Sunday, June 26, 2011

ex-fiancee engagement day.

assalamualaikum.

hyee korang.i dah habis exam yahooooo.!happy tak happy takkkk.?happy giler.tak pernah rasa sehappy nihhhh habis exam.kan selalu cakap lepas exam nak muntah hijau kan...haha i muntah hokayy.sampai camtu sekali punye nak muntah jawab exam.last paper was horrible.sangat worst.tapi takpe lahh dah habis ponnn.teheee.!

banyak gilee nak update.tapi dah macam banyak sangat postpone so malas nak korek2 balik.tadi,ahad,harini ade majlis.;)eksaited.malam lepas exam memang dah gemuruh,i pulak kan yang nervous nye.almaklumlah over,siap telefon fiancee lagi.tanya semua oke tak.

then perjalanan nak pergi majlis i fetch syasya first, neves pergi sorang..tapiiiiii ACCIDENT pulak.takut tekejut tapi excited jugak sebab first time kena langgar so rasa macam power la haha.nak tau tak sebenarnye i memang teringin eksiden pon.i mean yang macam darah2 ke luka2 ke.lepastu orang semua kerumun woahhh power tak rasa.power kann.tapi taknak la doa camtu,teringin je.i suke masuk hospital jugak,macam cool je orang melawat.pastu tadi kena sikit je la tapi.takde darah2,trauma terketar je la.

before keluar keta nak reka ayat bajet gangster la kannn APE PAKCIK NIH LANGGAR KERETA ORANG!BUTA KE HAPE!tapi i keluar dengan sengeh nye 'pakcik kenapa langgar kereta saya,nape pakcik tak pandang depan,kan saya dari simpang tu,kenapa pakcik pandang belakang masa bawak kereta,mana ade orang pandang belakang kan masa bawak keta(dengan nada lembut sambil senyum)'.i senyummm je oke cakap ngan pakcik tu wakaka cacat gile rasa.tapi sorry la pakcik u ingat i pompuan boleh tipu ke,no la.i senyum je,adab kena ada tapi tegas.memang tak boleh tipu la kalau dah keluar hujah i kan.i kan suke bebel ehemm.

woahhh panjang gile.nak cerita harini ialah hari putus pertunangan i.sobb.and kitorang pon ada buat majlis/sesi pemutusan pertunangan.semua berjalan dengan baik alhamdulillah.nanti i share pasal majlis pemutusan pertunangan tu hokay.;)kitorang oke je,cool!


harini jugak hari bersejarah.iaitu hari kehancuran hati2 lelaki hoyeahhh.siapa yang dah kena ikat niiii.


i?

ehhh memang calon yang bukan sesuai.calon pon takde,and memang takkan ada siapa yang hancur hati la kannn.


syasya

yesssss calon sesuai.peminat ramaiiii berderet beratur tunggu.tapi nasib baik bukan dia.belum lagi.heheeee.





































i macam jahat gile kate hari kehancuran hati2 lelaki.tapi sorry to say,she's taken da.selamat ditunangkan dengan benjamin.;).takpe lah bukan jodoh korang dengan dia.i cakap ni bukan sesaje,so jangan la bersedih oke?and jangan ganggu dia atau hubungan die.kite tersangat la happ untuk awak.!


teaser je baru,nanti sambung lagi hokay.!:)btw i taruk exfiancee sebab dekat status fb kitorang,kitorang engaged together heee.fiancee tu die la.

26 comments:

nuyuEna said...

wahh~makin rmai bertunang...tahniah utk nadia~

cik bella kite bile lak ni?

Akmal Baharuddin said...

bella..nadia tunang dah..bestnyee..lawa sgt nadia.bella cepat2.turn pas nadia kan.hihi

Fana Flora said...

wah! nitti dah bertunang. cantiknya dia. harus koling2 die ni. haha

si faraa :) said...

congratsss kak nadia.. :)

kaizen said...

aah..bler lak tuan punyer belog nih nyer time ek....

Wani said...

fuhh tajuk .
ingatkan betul2 , haha

Arshieda Nabila said...

kak nadia da lepas???kak bella??;-)

Anonymous said...

cik bella tunggu suami, lelaki dan dot dot dot. ce cari kat formspring dia.

cik najihah said...

kak nadia da bertunang..
happy for her :)

syasya said...

huhu sedih la..i x tau cm ne tukar status ngan bella nnt...mesti rase mcm u..tp happy la..happy tok naida hehe n i doa u cepat2 kawin gak ok!!

KAMIHIDUP said...

wah, nadia dah bertunang? tahniah. :)

EZAN IDMA said...

so sweeet :)

Ekin Razly said...

chantek !!

lindariepin said...

cantik la...

Azzam?? said...

ooooooo.. patut laa senyap terus budak tu kat blog dia

Ayeem Jemain said...

patut lah lama je tak update blog. ada kena mengena ke? huhu.

ada ke mintak eksiden -..-

tyrachan said...

waa..nadia da tunang..x jelez ke bella?huhu..mesti nanges kan tym engagement day dy tu...ye r..happy sebab best buddy pon happy..=) awk ble lagi?haha!

Ena.Adrina said...

kesian bella putus tunang ea. hihi :P

pandangkedepan said...

bleh plak imagine mcm mana flow bila eksiden..berpandangan jauh ni...:P

Jamban Comel said...

nadia dah bertunangg?alaa

bella dela rosa said...

terima kasih bagi pihak tuan punye badan yang tatau la kemana sekarang.

oke kepada sesiapa tanye i bile lagi.meh sini i tanye korang bile pulakkk.?;))

Anonymous said...

Hi Ena Adrina. Awak sangat menarik. Single lagi ke? Ke dah bertunang jugak? U kat KL ke?

amier azrul alias said...

tuan blog bile lah ye..hehe

bella dela rosa said...

anon:hahahaa

bella dela rosa said...

amier:orang yang bertanya tu bile la yee

Mira Amirudin said...

Oo...igtkan sis bella dulu dah btunang...huhu