Thursday, November 8, 2012

Random

Hello and hye

This is just a random post, I miss my free time, I miss doing house chores, I miss crave and cook and bake whenever I like. To explain all, I just started work back. I dont know until when, lets pray for the best haha, I loss my ambitious part of me to be rich la ape la after I left my first job. So yeah, now I force myself to work wahahhaa. I ingat lagi masa dapat first job, gila excited dah survey nak beli dream car, nampak tak semangat terus nak dream car kan.

As usual I cry like what thee, kau kenapa pergi kerja pon nak nangis? Cause I dont want to do something I dont like. Funny kan, macam you baru nak register for kindergarten. I am someone who the more u keras with me, the more keras I'll be. Bila orang marah, I dah jadi malas, lantak kau la. Kann. I need soft soft people, sebab tu kawan2 i semua soft2 lembut2 je..I dont need any pressure from you, cause I'll pressure myself first, even you are kind ke, so u dont have to add more.

I naik la train tau, and dekat ofis ke mana2 la, semua orang tengok hp je, ye la iphone samsung note la htc la apa semua kan semua dah touch screen kan. Boleh online semua, sekali hp I bunyi kringgggggg, maka keluar la hp rm99 nokia I, wahhaha takde la malu sangat pon sebenarnya tapi macam kelakar la, kau ni miskin sangat ke kerja pon taknak beli. Budak sekolah pon pakai canggih ok. Im not lying, I dont have a smart phone,even satu family I main whatsapp ke apa, I je takde. Sad, nak beli tapi I tak rasa keperluan dia lagi. Kan best kalau ada orang sanggup berkorban nak kasi hadiah iphone.

Then, emm oh yeah I dah moved to gombak hee, I miss bangi. I miss orang2 sana.T_T.First few months I rasa gombak ni rumah tumpangan je wahaha, lama2 baru boleh terima. Dekat sini kampung, we even have to pay untuk buat jalan. Sebab rumah ni buat sendiri, then sebelah rumah I ni ada empty space sebesar rumah I tau, and my father suka menanam, kitorang ada bendi, cili, pokok limau, kari, lemongrass, pandan, pisang, daun apa tah lagi. I tak suka sangat bendi tau, tapi bendi rumah i adalah sedappp, memang setiap hari kutip makan. I suka tanam daun boleh ukir tu, but I dont have money so let just shut up.

Motif semua ini adalah saya penattt, tak boleh adapt lagi.So balik terus baring, and taknak buang masa baring jeee pastu online baiklah saya tulis kan. Anyways goodluck to SPM candidates, do your best and good luck, one advice, when you want to choose which line you want to pursue your study, choose what you want and love and enjoy to be in the future. Jangan ikut orang, follow your heart, sebab yang nak kerja nya kau, bukan orang lain. Serious ni. Till then tadaa salam.:)

5 comments:

Aswad Asae said...

Serius betul. if the work can't suit wif us, kita akan rasa xbest, dan meronta kebebalan malas nak g keje..but, juz try to adapt it.. lama2 okay la
:)

Civvy Street said...

:)

Shazwani Ramly said...

seronok je baca entry kak bella yg ni. haha. dah boleh bayang camne akak ckp. well. takpe kot takde smart phone pn. kalau dh rasa itu keperluan, blh je beli. dh blh call and message pn, kira okayy.

NM Zubaidi said...

daun boleh ukir tu daun apa? :-\

Dari Mata Hati said...

Bella... yup, i pun dah quit first job. Well... gaji besau dan best walaupun i keje kdg2 masuk mlm gak. Tp, i tau ada sbb la tu Allah x bg lama2 kt sana... now, i keje ngan bidang i jugak... tapi lagi busy dr keje lama.. huhuhu... what ever it is, enjoylah!!