Wednesday, June 15, 2011

lelaki idaman dot dot dot.



maaf sekarang memang tengah angau cerita ni.-_-".i never never being a fans of malay drama,tapi yang ni dengan adamaya adusss.adamaya tengok last last je.seth tan tengok hari2.haha.no im not dream to have a husband like him.NO.i need someone who has faith,pegangan agama kuat yesss so that he can guide me.tapi no doubt he is soo cute and in this drama he play his part well.at least to make malaysian girl melt.i pon terkena tempias,sikit je la tapi.zzz.ok meh sini nak cerita kenapa orang tergila sangat seth tan.

why?

1) he is responsible
no matter how much elena hate/annoy/avoid him,he still there.die tak pernah abaikan tanggunjawab sebagai suami(lupakan elena tak jalankan tanggungjawab isteri,we are talking about seth tan hiks)well this is one of the criteria that ALL woman will search in a man.apa2 pon isteri buat,die tetap tanggungjawab awak.macam entry lepas,wanita diciptakan tuk dilindungi dan dijaga.kan?

2)he is polite
dont you think so?ya Allah lembutnya dia.tak pernah tinggikan suara.the way die cakap dengan parents elena.gua pon cair camni.hihi.emm i think part ni susah kot nak jumpe.tempered je.-_-.but i need someone yang polite(everyone do durr),sebab i cepat terkejut,takut orang tinggi suara.wuwuw.rasa unsafe.macam kalau suami marah,pastu boleh rasa macam duduk dengan hulk hogan wana hijau.my dad tak pernah marah tinggi suara so lelaki lain haram marah i.boleh tak?hihi.

3)he is romantic
this one should be put in the first place ye?.naah,for me i dont think he is romantic yang geli. sebab i tengok die bukan say i love you selalu,bukan nak buat elena impressed ke.sikit2 peluk ke.tapi die macam romantic yang comel.romantic comel macam,tengok tak part yang diorang baru balik dari cameron,elena mara2 die tak beli bunga,seth buat tatau je,alaa g la tengok die cakap ape,then tetiba ade bunga kat belakang pastu seth wat muke blur pastu buat muke alalalaa..hahaha.boleh buat nangis tau takkk.tapi elena takde perasaan,kalo i mau da telompat kat situ.

4)he knows how to look good
ehem ni maybe i je kot.because im sooo in love with guy yang suke pakai baju POLO.baju berkolar.pastu kain keras tu.ceh detail betul.pair it with a short.ehemm hye awak.waves.oke gatal.tatau la,suke sebab nampak kemas kot?tak semestinya polo la,tapi dat type punye baju.comel kan?and die nampak wangi,nampak je la,bau tatau la pulak.lelaki wangi itu kacak.lelaki berkemeja body fit kerja juga kacak,lekaki berbaju melayu juga kacak.bapak saya kacak.:).

5) he has good sense of humor
siapa yang tak suke cakap sikitttt.maybe tak nampak sangat kot seth tan.depends on eye of the beholder la kot.tapi i suke laki buat lawak tapi agak pendiam.i banyak cakap,banyak gile cakap,so memang kena kontra.so i need my future husband to understand my disability of non stop talking.hello u dont want ur marriage life dull like tomorrow will die,i want my marriage to be as colourful as rainbow,as havoc as me?ok but u have to be maharaja lawak at least for your wife.dapat pahala tau buat isteri gembira,u might receive something in return kan?

6)he loves kid
ni memang takde la dalam cerita tu.tapi i rasa saat paling bahagia bila elena bagitau die pregnant.die senyum.sebab i suke moment wife bagitau suami die pregnant.i love kidssss.sangat sayang sangat suke sangattt yang sangattt suke.even i dream to open own tadika sebab i want to be surrounded with those kiddos.doakan please.so i rasa kalau i bukan isteri baik nanti,or tak mampu kasi hadiah mahal,tak mampu buat die tesenyum lebar, but to tell him im pregnant NANTI,can make him smile till up to the sky.sampai tak tutup mulut ke wahahhaha.over kan.berita gembira kan?


but guys,jangan la risau.you dont have to be like seth tan.ni lakonan je lahaii.bukan suke seth tan.suke watak yang die bawak tu.tapi suke la jugak sikit orang nye.sikit.hiks.just be yourself, you dont have to be perfect in front of the girl that you love,but you will automatically perfect when she see you as a perfect guy.doesnt mean u have all criteria above u are perfect,no.banyak lagi skop perfect yang perlu kite isi,ade orang cakap bijak itu perfect.andbanyak je kurang seth tan,rogol orang,tak smayang,pegang pompuan sukati,kasi isteri pakai skirt,tak jaga pergaulan.so much more in term of religion.tapi apa yang dia ada in positive side tu we take it, apa yang die takde,kite improve.i bukan nak banggakan die pon,tak,just share.tapi dah macam cerita i suke laki camne.-__-"

yang penting agama la.i really need someone yang boleh bimbing ke jalan Allah.i mengaku i pon terumbang ambing,so i need a guy yang kuat,bukan tengah2 agamanya.i nak jadi bidadari syurga hehe.;)sorry la kalau tergatal hihi.tengah stress ni sebenarnya.ive exam nex week.tapi kena prepare for presentation,suppose to prepare now tapi tetulis seth tan pulak,submit esaimen lagi.oke tadaaaaa.;)

till here muah.



49 comments:

lindariepin said...

nice entry.. best la :)

ArxarNadhirah said...

yayang~ i'm so agree with even even kite tak tengok pun cite nora elena tu.
yess i know, saya sgt ketinggalan sbb sume org dok sibok pasal cite tu. huuu tak pernah tgk. sedih tak? hehehe
tapi i'm looking for a this type of guy too.
kat mane nak cari ni yang?
kat pasar ade tak? hehehe jum kite g cari same2 :D

Marya Hana . said...

rasanya nora elena x dapat kalahkan adamaya.. :)

Ayeem Jemain said...

goodluck for your exams, presentation, assignments, and pencarian mr. right. tehee

AimieRifdi Abd Halim said...

beautifully written my dear lil sister Bella~ :) <3 <3

kaizen said...

kamis kul 3 ptg ade live chat...xmo try ker chat ngan seth awk tu cik bella??

Jamban Comel said...

niceee hik3 ;D

delarocha said...

sememangnya semua lelaki cuba penuhi kriteria 1 sampai 6.

tapi adakalanya certain kriteria tu tak nampak dengan mata kasar.

cynical but relevant.

Arshieda Nabila said...

sume pompuan nak laki yg perfect...me 2...;-)

tapi terima seadanya 2 penting..;-))))

kembatolo™ said...

harap seth tan tak keluar masa present tu. haha. =)

ENCIK TIKUS said...

arghh.. saya tak taff.. *emosi*

CikHaniBhulat said...

btul2..kalo dia bimbing kita insyaalah susah nak ada masalah bila2 sama2 ada iman yg kukuh..chiwah,cm ustazah la..hehe..kalo de laki watak cm seth and adam (adamaya) esok gak nak p minang..kuikuikui

Anonymous said...

tapi ada ke orang yang kuat agamanya pakai baju polo + short? ashraf muslim and sham kamikaze maybe.

Anonymous said...

cik bella, dari kol 7 sampai 8 bukan ke masa untuk beribadat or at leasthormat waktu maghrib? parents tak larang bukak tv kerrr?

saya rasa rancangan macam ni la musibat non-muslim di sebalik tv3 untuk umpan orang melayu kita. renungkan

bella dela rosa said...

arxar:heeeee alaa tengok la yang.i tengok kat tonton khatam masa wekend.huhu.heee oke jom screen besamee.

bella dela rosa said...

marya:alaa yang i tatau beza hihi.;)

bella dela rosa said...

ayeem:tq ayeem!;)prsntation went well.exam zz

bella dela rosa said...

aimie:tq kakak sayang.love ya!

bella dela rosa said...

kaizen:wuwuw tape laaa.

bella dela rosa said...

delarocha:yess it depends pada orang yang menganalisa.

bella dela rosa said...

arshieda:asalkan memahami,tu je

bella dela rosa said...

kembatolo:heehe takk.prsntation went well hikss

bella dela rosa said...

encik tikus:ahah perlu ke jadi taff?

bella dela rosa said...

hanibulat:haha really.gudluck isk ada kee skang pmpuan minang laki?

bella dela rosa said...

anonymous:emm?i suke,tak smstinya buat suami.well ade je shrt bawah lutut kan.

bella dela rosa said...

anon:ohh i memang tengok kat tonton sbb i balik dari upm pon da malam.sekian.-_-.so tak tengok masa maghrib tu

Anonymous said...

antare aaron aziz, adi putra, remy ishak mane 1 favorite awak? ni dalam luar dunia lakonan la.

Anonymous said...

apa over 'baik' sangat anon kat atas tu? haihhhh

bella dela rosa said...

anon:aaron aziz kot?

anon:hehe takpe la.asalkan die nasihat tu ikhlas bukan perli wuwu

Roxet Malissa Selanie said...

ehehee..mula2 dulu suke sgt kt seth tan,skrg beralih arah kpd kwn dia,si amir tu. :p

Anonymous said...

ish aaron? i sbg laki la, remy ishak better. (tp mak straight tauuu)

Encik Amman said...

kriteria ini umpama syarat. haha. Nice entri :)

yaya_flanella said...

auw. i sukaa la entry ni. suka kuasa dua. dalam masa yg sama ada perspekrif yang berbeza tentang seth tah. he is not perfect in all way. :)

Faiz Tapit said...

dah tak ingat nak komen ape bile baca komen anon tu. kah3

kaizen said...

nk jmpe live la tuu....

Spa Toilet Seat said...

nice post .. orang harus belajar tentang tip ini .. tetapi pastikan untuk jujur ​​pada diri sendiri .. tidak meniru orang lain bagi Anda untuk menjadi cinta .. jika gadis itu benar-benar mencintaimu dia akan menerima Anda tidak peduli apa yang Anda dan siapa Anda

mankozeb said...

Actually jodoh kita adalah cermin diri kita. Baik kita, baiklah jodoh kita. Jahat kita, jahatlah jodoh kita.Jarang orang baik berkahwin dgn org jahat. Kalau ada pun, mungkin dugaan/ujian Allah kpdnya. Jadilah yang terbaik. InsyaAllah akan mendapat yg terbaik. Selalu amalkan doa "Rabbana hablana min azwajina wa zurriatina qurrata a'yun wa jaa'lna lilmuttaqina imama" - Surah Al-Furqan ayat 74.

bella dela rosa said...

roxet:tak suke amir sbb tak suke cara die cakap wuw

bella dela rosa said...

anon:emm takan nak kena suke laki same.

bella dela rosa said...

amman:tak la syarat pon.hehe

bella dela rosa said...

yaya:yeahh kan.;)tq for visit dear

bella dela rosa said...

faiz:huhu okee

bella dela rosa said...

kaizen:for now tak rasa lagi kot huhu

bella dela rosa said...

spa:well said

bella dela rosa said...

mankozeb:betul tu.so kalau kite dapat yang teruk jangan la komplen kenapa die takley jadi macam ape yang kite nak.tengok diri sendiri dulu macam nmane kan

pandangkedepan said...

kalau tau tadi baca perenggan last je...nak wat camne dah terbaca semua...ish3x...ehehe...:P

Isteri Encek Bard said...

wahhh mr. right,,,

LittleGurl said...

kite suke gila kat seth tan!wuuu wuuu...

alyea said...

"Salam. Blog awak bestlah. Saya follow yer. Kalau sudi, followlah blog saya juga =) "