Thursday, March 29, 2012

Flavors Restaurant, Swiss-Garden Hotel

Assalamualaikum.

This is a long entry full with pictures, please do not read if you are hungry. Hello helloww, so I went to flavors restaurant located at swiss garden, jalan pudu kl to celebrate someone's birthday but that person could not make it, hence I bring parehah along heeeeeeeee. She pick me up, told ya, I just hate driving. So I really need someone who care to entertain my bad behavior, I dont want to driveee, takut. I mean dekat2 takpelah egegege.

Kitorang sampai2 terus duduk dan bertenang sekejap sebab teruja banyak makanan and boleh makan apa jeee. Dan siap merancang lagi kena makan apa dulu supaya semua boleh rasa haha. Tapi sebagai orang melayu, kitorang tak amik lansung makanan melayu hahaha sebab ye la, dah kata orang melayu, mesti la mak2 kite selalu masak lagi sedap hohoho. So kitorang amik semua makanan tapi sikit2 la, haish tengok laa badan kite cane pulak nak sumbat semua benda tu.

Tengok gambar je la, penat nak cerita.



Roasted beef dia sangat sedap. yang memang kena pergi 2kali untuk tambah ye.

Pakcik ni kan setiap kali kite lalu pergi amik kambing setiap kali tu la kite senyum ahha.Mesti dia hairan, pompuan ni dah kenapa senyum je, padahal sebab nak amik kambing.haha kerana kambing, ku senyum.:)

Ini ialah port yang paling saya suka sebab banyak dim sum huwaaa. Semua sedap terutamany yang udang, ya Allah seadp gile tapi amik satu je yang tu T_T. So sampai sekarang terliur2 pikir kenapa tak amik banyak2 bile freeeee ha!



Laksa die pon sedap gilee, sedap gile, oke maknanye memang sedap.


lauk pauk, tapi kitorang tak amik pon, gila belagak hihi

Oke guys time for dessert. Dessert ni kadang2 comel and wangi sangat sampai confused boleh makan ke tidak sebenarnya. memang masa nak pilih tu pikir banyak kali, ni hiasan ke apa. Selamat tak mati lagi sekaran, so boleh makan la.
Kite makeup muka kita guna software, cacat betul. Tak reti tu jangan la guna kannn.













Cheese platter~

Saya lagi, yang ni sedap gile manis sedapppp

bread pudding and waffles.


Swiss garden ni dekat jalan pudu, sesat jugak la kitorang pergi sini. Alhamdulillah sampai jugak. This is buffet tau, korang boleh makan ape je korang nak and per head rasanya lebih kurang RM50+. :). Boleh makan semuaaaaa. Till here tadaaa.

14 comments:

mr zrsi said...

erm...tengok pun da sedap..boley try test nih..:-)

NadyaBubble said...

Sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa !

Nieyna Amanina said...

sedapnye kek . erghhh . lapoo !
follow you dear . follow me back :)

sue_lavender said...

sedapppppppppppppppp

sue93 said...

sedappppppppp..cantekk kak bella

Amir Aiman Akashah said...

ni mkn ke melantak makcik????...hi3

senorita25 said...

Hi there sweetie pie:) Came across your blog. Is that Illy? Mcm someone I knew hehe.

ain dzaya said...

byknyerr mkn..yummyy!

"Ain memalukan diri sendiri. Terima kasih.".

Izzatie said...

Hey i love your shawl !

Pastuuuuuu all the desserts look super yummy !! :D

Jai Montana said...

pergh..tengok kek sedappp

Fid Yuuji said...

tuh yg org panggil senyum kambing kot :p

bella dela rosa said...

yeh itu illy farehah ramudzan hehe:)she's my bestfren mase mba kat upm =)

Qish Darleena said...

Hi Sis! I do have a question. Btw, yang sis makan buffet ni for lunch, hi tea or dinner? Need answer asap. Nak belanja adik time birthday dia. :) Thanks!You're so pretty <3

bella dela rosa said...

hi tea :)