Monday, April 25, 2011

nasi ulam bandar baru bangi

kalau anda tertanya2 motif gambar ni ialah kerana i tetiba rasa muka i suci flawless gitu.lepastu rasa macam baik gitu.gitu kann.ni dalam bilik karel,library.bukan stadi tapi tido lebeh.

assalamualaikum!

sihat?dah makan?oke kalau belum i nak bawak pergi makan dekat nasi ulam,bangi.tapi dialam maya je la.T_____T.hikhik.oke lepasni boleh pergi lepas tengok gambar nasi goreng ketam die yang superb.memang dah lame gile teringin ketam.lepastu memang right on time tak ingat la blog mane i jalan die cerita pasal nasi goreng ketam kat bangi.terus semangat.

nasi ulam(memang name kedai die nasi ulam eh) die dekat seksyen 9 badar baru bangi,pepandai je aku letak seksyen 9 tapi die dekat belakang ariani,sebelah the little white cafe sederet dengan wong solo belakang pkns bangi.ha ko cari lerr.dekat area area situ.die ade lauk tengah hari dan masakan panas diwaktu petang.lauk t.ari die superb i cakap u.ulam die iskkk dengan lauk2 berbilang bangsa.
bukan ni la tapi.ni i masak sendiri u olls.ketam goreng butter.

haa ni nasi goreng ketam die.rm10.tapi ketam die tecik,nasi goreng sedap la jugak.tapi ketam die sedapp hoi.

tunggu ketam lama sangat sampai jadi mereng.

ni nasi goreng kunyit.ok nasi goreng die same je dengan nasi goreng ketam tapi lauk die je lain.yang nih rm5++.

suasana dalam kedai.sebelah kiri tu semua bahagian lauk dari hujung sampai hujung lagi satu.

owner blog bajet comel sebab dekat belakang ade grafitti comel.kedai die memang comel tapi gelap.tskk.


lepas post gambar dekat fb ramai kekawan terus pergi.dasar kebulur semua.haha.oke tak tak.oke lah korang pon should go jugak.banyak lagi kedai makan kat bangi tak sempat nak pergi.ceh tak sempat.sebab asyik pergi nak jejauh je.sebelah kedai nasi ulam ni ade kedai cantik,little white cafe.ala ala macam english.nanti kite cerita ehh.ai suke la dok bangi nihhh.tapi jangan la tanye makan kat bangi kat mane sedap rasanye macam kebanyakannye sedap so cari sendiri la ye.

oke bye semua..

30 comments:

nur shazwani said...

sodap sodap makanan tuh. hahah. tetiba rasa lapa plak. hee. suka suka ^^

KAMIHIDUP said...

untung gila kedai yang bella masukkan dalam blog, mesti kedai tu laku je. heee. :)

faiz amir said...

sedapnyeee . na try kt cniee la nnti . heee

bojan said...

saya singgah ke blog ini kerana menekan gambar suci flawless itu..argh

cik EPAL said...

cam sedap je =)

Marya Hana . said...

seriously, lama betol tak makan ketam. i makan ketam pon ketam masak lemak.. sedappp sangat..

lepas tgk entry u ni.. alamak..
teringin nak makan mcm u makan tu :)

LittleGurl said...

sedapnye ketam tu!!!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

wow menarik suka suka suka kna cuba nih

Izatie said...

Lamenye tak makan ketam! ^_^

Blog bella tak pernah xupdate pasal makanan kan . Kite dekat perantauan ni kempunan je tengok bella makan sedap sedap . Heh .

encHIx laNDax said...

OMG! my stomach going Starving like carzy!! =(

dark r0se said...

lapo la kiter~

Mira Amirudin said...

bella si kaki makan!huhu
oh ye..servis lambat,tp sedap...berbaloi tak?hee

delarocha said...

try nasi goreng morocco kat restoren syarifah

bella dela rosa said...

shazwani:memamg sedap yangg.try laa.;)

bella dela rosa said...

kamihidup:haha kalau sedap.kalau tak sedap huhu taktau la

bella dela rosa said...

faiz:yeah u should

bella dela rosa said...

bojan:hahaha flawless kann

bella dela rosa said...

cik epal:yesss u shuld tryy!

bella dela rosa said...

marya:huu tak lalu da makan masak lomak ketam yangg.;)kena makan goreng sedapp

bella dela rosa said...

littlegurl:heee sedap yanggg

bella dela rosa said...

bila comel tak jadi comot:hee dap,try laa

bella dela rosa said...

izzatie:eheheheh takpe awak,amek mud gune gambar jee ehehe

bella dela rosa said...

enchik:huhu sile makan sekarang

bella dela rosa said...

dark rose:gi mamam cepatt

bella dela rosa said...

mira:hee tak bape lambat sangat la yangg.sebab takde orang masa tu tapi pastu kenyang hehe

bella dela rosa said...

delarocha:restoran tu katne eh?

Fadhil said...

xpaham kaitan caption gamba 1st tu dgn entry..huhu..anyway, cambest je nasi ulam tu..mo try la nnt bile punya rejeki

bella dela rosa said...

fadhil:haha i pon tak faham.tapi sebab perasan flawless kann

delarocha said...

seksyen 7 bangi

Cik FaRiZaM said...

sy ingt dia mmg ad lauk 2 je. aritu p makan, makan nasi berlauk jela. nasi goreng dia ada time bile ye?

salam perkenalan, sy folow sini :D