Monday, February 28, 2011

pergi kelantan naik bas loncat loncat sambil mengucap mana tau mati tengah jalan.


assalamaulaikum.

WARNING.entry ni panjang giler kot.same macam tajuk.jangan baca dalam keadaan kelam kabut/stress.baca dengan tenang ye.sesi alami bersama sama.jangan biarkan diri anda diselubungi kekalutan.da lame nih pergi kelantan dekat sebulan ni haaa tapi baru la nak tulis balik.so wrap up je semua la ye hihi.

before raya cina,ehem sebenarnye janji dengan orang lain nak pergi kenduri atin bff forever nih dekat kelantan.memang konon dulu2 semua janji emm nanti kalau kahwen mesti pergi.biasalah janji manis.tapi bile tibe masa nya masing2 ehhmm jauhnye,kite ade hal laa ape la.dipendekkan kite pon ajak la sutinah ahmad.name die bukan sutinah,saje panggil sutinah.gigih tak nak pergi kelantan hari tu,hari tu jugak nak terhegeh beli tiket.tak kelakar.almaklumlah taknah nek bas awam g jejauh,nek lori je tau.

pagi pagi bergerak ke rumah sutinah dan mencari jalan penyelesaian,hampir membeli tiket flight beharga 380 oke baiklah kau ingat aku beli memang tak laa.kalau g bercuti sanggup la den,ni haa g kenduri tidur sehari je.zz.maka berusaha g stesen kat pwtc tu omg ade ade ade.bas tambahan la tapi.banyak jugak soalan diajukan,selamat tak bang,kite tak dok impit2 kan bang,nanti bas tu die tak buruk kan.annoying gile kau ni bella.

KLIMAKS
maka malam tu pergi la tunggu bas.ya Allah masa nak pergi dekat bas memang adventure.T_T.ade ke kena langkah yang divider jalan tu kan pastu turun bukit pastu tunggu tepi highway pastu ramai gile orang macam pendatang dok mencangkung pastu gelap pastu macam takde pompuan pastu bile bas datang kena berebut,ye kena berebut,pastu dah la tak paham orang cakap kelantan nak tanye bas mana pon tak reti cakap balik,pastu da la pakai heels cube bayangkan kite turun bukit gelap2 malam2 cane,pastu da naek bas duduk belakang,pastu keliling sume laki,pastu BUSUK hoiiiii pastu laki sebelah kalau boleh satu bas die nak tegur,tapi sebab tak boleh die cakap ngan sutinah kite memang tak la nak layannnn pastu dah naikk laki tu tak reti pulak nak benti cakap ehemm terpikat ngan sutinah kot pastuuuu ha yang ni bayangkan bas ni die tak bawak laju sangat pon tapi tau tak rase nyawa macam boleh terbang bile bile masa,bas tu bile kona terhinjut yang kuat gile pastu die macam nak jatuhhhh.cube bayangkan.bile die jalan and kona and hinjut2 yang kuat sambil terhuyung hayang kiri kanan.bukan kite sorang je rasa masalahnye laki2 ni pon sampai jerit sebab diorang pon takut HAHA hilang macho.lepastu 12 jam baru sampai kelantan hahahahahah.pastu ye saya tobat g kelantan nek bas.kahkah.10pm-10am.haaaaaaaaaa.da la bas tambahan.bayangkan bas tambahan sekarang.

korang tau tak betapa takutnye kite,sampai nangis sampai mengucap bace ayat kursi segala.sampai kan tulis surat wasiat nih,dalam hp je la tapi.mulenye nak hantar kepada ibubapa tapi kite takut diorang risau terlebey nanti call call banyak kali pastu soh turun dari bas tu sekarang jugak tak kira terjun ke ape diorang datang amek,tamo la i nak g klantan u olsss kihkih.so hantar kat bb je so takde la risau sangat hihi.so kalo mati boleh la sampaikan alhamdulillah hidup lagi untuk berbakti tsk tsk.


selama disana terima kasih kepada cik wani kite yang pakai tudung hitam diatas hotel banglonya dan dijemput menaiki limo.terharu.dan juga makanan seperti di singgahsana sangat sedap.menghantar dan mengambil serta membawa bersiar2.haish terharu.aku rase memang takley nih satu entry je.ye cik wani single dan juge baek hati dan juge cantik.sile sile bersila sekalian.rumah wani dekat ngan machang tapi tak ingat da exact tempat die ape.so g umah atin ngan kakak wani.


gedik tak nak memanja lelebih ngan pengantin.takk sebenarnye saje je nak dekat2 kat perut die harap2 menjadi la kat aku,eh?





si atin ni die da nikah lame da,korang jangan tekejut pulak tengok perut da besar gile baru KAWEN.jangan la emosi pulak sampai AKU NAK JUGAK MACAM TU KAWEN TERUS DAPAT BABY BESAR.die nikah raya tahun lepas.skang baru majlis.


lagi satu jangan la emosi sebab tengok pelamin tak same kaler dengan baju haha.memang tema patutnye kelabu.maklumlah perut tak boleh dikawal,terpaksa pakai baju pengantin xxl.



kitorang sampai awal jugak la and makanan tak siap lagi sebab die buat kecil kecilan je.so beransur la pulang and kakak wani banje makan kat retoran ulam.ehh?ye kot tak ingat.





semua semua nih campur nasi 5,air sirap sejag campur makanan kat atas ni campur ayam goreng campur lauk lagi satu ape tah.rm25 jeeeee.RM@% je,memang gile.memang gile murah.giler la banyak kot.kalau kat kl macam ni paling murah pon rm80 tsk tsk tsk.kedai ni da la cantikk macam cantik laa.

balik balik rumah wani je kena pergi tengganu pulak.sambung nanti la ye.kite plak yang penat bace.



oh ye ni mase kite g kenduri bf elin punye abang kahwin dekat bangi.elin kawan MBA kite.lepas kite balek dari klantan jumaat tuh kite g ikut elin pulak hari sabtu.

kite memang agak malu kalau laki yang amek gambar.lagi lagi kalau tak biasa.T_T.kesian.sebab nanti mule la jadi keras.

ha yang ni elin amek bole pulak senyum bebetol.oh hye saye pakai tudung bawal.:)

21 comments:

Freedom said...

wah posing sakan nampak sis?

U bila plak?

aisya sakaria said...

comel jaaa awak pakai tudung bawal ! hihi. :D

Marya Hana . said...

bella pakai tdg bawal pon lawa, senang cte, org lawa kalau pakai ape pon TETAP LAWA. ye dok? :)

Cikaro Awe said...

bella style...haha =)

eesyaheera said...

tudung bawal! hihi. kalau takde mood pakai shawl, ee pakai tudung bawal gak :D

~batrish♥~ said...

nampak lain pulak bella pakai shawl tp still cantik =)

bila turn bella lak ni?

Apricot Pie said...

muka u mcm heroin cerita HANI tv3 tu...:)

a said...

wahahahahahahaha!!! nak gelak lagi bahahahaha!!! dan lagi kahakahkahkah!!!!! sumpah lawak part jadi kaku bl laki ambik gmbr u... hahahahahaha!!!!!!!!!!!! innocent sgt muka wahahaha!!!!!!!

sarah mohamad said...

kelantan dekat mana ? kalau bagitahu awal leh la jumpa. teehee

bella dela rosa said...

freedom:lambat lagi

bella dela rosa said...

aisya:haha innocent

bella dela rosa said...

marya:sebab tudung lawa je kot awakk.

bella dela rosa said...

cikaro:tak pon

bella dela rosa said...

eesya:tudung bawal macam senang nyee dari shawl

bella dela rosa said...

batrish:hihi haruslah lambat lagi

bella dela rosa said...

apricot:nape ramai org cakap camtuu.laenn je die cantik kott

bella dela rosa said...

a:ok

bella dela rosa said...

sarah:i pon tak sure uhuhuhuhu.

kembatolo™ said...

tak tahu nak komen hape..
banyak sangat cerita. hahaha.

baideway! laen kali blaja cakap klate.
mudoh sikit. hahaha

Fatin Nabilah said...

bella, tmpt awak mkn tu nama die "nasi ulam cikgu"
tmpt tu murah gile kan, klu mkn 6 org baru rm30. amik lauk bnyk2.

Cikaro Awe said...

YOU ARE...