Monday, September 19, 2011

bird park, kl

assalamualaikum.


Hey kita masih didalam bulan raya!so selamat hari raya guys. I have a friend,shes an iranian. Know what, they only celebrate eidul fitri for one day oke. And she shock when i inform her that here in malaysia we celebrate raya for one month and i ask her to cook so that i can go for her open house and she said yes. Adakah saya seorang yang kejam? abaikan. Sudahlah beraya di negara orang disuruh pula buat open house tapi she dont mind. tehee. Dia siap tanya lagi what do you want me to cook. wahh bangga.


Mari kita berbalik ke pangkal jalan cerita. sebelum puasa haritu saya dan kakak saya, ye semestinya lah saya takde kakak kan, anggap je la die kakak saya pergi ke taman burung. Yang kau semangat cerita pasal sebelum puasa punya benda kenapa?? Takpe lah, alang2 memang nak cerita, cerita je la. Bukan semua orang pernah pergi taman burung walaupun duduk dekat kl. Dari dulu saya memang suka dating dekat tempat ada binatang, malangnya hasrat tak pernah kesampaian sebab tak pernah beritahu haha.

Kite ni memang pentakut binatang no 1 tapi suke pergi tempat nature macam nih. cacat. Kite suke pergi zoo walhal kucing pon takut. Kite suke mandi sungai tapi bila ada ikan kecik cenonet menari2 dikaki sudah terlompat seperti nampak singa. Lempang baru tau. kite suka pergi park yang ada binatang comel2. Sebab tu dengan semangatnya pergi ke taman burung. tapi bila dah sampai tetiba rasa macam adakah aku telah menempah maut sendiri.?!??! Terasa macam didalam muay thai tahu.

burung ni dimana2. T_T

Belum masuk lagi sudah di welcome oleh seekor monyet yang tidak diikat. wth la kannn. penyesalan menyelubungi diri. sampai suruh pak guard myanmar halau monyet baru boleh masuk. Dah masuk, burung berkeliaran terkedek kesana kemari. hidupku seperti tidak selamat. semua pon tak duduk dalam sangkar T___T. Berkeliaran. terus baca ayat kursi supaya tak dekat. bukan geli tau, kite takut+geli.. i just cant. animal is my fear. tapi suka jugak pergi zoo bahaha.


  



Heyy dekat bird park boleh la bajet foreigner sebab we are the only malay. Lepastu terus feeling orang arab kann. silap tak pakai jubah ngan purdah je. Kalau tak mesti diorang dah ajak pergi rumah jemput makan, bangga jumpa kawan senegara. Tolong lah jangan pakai heels or wedges. penat tahu nak jalan jauh2 dengan bukit nye, sila lah pakai kasut yang comfort. Kalau nak feeling kuch2 hota hai boleh la datang sini sebab cantik, tapi takde la padang hijau yang besar, kalau nak padang hijau beserta taik lembu boleh la pergi ke UPM. cantikkk.

 

 

 
JANGAN LUPA VOTE PICTURE ATAS NI [CLICK]. JUST LIKE OKE LIKE.
kakak aimie yang enter this competition, kalau menang kena mintak royalty sikit nih hihi.;p





Sebelum pergi bird park tu kitorang g makan dulu kat secret recipe di sogo. Then only gerak pergi bird park and lepastu malam tu pergi makan kerang bakar dekat serdang along with abang dinie. Saya dan kak aimie memang peminat kerang bakar. Tau tak kerang bakar tu sedapppp. Kerang  juga menyebabkan saya admitted ward because of denggi masa sekolah. cess kau kerang. tapi lepastu terus suka. Konklusinya saya jenis orang yang walaupun banyak kesakitan kau beri padaku, aku tetap menyukai dirimu. Gitu la kan walaupon takde kena mengena.

 




Sebenarnya kite tengah demam ni and serious sore throat yang menyebabkan saya tidak boleh bercakap. Sengsara tau, tak boleh bercakap. Makanya lepas lah di blog ini. kasihan blog dan juga pembaca. Before that, nak cerita my first day at school was horrible. Second and third class were awesomeeee sebab saya jenis suka cikgu lembut. sampai disini sahaja. sekian wasalam.

9 comments:

kembatolo™ said...

tak suka binatang tp pegi zoo. tak rasa macam something wrong ke? maksudnya, kne cari husband yang berani tp tak suka g zoo. kan? hahaha

Akim Iqbal said...

:)

KAMIHIDUP said...

:)

Muammar Gaddafi said...

my fav spaghetti meatball

BeYLa! said...

Bestnyeee nk ikot kak Bella~~ hehehe.

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

comelnye due2 ! hehehe. n bird park tu dkt yg tmpt2 yg byk taman jugak tu eh? ape tah nama. lupa -.- tp nice lah dating due org kat situ. hihi

Mira Amirudin said...

i've been there once before...;) buat pencinta burung,sesuai la nak mai sana..;)
bella,your friend looks like hana tajima! ;)

Amr Aziz said...

bestnye g jalan2 kt taman burung...

Abbs© said...

cantik background.. thump up sweetheart.. taman burung tu gua pernah pergi hanya sekali saja, adeh..