;)

Atiqah Adnan said...

dear. if bella nak join nanti letakkan pic contest akk kat sidebar k dear.. thankss..