Friday, December 7, 2012

Bella the baker

Assalamualaikum

Sila lah abaikan tajuk sebab itu je yang terpikir buat masa ini bhaha. Selain dari makan saya suka jugak cook2 ni. To be precise saya suka bake. Saya suka masak jugak tapi yang pelik2 yang ada dekat afc je seperti scallop, mussells, grill2 tu saya suka la. Melayu melayu ni saya kurang sabar sikit. Takpe nanti kena belajar jugak. Saya kan nak jadi suri rumah, so kena la kenyangkan perut suami bhahaaha.Susah la nak cari lelaki bagi isteri kerja dari rumah, kan bagus kerja dari rumah kan kan.

Saya kalau excited satu benda saya memang all out sampai bosan. Kalau dah bosan, nothing can help da masa tu. Saya susah sikit nak berterusan sebab bila saya tengah excited saya memang guna semua tenaga and usaha bersungguh ni sampai expert, lepastu dah tak excited walaupun still buat lagi. Tah pape je perangai.

After saya berhenti kerja kejap, saya saja je buat cheesetart, fruit castard, red velvet, cheesecake huwaaa sedapnya. Saya kurang sikit makan cake tapi saya suka cheesecake saya bhaha masuk bakul betul.

IMG_49651 
Strawberry cheesecake. Rasa dia macam aiskrim strawberry sedap betul, and macam yogurt2 sikit ye la sebab cheese kan. Antara cheesecake yang pernah saya buat, ini la paling sedappp.
 IMG_49641 IMG_49611 
Ini pulak fruit kastard. First attempt ni hihi terus kasi nadia kawan saya rasa. She loves it and order lagi ehehh.
 
 IMG_49531 
Ini pon baru first time buat kiwi cheese cake. Jarang orang guna kiwi tapi sedapppppp hoi.
 
 IMG_49481 
Ini la cheesetart saya. Ni pon nadia tempah jugak. Saya pon ada hantar ke restaurant. Tapi sebab saya guna Philadelphia cheese jeee, mahal sikit tapi berbaloi2.

 IMG_5117 
Ini terbaru yang saya buat,red velvet sedapppp oke.Sedap. Saya lupa nak tangkap masa yang dah potong. Cantik je. Saya search internet je banyak tapi saya punya reseach tu macam nak buat fyp siap baca sampai berpuluh blog. Sebab nak cari bukti kukuh mana punya resipi paling menjadi.Sebab tu nak buat cake pon pening2 mula2. Over kan biasalah. Nak perfect je semua.Kang kalau fail saya frust, baik baca betul2.
 IMG_5116 

Kesimpulannya saya suka buat cake yayyy.Till here tadaaaa. Sila jangan lapar.

13 comments:

oshinz said...

share la resepi redvelvet yang sedap ni.

The ShomeL TwinZ said...

wahh nmpk sdap smuanyer, tetiba dh terliur..hehe

pndai sis bella buat kek...

❤~Emma Abduh~❤ said...

wow!nmpak sedap la sis...sy pon suka dgn cheese cake..hihi

Yuyu Zulaikha said...

setakat tepek kat belog je, tak yah la joyah. bak la sikit! T_T

Maisarah Abdul Rahman :) said...

Pist tge recipes, sis! :D

Shazwani Ramly said...

untung jd sape jd suami kak bella nanti. buat cake pn pandai. kak bella kreatif. dan cheesetart tu nmpak sedap btl. nakkkk.

Hanisah Jumadir said...

Pandai you bake. Cake you buat pun nampak kemas je 😊

Melissa Dyanne said...

Eh untunglah pandai masak kek hehehe.

SYAI ni said...

nak mamam jugak..nyum!

Mohd4fiQ said...

rasanye sume laki suke je pmpn yg duk umah je..haha..n awk bwat sye laparrr!..

Amir Aiman Akashah said...

sedapnyeeeeeeeeee
pos utk abg long test boleh tak?

Mira Amirudin said...

sedap sedap dan sedappppp hee

bella dela rosa said...

Hye koranggg.

thank you for all your comments.

hehe oke nanti kalau rajin kite taruk recipe k sebab recipe kite main campur2 dari recipe orang.

edit sana sini. and hehehe yuyu nanti kite bawak kalau kite jumpee lagi.