Thursday, October 25, 2012

Lamor 2 collagen

Assalamualaikum. 


Kalau korang pernah duduk hostel masa universiti, mesti pernah terkena penangan cerita korea kan. Oppa oppa laaa, ape laaa. Nasib ai tak fanatik sangat, sekarang la, padahal duluuuuu, ya Allah cantik nye pompuan nih, malam sanggup tak tidur nak layan korea.  Then what I adore pasal the actresses are diorang berlakon takde/kurang makeup kann. Takkan kulit pon orang ada buat surgeri?  Lepastu cara reward diri lepas test or exam ialah tengok cerita korea sampai esok pagi hahaha. Dan terus berangan nanti kite pergi korea nak bercuti feeling romantic, kira korea terus masuk list for vacation -_-". 

 

All the time favorite mesti lah I'm Sorry I Love you. Tetiba nak bagitau. Saya suka perempuan tu, lelaki tu pon! Hero ni sangat takde perasaan tapi dalam hati ada taman, aww i loike.


Orang yang kulit putih kuning seperti cina, korea ke jepun ke, diorang punya kulit licin je kan kite tengok, jarang la jumpe yang masalah, mungkin type of skin diorang memang macam tu, or maybe diorang ada consume supplement yang bagus. Saya adalah seorang yang suke cheap stuff, tapi when it comes to body, vitamin, supplement, skin care, I am very particular with that sebab effect dia long lasting sebab tu emak saya asyik pesan, makan benda elok. We are what we eat. Disebabkan itu these type of things saya akan rate makin mahal makin bagus hahaha.Walaupun tahu saya memang takde beli mahal2 mana pon.kann

Saya pilih supplement/skincare/drinks berdasarkan country of origin. Alaa sama je macam orang yang selalu beli baju polo, mesti la tengok dari mana datang, let say usa, terus rate dia as good as compare to china stuff kan? Macam susu, mesti konon pilih yang dari new zealand dari india kan? Contoh. Sama macam skincare ke makeup ke, we have our own preference based on review/testimonial/etc.

 


Disebabkan supplement saya hanyalah susu, morning/evening primrose oil (from australia under safwa, damn good mann, for inner energy), skincare nutox oxyfusion(i really suggest this brand, baca review),  tapi saya takde consume any collagen, ni sebab semua nak makan collagen la ni kann, ai pon terikut,so saya pon nak try la collagen from korea. Tapi takde la sampai obses sangat nak cantik,kau gila tak bersyukur, bak kata saya bhahaha. Gedik nak try. Sebenarnya banyak mak saya yang belikan supplement2 ni, saya makan je apa mak saya beli. Walaupun saya takde pon serious nak tau effect dia pada saya tapi yang saya tau, bila saya tinggal, rasa lain, so ada effect la kan?


 
rasa dia adalah sedap, seperti raspberry <3 nbsp="nbsp" p="p">


Tambah pulak dengan saya ni memang tak percaya testimoni orang melainkan saya cuba sendiri. Hairan la kau makan terus miracle gila semua penyakit hilang la macam2 la jadi gojes bak princess. Entah benda tu sebenarnya dah lama takde, tapi sebab kau dah set mind makan benda tu jadi baik, baik la dia. Dan kalau 10 orang kata benda tu tak effect tapi tak semestinya tak effect dekat saya, kann. Kalau sejuta orang kata bagus tapi dekat kau memang tak bagus, sama jugak kan. Tapi mungkin jugak kau yang pelik sebab kau sorang je yang takde effect hahaha. 

So collagen drink saya nak try ialah, Lamor 2. Kita tunggu 15 hari and see how, kalau nak effect betul kena ada 3 kotak (45pc), takpe kita cuba dulu, jangan tamak. Perempuan baca mesti buat research lepastu berkira2 nak beli, lelaki pon apa lagi, hello kau ingat kau je nak perempuan kulit licin, kitorang pon suka ok lelaki cantik, eh tak, bersih dan licin laa. bersih tu penting ye.
Sebelum tengok kesan dia, meh saya bagitahu apa masalah saya. Dekat muka, saya takde la ada masalah sangat, honest ni hahaha bukan perasan cumanya,  takley tahann statement, saya ada badd dark circle and eyebag. Saya punya dark circle bukan bawah mata je, atas mata sekali, sebab tu kalau korang nampak ade certain macam eyeshadow tu ialah mata saya yang macam kena tumbuk, bukan eyeshadow. Saya ada bekas jerawat sikit2 tapi tak berapa nampak. Dan saya juga ada badddd black/white head. Kalau pegang hidung saya memang bergerutu. Paham tak tu ape, memang rasa biji2. Dan warna kulit tak berapa sekata dekat bahagian yang tak nampak la tapi ai like je, ada macam shading sikit haha. Masalah lain ialah period pain dan juga rambut over berguguran tapi tak pernah habis bhahah,kesan makan ajanimoto banyak sangat tettt, tu je kot. Saya senaraikan sebab saya baru nak try, so nanti takde la tetiba saya add on lain2 tetiba kan. Kang tetiba saya cakap kencing manis pon takde canee haa kann.

Nanti bila ada effect sikit saya tunjuk ok, kalau nak beli sila contact page ni lamor /Valerie ke (0192341881/0162639899), kate read from bella's blog. Or kalau nak tanya apa2 boleh la tanya saya, nak saya beli pon boleh kann. harga dia adalah RM180 per box tau.

Tadaaaaaa

13 comments:

KAMIHIDUP said...

Selamat hari raya haji. Bila nak kahwin?

MéuzAngelo™ XXIII said...

datang sini nak usya tuan punya blog yang comel.. hukhuk :p [link blog saya]

Anonymous said...

Great post, I admire the writing style :) A little off topic here but what theme are you using? Looks pretty cool.

Anonymous said...

Kak bella, brape hrge lamor 2?

Anonymous said...

Blogger: bella dela rosa - Post a Comment
sac longchamp

ushg

Rniz said...

Dah comel..., tp klau amik supplemen
tu lg comel nnt...

Ain Dzaya said...

bella ta pakai lamor 2 pun..tetap santekkkk !

Ain Dzaya said...

bella ta pakai lamor 2 pun..tetap santekkkk !

Lili said...

beli dkat mana? blh bgtau x kedai nya di mana?

bella dela rosa said...

anonymous:lamor tu Rm180 :))try la bestt

rniz:haha kalau tengok dekat2 memang disaster

ain:wahh thank you, alhamdulillah tapi takde la cantik mana pon

lili:beli online my dear, boleh cek link valerie and boleh msg number tu

Anonymous said...

salam..awk stil pki nutox k??? cube la bg tips pemakaiannye. sy ni pori2 terbuka

Farasha Aira said...

Salam Bella, tp bkan ke kulit u dh mmg x brmasalah ke?bkan apa..sbb i slalu ja tgk org yg dah kulit krg brmasalah ni pakai produk2 mcm ni mmg la senang nmpak or..kesan dia bagus..hihihihii..sorry tau!bukan apa..seriusly..i pn nk try sbnrnya..tp itulah, takut jd mcm sebelum2 ni..beli2 tp x da kesan..huhuu..kesian habis duit i..hihihi.klau bleh share lebih skit la prubahan apa yg u rasa k!;)) and u tau x pasal beautyskin essence?which one better eh? ;D

bella dela rosa said...

anon:haah still pakai.kalau open pores, try cari serum yang specialized in open pores,tapi setakat ni kite makan vit c dengan sapu placenta kulit jadi ok

farasha:hahahah i pon ada masalah kurang pecaya dengan orang kate berubah tapi snanye kulit tade masalah. i memang kurang masalah tapi yang i cerita tu memang masalah i betul la cuma i cover kan dengan mekup.dark circle dengan blackhead are my major problem and stakat ni alhamdulillah berkurang sbb i consume supplement and i sapu ada oil ni.penah tapi i kurang pecaya sikit sebab bs.esence tu more tu putihkan.i takut pakai benda yang instant effect sebab first for sure chemical yang work lebih, second putih sangat, and it mght because bse tu buang sel paling atas which protect us from direct light hee.pandangan i la