Monday, June 20, 2011

mencintai tak semestinya memiliki

2years back.;)

Janganlah kau angkuh melaungkan.Si dia kepunyaan mu..Atau kau kepunyaan si dia..Kerana hakikatnya..Kita tidak pernah memiliki sesiapa..Walau sekeping hati seorang insan..Tidakkah kau sedar...Hukum alam menyatakan..Mencintai tidak semestinya memiliki?Manusia pandai berpura ..Berlakon di pentas dunia...Dan bertopeng menutup rahsia..Tetapi hati...Tidak pernah berdusta pada empunya...Tentang perasaan yang bergolak di dalamnya...Tidakkah kau sedar...Mungkin si dia melafazkan..Ungkapan cinta pada mu...Tetapi hati dan perasaannya..Tidak pernah berniat begitu...Dia hanya berselindung...Di sebalik sejuta alasan...Dan kau...Begitu jujur dan setia mencintainya..Sehingga terlupa..Hukum alam menyatakan..Mencintai tidak bermakna memiliki..Sesungguhnya. .."Aku tidak pernah memiliki diri mu...""Dan kau jua tidak memiliki diri ku."Mengertilah. Kita sebenarnya kepunyaan..Yang Maha Esa...Tiada sesiapa berhak memiliki diri kita..Kecuali Dia...Dia mengasihi hamba-Nya...Dia memiliki hamba-Nya...Dan ke pangkuan Dia kita akan di kembali....Janganlah bersedih..jika orang yang kamu cintai..bukan ditakdirkan untukmu..Mungkin Allah lebih tahu..Apa yang terbaik buatmu..Percayalah..

2 rings,pengikat kasih dan persahabatan yang tak pernah ditanggalkan,sila terharu.:)

p/s:Sometimes when you happy, who knows maybe someone else will get hurt.

~scheduled post.EXAM!

30 comments:

Ayeem Jemain said...

tu mesti nik nadia. hehe. mana entah dia dah lama menghilang. : |

LittleGurl said...

yes babe u're right...

FARAH ATIQAH said...

kak bella,tersentuh dengan entri akak kali ni.xsemestinya dia akan jadi milik kita selamanya.thanks kak bella..

izz zara said...

tulisan yg baik..:)

Neeja Ami said...

yup that's true...menyintai tidak semestinya memiliki ...

cik saba said...

entry best..
:)
mohon share yer

Marya Hana . said...

setuju, mencintai x semstinya memiliki..

si faraa :) said...

faraa likes this..! <3

Nanie Hussin said...

yes bella.sgt setuju.hakikatnya kte milik Allah s.w.t. dan apa2 pun ibu bapa kte tetap adalah tanggungjawab utama kte sbnrnye :)

KAMIHIDUP said...

betul. :)

Anonymous said...

Salam..sy suka dgn post ni. kebetulan pula terjadi pd sy skrg. Terlalu berat utk tanggung duka di hati krn terpaksa melepaskan insan yg sgt2 kita cinta, ibarat melepaskan separuh dari jiwa kita pergi.

Tp sy akui CINTA TAK SEMESTINYA MEMILIKI. andainya kita dpt memiliki pn dah pasti tak akan kekal juga sbb satu saat nanti kita harus tinggalkan dia pergi bila ajal menjemput. Yg hanya kekal abadi hanya CINTA PD ALLAH.

Hakikatnya pengorbanan itu juga adalah bermakna memiliki cinta. tanpa berkorban hati dan perasaan kita tak kan kenal erti cinta yg sejati..

Anonymous said...

awk comel 2tahun lepas.. now?? -__-"
lalala~~

Anonymous said...

ni cerpen ke lirik lagu?

cengkerangcipot said...

mencintai tidak semestinya memiliki tetapi alangkah indah nya jika mencintai dan memiliki beliau.. saya berdoa kepada yang maha Esa supaya menjodohkan kami.. Insya-Allah.. :)

ishiko said...

luv it ^^

BeYLa! said...

Kak belllaaaaa~~


Terasanya beyla ngn entry kakak nihhhh. Saya dekat situation ni skg. Macam eh akk bella ni baca entry beyla ke smpi akk wt entry ni.hihik.

*Tetibe perasan kak bella nk bce entry kite.keke.

Ye btol tu kak. Mencintai tak semestinya memiliki orang tu.
**Background music Aku bukan untukmu- Rossa~~


Kan kak Bella Della Rossa. ;)

EZAN IDMA said...

jodoh di tangan tuhan :)

s.y.a.s.y.a said...

ya,sesungguhnya kita milik Yang Maha Esa .setiap petemuan pasti ada perpisahan nya pula nanti :)


ayat macam ayat novel aouch .hehe

wildani widane said...

dah macam mak orang mengandung gambar... lol

delarocha said...

dunia ini pentas lakonan,
jangan hanya memerhati dan menilai,
kerana kita juga adalah pelakonnya.

pandangkedepan said...

mencintai x semestinya memiliki....tjuk je dah menarik...keep posting...:D

bella dela rosa said...

ayeem:Die pegi kawen.;)

bella dela rosa said...

nanie husin:yess well said kakak.ibubapa adalah everything,

bella dela rosa said...

anonymous:yess betulwalaupun masa saat melepaskan tu memang pahit sangat nak terima tapi Allah knows better kan.Dia hanya nak uji kekuatan hambanya berdepan dengan ujian,baru sikit.bukan berat2 lagi.

masa kite berdepan dengan masalah2 cani lah baru kite tahu tahap agama kite camne.kuat ke tak

bella dela rosa said...

anon2:i tauu skang yaAllah cantik jugak,ciptaan Allah kan cantik je.;)

anon2:ni tatau la ape.

bella dela rosa said...

cengkerang:amin mudah mudahah yang penting doa.;)

bella dela rosa said...

beyla:i loveee that song.tajuk blog dulu pon im not for you whwhw

bella dela rosa said...

btw dear ANONYMOUS,maybe u notice some of the comment i din approved.pleaseeee and please this is not the place yang korang nak gaduh2 la okehh.

whoever u are sesape je la nak gaduh sesame sendiri find other place can you.i takde kaitan.:)

AyaM_AyaM said...

r u juz break up or what bella..juz found ur blog..it's quite nice..=p

Anonymous said...

adam disisi Allah.hawa disisi adam.tanpa hawa siapa lah adam.tanpa adam tak bermaknalah hawa:)