Monday, March 28, 2011

reunion kmpp b333 and b334


assalamualaikum.

this is going to be a longgg pictures entry.since we did not met for such a longggg time so macam jejak kasih la.poyo laa okeh.

siapa pernah masuk matrik mesti tau betapa BEST nye life dekat matrik.the most bestest college that i ever go compare to degree.padahal bukan salu pon masuk asrama.T_T.walaupun masa matrik hari hari i nangis.ye hari hari ni tak tipu.malam sebelum tidur nangis nak balik.masa mandi pagi pagi pon nangis.hidup kat matrik ialah menangis sebab nak balik rumah.T_T.despite of homesick,still i enjoyed matrix life dengan kawan2 dengan cafe,dengan makanan yang murah.

kat matrik kan macam banyak je hantu yang ade.ade je cite hantu baru.i memang paling penakut laaa memang penakut nak MAMPUS.i tak tengok cerita hantu kaklimah tu sebab ade perkataan hantu.walaupun orang cakap lawak tapi tak tengok jugak.cerita hantu paling takut pernah tengok ialahh jeng jeng pontianak harum sundal malam.T__T.sile gelak.tak tau lah terlalu takut sebab tu tidur bukak lampu.dulu tengah malam kalau takut tepon budak satu kelas kate takut.tak penah dok asrama kann.nasib baik diorang layan macam adik.kalau tambah cerita hantu memang nak kena sepak.yaAllah sekarang malu gile rasa,nasib baik da jarang contact da.dulu pon tak pernah tidur lebih pukul 10 sebab takut punye pasal.

ni semua adalah gang gang bilik2.bilik i ialah b3-3-3.best kannn no ahaha.gile berlagak jaja kat orang dapat bilik no best.kitorang memang rapat giler ngan dak bilik depan.memang pintu selalu terbukak je keluar masuk.petang petang balik kelas kalau tak tidur dok la melepak.kalau nak begosip panggil segeng pastu masuk bilik kunci.padahal gosip budak bilik sendiri.T_T.

kalau kat matrik aras kitorang memang meriah kot.pintu terbukak jee.nak masuk sukati tapi salu b333 laa jadi tempat melepak.ehh macam tempat mengumpat.hikhik.kadang2 kalau kena apa2 mesti pikir tu la banyak dosa bilik ni tapiii kitorang bace alquran hari hari hokay and yasin setiap malam jumaat.sebab tu semua suke bilik kitorang kahkah.best kat matrik ajak kawan meh la datang bilik makan ramai2.kire macam sorang kawan datang,semua rumet pon tegur.mesra kann.so macam semua orang pon kenal la.

dah masuk upm,wani(tengah tudung brown) and atin(yang kawen kat klantan aritu) je yang masuk upm.so rapat la lagi.wani ngan atin rumet dulu.haa pastu nak cerita ni kitorang pernah tidur ramai2 pakai baju terbalik masa last day.cerita ni serius sebenarnye tapi sekarang da kelakar da tuk kitorang.rumet diorang back stab me mase last day.stole something.pastu punye la takutt sebab dengar cerita family die ni macam ade ilmu2 laa sebab kitorang dapat tangkap die.sandiwara la jugak last day kat matrix kelakar siap nyorok2 kejar2.last last rupenye kawan sendiri.malam tu sebab takut gile(ye la matrix kan banyak hantu),tidor la reramai pakai baju terbalik sebab takut kena pukau.

banyak pulak bercerita.biasalah orang cakap banyak.kitorang jumpe kat midvel.so pergi makan kat delicious!sedapppp tapi slack nye menu die takde gambar.:(.so pepandai laa kau tanye die nye waiter.luckily i order benda yang sedap and selamat.spaghetti meatball.the best la setakat ni yang i pernah makan.memang sedap gile.meatball die pon sedap eventhough over cook sikit.
RM19.90
spaghetti meatball

large portion huhu.pinggan lagi besar dari muka.

hotdog ape tahh
rm19.90

fish and chip
rm29.90


its time for dessert!i love complete meal with dessert.hihi
pavlova.serious sedap.rasanye die nye base macam biskut jee gune putih telur yang dikacau laju2.susah kot nak wat sebab tu mahal.
rm12.90

red velvet.ohh red velvet die sangat sedappppp!
rm6.90

kalau ade coklat yang banyak mesti sedapp.

me share with wani.wuuu perut ku kecik jee da makan spaghetti besar gile kot.

dengar cerita diorang besar nanti nak jadi ape.padahal da besar pon.ok lahh nak kawen bile snanye.

sutinah sampai lambat sikit sebab die lunch ngan family die.


pergi mph,solat dan pulang.cant wait for the next meeting hihi.

sebenarnye takley keluar sebab before keluar tu hari2 keluar jumpe kawan.bapak i sampai cakap bape banyak kawan nak kena keluar.macam semalam kawan sekolah harini matrik sok kawan upm sok lagi kawan mba sok nye kawan usher sok kawan kolej,sok rumet.padahal salu keluar ngan sape bella.????cakap sekarang.!ok bye.

21 comments:

Saza Infineez said...

laaa kmpp ker....sm l akte..but i just penah nampak wani..bella tak penah lak nampak b4 dis..hehe..hye..first comment here..hehe

EzSyA said...

comel comel comel

dan menggiurkan!!nak gakkkk~ ;)

LynN LoLa~~ said...

wee sis pon kmpp ea!~

lynn kmpp jgak. kmpp mg terbaekkk bestest the besssssssstt *okay exaggerate(-_-") *

kat kmpp dlu lynn pon ade kene cm kacaw gak kot...wakaka

i miss kmpp

storyfromme said...

perut berbunyi tengok gambar kek tu :(

Izyan Lavender. said...

haha. dulu kat matrix sy pn ade mazhab pakai baju tebalik.
sy join kott. takot punye pasal. hehe

Izyan Lavender. said...

haha. dulu kat matrix sy pn ade mazhab pakai baju tebalik.
sy join kott. takot punye pasal. hehe

sueRAFE said...

hihi. penakuttttt. tapi normal lah tuh. alolo takutnya bila semua org cakap hmesick bila duduk hostel, macam mana nak masuk hostel nie nnty????

ur friends semua lawa2 macam u. ngeee~ ikhlas ni dan terliur sungguh tegok spaghetti tuhhh.

sueRAFE said...

btw, i hate back stabber. :'((
naseb bek u dapat tangkap dy.

Arshieda Nabila said...

sonoknye dpt jmpe kawan mtrik....tp mmg betolla...time mtrik bnyk betol cite antunye....tah pape tah....huhu

Phea Sophia said...

hi Bella, this is my 1st comment.
just wanna ask u bout MBA.i convo bln 5 ni, so cert degree xdpt lg.bleh x i anta je all the docs required even upm mentioned nak cert dgree?tkot permohonan i di tolak je

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

kmpp kolej matrikulasi pulau pinang ke sis? hee.

sdap gile tgk food n dessert. terliur -.-

bella dela rosa said...

saza:haah kmpp hehe.dok depan bilik die sajoo.;)

bella dela rosa said...

ezsya:hee silakannn.;)

bella dela rosa said...

lynn:wahhhh seb baek tak penah kena kaco takuttt

bella dela rosa said...

izyan:haha for serious?wahhh im the only one kot pakai baju tebalek sbab pmalas nak betolkan ahaha

bella dela rosa said...

suerafe:hostel best je kalo ade kawan yang bestttt!

bella dela rosa said...

arshieda:hahaha kannn?da malas nak denga

bella dela rosa said...

phea:konvo bulan 5 ke habis bulan 5 ye?
kalo da habis bulan 5 boleh je hantar cert sampai sem yang dapat result.da boleh apply.then bile dapat result yang last tu hantar kat die masa dah dapat before tarikh tutup and kena dapatkan surat habis belajar dari fakulti

bella dela rosa said...

marlyana:yup yanggg.;)

Syariniey Amran said...

kmpp batch mana ni?
saya pon kmpp gak :)
kmpp the best kan?
hee

athirah said...

hahahahahha.. kmpp batch 06/07?