Monday, May 23, 2011

pesanan buat bakal imamku.

untuk bakal imamku,bakal pemaisuri hatimu ini mungkin seorang yang ganas,kasar,manja,mengada,dan sebagainya.T_T.


Andai aku adalah tulang rusukmu yang telah hilang
Aku berharap
Jika nanti Allah mempertemukan kita
Kau akan selalu membimbingku
Agar aku menjadi wanita yang solehah
Yang nantinya akan menjadi bidadarimu di syurga
Kerana aku ingin kita akan disatukan di dunia dan akhirat

~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~

Andai kau ditakdirkan untuk menjadi ayah buat anakku
Jadilah ayah yang boleh mendidik anak kita
Agar mereka nanti menjadi anak kebanggaan buat kita di dunia dan akhirat
Iaitu anak yang soleh dan solehah
Yang boleh menjunjung tinggi Agama Allah

~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~

Andai engkau ditakdirkan untukku
Ku harap kau boleh menjadi imam buatku dan anakku
Kau boleh menjadi pemimpin yang baik dalam rumah tangga kita
Kau boleh mencintai aku apa adanya
Dan boleh menyikapi kekuranganku dengan penuh kebijaksanaan

~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~

Dan andai aku salah
Tegurlah aku dengan kata-katamu yang penuh dengan kelembutan dan kebijaksanaan
Andai aku marah
Belailah rambutku dengan penuh kasih sayangmu
Agar marahku boleh berubah menjadi kelembutan
Andai aku lupa
Ingatkanlah aku dengan penuh kasih sayang
Agar nanti kau tetap menjadi suri tauladan bagiku dan anak kita

~•♥•~•♥•~~•♥•~•♥•~~•♥•~

Kerana..
Aku hanya mengharapkan imam yang baik dalam rumah tanggaku
Yang bisa selalu membawa aku ke jalan yang diredhaiNya
Jalan yang menuju syurgaNya bersama dirimu

~♥~ InsyaAllah, amiin ~♥~


♥_♥ Buat Bakal IMAM Ku ♥_♥

55 comments:

Fatin Syahira Ramli said...

hehe :')

akak comel la!
insyaAllah sama2 doakan dpt imam yg terbaik ya. huhu.

Adah..oh, Adah.. said...

(^_^)

Ashraf Jalil said...

kerane kebanyakan pic2 senyuman penuh keceriaan, Cik Bella dijemput menyertai contest sunshine smile ni kalau berminat =)

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

mekaseh sudi tgk..

ENCIK TIKUS said...

nanti jadi madu baru tahu... madu keras... lol

Diana Naubi said...

bela, i love this okey.
hahaha. i rasa dr the way u write macam u lembut cuma u aktif la kot.
:D

EZAN IDMA said...

hee. semoga dapat Bakal imam yg diimpikan. aminn

KAMIHIDUP said...

amin. :)

ekin ap latif said...

nice ! :)

Spek biru said...

Alhamdulillah baguslah kalo itu yg diharapkan...gua respek lu...

Jamban Comel said...

ganas luar ,tapi hati lembut takpe ;)

syakey said...

insyaAllah akan berjmpe dgn bakal nanti

;D

Never Ending of Art said...

nice...=)

Nanie Hussin said...

pesanan yg sgt sweet! InsyaAllah menjadi kenyataan. Amin. :)

Izatie said...

Awwwww .

Heh orang yang dapat Bella mesti org yg paling bertuah sekali nanti :))

Take care darling! ^____^

Ayeem Jemain said...

fuh fuh fuhh *recall surah2 yang jarang dibaca* :p

eija said...

Bella... eija nak mintak izin share boleh ke....

kembatolo™ said...

perghh.. makan dalam. haha

bella dela rosa said...

hee amekla.;)

Nizam Ijam said...

Hu2...siapa lah dia tu kan..hu2 :)


Kisah Lucu Jejaka Hilang Anunya

hyna.. said...

bella, nana suka ni..nana mintak izin share ni ek..leh tgk kat post nana http://sakurashawl.com :)

Sarah Khan said...

salam ;)

new blogger here.

hey,nice one!

hopefully u jumpe ur dream guy. amin.

http://nukilangadisbiasa.blogspot.com/

bella dela rosa said...

fatin:tq soo much sayang.amin sama2 doa.;)

bella dela rosa said...

adah.:)

bella dela rosa said...

ashraf:insyaAllah.dah takde gambar da wuwu

bella dela rosa said...

encik tikus:haha kitorang penah tepike jugak haha

bella dela rosa said...

diana:tq my dearrrrr.lembut sikit la kot sbb orang salu ckp cakap kasar sikit bolehh.so now da start buat suara garau.huhu

bella dela rosa said...

ezan:aminn u to dearly

bella dela rosa said...

kamihidup:aminn

bella dela rosa said...

ekin:heee.;)

bella dela rosa said...

spek:semua wanita impikan suami begitu.;)

bella dela rosa said...

jamban:insyaAllah.huahua.lembut la sangatt.hati keras nih

bella dela rosa said...

syakey:aminnn.

bella dela rosa said...

never ending.:))

bella dela rosa said...

nanie:tq kak nanie sayang.u too,nanti da akwen jangan lupe jemputt

bella dela rosa said...

izatie:u tooo mesti lagi bertuahhh orang dapat.da la baek lembut semua...;)

tcare too sayangg

bella dela rosa said...

ayeem:tak hafal surah ke?

bella dela rosa said...

kembatolo:makan luar huhu

bella dela rosa said...

nizam:seseorang la kot

bella dela rosa said...

hyna:okee please do.;)

bella dela rosa said...

sarah:aminn tq my dear

Ayeem Jemain said...

no lah, certain je. surah2 yg jarang baca. ingat2 lupaa.

NazneenNajib said...

darling, mind if neen nak share ni dekat blog neen? this is beautiful. SubhanaAllah. neen credit to Bella k. Baraka Allah. :)

bella dela rosa said...

nazneen:please do my dear.spread the lovee

fara azmi,,^_^ said...

salam,,
saya nak minta izin share juga boleh ye?
=)

semoga awk dapat imam yang terbaik,,=)

Shurazirah Sukhur said...

aminn..mohon share ya dear!thanks :)

Atikah M. Nawawi said...

sukaa la ;D bella, nak share dekat blog bolehh? :')

bella dela rosa said...

sure dear.;)

mAr is mArDhiAh//wuWu is nuRuL said...

such a meaningful poems..nk mtk izin share boley??

orul luna said...

mohon share

nor fazreen said...

salam..sy nk mintak izin share ye...

lynn lyna said...

salam,akak mntk share ye..:)
akak lawa la...hee

nurul farahin said...

<3

nurul farahin said...

<3

nurul farahin said...

LALALA

nurul farahin said...

:) hehe