Tuesday, September 13, 2011

kain kafan termahal jenama bvlgari

assalamualaikum.

maybe some of your have heard about this. the most expensive kain kafan. dont you think afterward it will be a trend? chanel, guess, blabla. one of my friend posted a status regarding this few month back, i was like oh really, these kind of people might be insane! kain kafan ni dijual dekat orang kaya arab saudi. jangan orang mesia tiru sudahhh.

bukan ke in the grave all of the fabric will decomposed right. added with munkar and nakir will ask why all this, wallahualam.




 


realizing that nowadays all of the things that done will be followed with 'biasa la zaman sekarang', everything become a habit or normal, sooner or later trust me, you will be living, not based on islamic law. try to think about what will happen to our children in the future. takut kott. marriage nowadays pon dah macam nonsense. renung renungkan. selamat beramal.

till here.tadaaa.:)

19 comments:

Shahrul Tanaka Safeai said...

mahal-mahal buat apa? kalau amalan kita kat tuhan tak mahal.

keyman said...

macam2 skrg kan..
jenama pe atau kain pe pun..natijahnya amal yang disukat..bukan branding..
wallahualam...

Nurulbadiah Lai said...

huh..
really..
mcm2 sekarang

syakey said...

betul sangat, semua dah tunggang terbalik. macam mana la generasi anak anak kita nanti...

err,kain kapan for real ke ni?? masyaAllah

Miss A said...

seriously???

miss biebbiey said...

waahhh so scary huhuu

Mya said...

ish nak buat ape pun mahal2 hmm

Sabrina said...

Ya Allah....npe dieorg mempermainkn hukum2 islam...dhlah..tentu2 jenama2 tu smua milik orang kafir.... Ish... Sedih nye... :(

zalizalu said...

"marriage nowadays pon dah macam nonsense"

suka penyataan ni... boleh dihuraikan lebih lanjut ni... :)

Muammar Gaddafi said...

ish...takut

nn said...

tengoklah cara dia display. siap letak bank notes semua tu. dia ingat orang islam tanam macam kristian? pakai baju cantik-cantik semua tu? adoilah.

Cikaro Awe said...

ni nak bt advance booking ke.

Mira Amirudin said...

lebih baik bersederhana kan sis bella? ;)

kaizen said...

nak kiamat....

kecohabes said...

semahal2 kain kapan pon,tetap akan ke liang lahat juga...btw admin, mtk share yea :) nti Kecohabes creditkan skali blog ni..

delarocha said...

dah mati pun masih nak menunjuk?

Akim Iqbal said...

har har har

Amr Aziz said...

aisehh...macam2 hal..xde siapa nk tengok ape jenama kain kapan kite...subhanallah...

Affan said...

blh masuk syurga tak pakai brand mahal2 ni? trololol