Tuesday, March 1, 2011

kalau tak setaraf

saya rabun.saya tak pakai lens.kalau tak senyum memang sebab tak nampak bukan sombong tsk.

assalamualaikum.

em rase nak delete blog nih..tujuan menulis mule2 untuk orang rapat je bace.and lepastu kawan2.tapi makin lame makin besar kelompok die since me blog only bout my personal life so agak malu disitu bile orang tak kenal bace.emm and actually too much telling bout urself can bring defamation or haters or envious or whatever.i dont want to create that.feel free to read if u like.if not u may leave.mungkin sebab tibe tibe rasa malu,cube kalau tengah tengah jalan jumpe kite korek hidung ke,kalau tak kenal wat bodo la kan,kalau kenal haaaa camne?


berbalik kepada tujuan ye bella.

pernah tak jumpe perempuan sanggup lepaskan lelaki tuk melihat lelaki tu bahagia?pernah?jarang,sebab once girl fall in love she try her best to keep him in her arm.but, selalu tak jumpe lelaki yang sanggup lepaskan perempuan dengan alasan nak tengok die bahagia tapi sebenanye perempuan tu bahagia je ngan laki tu.tak paham.

kenapa ye lelaki sesetengahnye tak leh terima kalau perempuan lagi tinggi darjat dari die sedangkan perempuan tu tak kisah pon.sebab sayang.almaklumlah perempuan penuh dengan kasih sayang.kalau family pompuan lagi kaye,die merendah diri,kalau pompuan lagi pandai,die rendah diri..tu takpe lagi,ni yang ape pompuan cakap semua salah,die cakap semua betul.tskk.sebagai isteri mestilah dengar cakap kan.so memang da biasa la dialog haa kan da cakap tadi taknak dengar.tu je la mampu cakap.T_T.

kenapa sesetengah lelaki kasih sayang die selalu berubah ubah.mungkin la statement ni da biasa dengar,alaa tak dapat lagi bukan main ayat berbunga,hatiku untukmu seorang,esok nak exam pon sanggup belikan makanan.tapi sekarang huhh makin lame makin ______.selalunye ni la yang pompuan salu ngomel.tapi tuk lelaki yang kurang jantan kot?uhuhu.kenape ye wahai lelaki?

kenapa ye kadang sesetengah lelaki suke tempered.kenape lelaki mesti panas baran?kenapa mesti marah.kite takut nak kawen sebab benda cani.u will not know what is going to happen later.orang kite takley predict,semua boleh berubah sekelip mata.my teori once tak kawen lagi u nak marah tinggi suara, tak mustahil lepas kahwin u akan wat lagi teruk.tak mustahil.skarang bukan hak kite dah berani,kalau jadi hak,emm tatau la.renung renung kan.

kenapa sesetengah lelaki tak pernah nak bersyukur perempuan/isteri sorang depan mata.kenapa lelaki tak pernah nak turunkan ego yang tak seberapa nak tinggi tu.kalau muke tak hensem dapat gf cantik yang amat salu la nak wat hal merajuk jeles tak tentu hala kate u g la kat laki lagi better.helo she accept u in the first place,so nak gaduh ape lagi?

bercinta 15 tahun tup tup kawen orang laen.tunang 2tahun tup tup nikah orang lain.unpredictable kan?tak takut ke.kite memang takutttt.sebab tu bercinta haram kan ehem.

masuk meminang/merisik bukan perkara main2,tolonglah jangan bagi soalan yang tak mampu pon i nak jawab.oke nanti kite bole la nak wat misi mencari suami kahkah geli,memang boleh buat lempang laju laju dengan emakbapak.im taken and yes i know it is not a promise that he will be my husband.i am just not in a marry thingy yet.kawen memang best tapi kadang2 emm perkara perkara yang menyedihkan diatas salu wat terbantut niat.sambung belajar makin lame makin tinggi pon kadang2 susah jugak.


i wrote this because its happen to people surround me.and hopefully it will not happen to me.so guys yang bukan macam diperkatakan please dont take serious,read carefully,i stress above sesetengah.ha btw kenapa lelaki suke emo lebih,hahahaha.kidding2.kawan kawan kite pompuan je skang,so dengar dari cite pompuan2 je,biasalah pompuan,macam tak biasa kann.



12 comments:

Mawar Merah said...

Lelaki dik. MMg ego. Pape je isu-mesti slh pompuan. Xsah kalau tidak dikatakan salah kita. Xmengandung slh kita. Gemuk slh kita. Xmsk slh kita. itu cuma beberapa cth. Dia xsedar agknye jwpn disebalik jwpn pertama td.xmengandung sbb dia yg mandul (kuat isap rokok, xjg mkn, gemok). gemuk (sbb bila msk, dia xnk mkn cara kita-mkn salad je, bkr2 je, xmkn nasi, mkn sayur je.Blik kg mak dia, kena paksa mkn yg masin, berminyak2 tu). Xmsk(sbb kita pun sm2 keje-keje lg brt dr dia. on site. xsempat sbb membersihkan sampah sarap n semak samun yg dia buat dlm rumah tu. dh la buat sepah, haram nak kemas balik or ringan2kan tgn kemas rumah). tp, in the end, kesalahan tetap pd kita sbb kita isteri, kita xleh melawan ckp dia.nnt dikatakan nusyuz n derhaka. even dimaki beruk, binatang, kena diam je. xpe. akhirat kelak, kita tau la saper yg ditukar jd binatang.huhu

Cikaro Awe said...

we cannot anticipate it. its normal. frankly, guys love to be laid..to be served softly..bcoz the only things guys gonna love the most is gal!!! =)) semoga bella dpt yg terbaik.

Azzam?? said...

ego laki tu penting among lelaki.. sebagai 'teman' kepada lelaki.. perempuan tersebut harus menjaga air muka teman nya. mungkin secara collective (mixed opinion lelaki dan perempuan) benda itu kecil dan remeh. tetapi among men, ego mereka itu adalah hierarchy mereka.

bab kawen2 tu.. nak takut apa? tuhan dah tulis dah kat kita. so selagi kita tak cuba, kita takkan tau. memang banyak cerita negative, tapi jangan lupa berjuta2 kisah bahagia pasangan berkahwin.. =)

si faraa :) said...

like like likeee! :)

Alan said...

benda benda ni takley nak ramal..sedangkan yang berkahwinpun boleh cerai..inikan pulak baru bertunang atau bercinta..

sebab apa xley ramal? sebabnya semuanya dah ditentukan oleh Allah. So terima jelah ketentuanNya. insyaallah ada rahmat disebalik musibah yang berlaku..cuma kita yang tak nampak dan tak mencari apa rahmatnya.

Nurulbadiah Lai said...

cant agree more dear..

yup kadang2..lelaki ni.dia takut diri dia tercabar atau apa..
padahal sebenarnya,.
soal darjat ni xperlu dibuat ukuran..
tinggi ke..rendah ke darjat tu..
sama je..kat dalam bilik still macam suami isteri jugak..pompuan tu still pregnant semua..sama jugak dgn lelaki/...still die kene jaga isteri die ..soal darjat ni tolak ke tepi..sbb selagi lelaki fikir psl tu..selagi tu rumahtangga xakan amam..selagi tu hubungan tu xkn bahagia

KAMIHIDUP said...

kaum hawa diciptakan tuk melengkapkan kaum adam, jadi mana2 kekurangan itulah yg perlu di isikan dan kedua2 kaum hendaklah mengisi kekosongan ito antara satu sama lain.

Orkid Puteh said...

jgn ckp bf orang..suami org pun cam tue..adehh~

Apricot Pie said...

be urself dear :)

amier azrul alias said...

okey jgn takot utk kawen ye sis.
huhu!

xsemue laki2 mcm tuu :)

p/s:kdg2 pompuan pon ade jgk yg pns brn ^^

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

n thats y i still remain single until today. hee :P

*pdhal umur sy br 20 . hihi gatal

Anonymous said...

tak boleh bias on this matter...kena tgk si perempuan tu camne? dengar citer perempuan mmg laa laki sumer salah...try tanye laki tu plak..paham citer laki dulu.then baru judge... payah2 kawin laa perempuan+perempuan...silakanlah if that suits ur(perempuan) logics..