Wednesday, December 5, 2012

Kak Aimie's reception day

Assalamualaikum

Ye bertemu lagi kita dalam episod Kak Aimie. Ai ni tulis blog bajet semua orang ikut kisah hidup ai, macam semua orang kenal la ai cerita pasal si polan si polan bhaha. Kesian tau orang baru nak baca eh siapa minah ni. Baca je la oke, tak paham tanya wuwuwuw. Tapi sebab sekarang sedang rajin moh ler ai kenalkan balik siapa Aimie ni. Kakak ke? Adik ke?

IMG_45621 

Ok ai kenal kak aimie ni sebab kak aimie datang blog ni then dia tegur kat chat tu. Dia soh ai jadi adik ipar dia. Saya pon visit la blog empunya comment tu, masa tu dia tengah masuk contest alhumaira rasanya, and that was my first time I like orang and comment. Lepastu masa lepas ai comment die terus reply ai walaupun orang lain comment dia buat taktahu je, sebab dia excited kan ai comment (ni dia yang cakap).

Sebab dia excited sangat saya rasa dia inbox saya suruh add ke dia takboleh add macam tu la. Then saya pon add, lawak tau dia punya excited. Kawan2 saya semua excited sebab tu saya boleh kawan rapat sebab saya ni pasif sikit kalau orang nak rapat hehe..Mintak number phone la, comment2 kat wall, and the first time dia call cakap lama gila.Mula mula memang sangat awkward tau, ye la cakap dengan strangers, sampai kol bape pagi kitorang on the phone. Then lepas tu banyak kawan2 saya suka dia jugak hehe.

Kitorang start kenal tahun lepas bulan 6 or 7 camtu, baru sekejap tapi rapattttttt sangat je.Masa first time kitorang hangout, ai ajak azar nadhirah sekali(agak2 je la kenal, kalo tak kenal gugle hehe), bapak saya tepon setiap 2jam ok sebab ai kata nak keluar ngan kawan fb bhaha lawak. And after that dia la banyak call saya, cerita itu ini, sleepover rumah dia, keluar g memana je la. Sekarang pon parents saya da kenal kak aimie, pastu bapak saya siap cakap lagi rajin betul budak tu datang selalu. Ye la dia yang paling rajin datang rumah saya eheh.

IMG_45641

Masa dia kawen pon saya sedih, ok semua kawan baik kawen pon saya sedih T_T. Macam mana boleh jadi rapat, memang we start to love each sebab kitorang adore each other mula2. So dah lama2 macam biasa la sebab saya tak berapa suka orang nak adore sentiasa, sebab saya suka perasan sendiri, so biar saya perasan sendiri je, orang lain takyah tambah. Gitu haha. Saya frank, saya pun suka kawan dengan orang jujur seperti buruk la tudung awak pakai ni. Taknak la ni tak cantik, dah la makeup tebal sangat, awak tau tak dosa buat macam tu. Dan bukan semua orang boleh tahan.hihi.

So marilah cerita pasal reception. Reception dekat tropicana golf resort, malam. Saya, fifi, caca and ainaa ditugaskan jada counter pendaftaran. Patutnye saya iring tapi sebab sekejap sangat pengantin duduk atas pelamin so tukar jaga counter. Banyak jugak main malam tu bhaha kitorang ni memang suka main sikit lagi kalau ada camera, setiap masa nak tangkap gambar. Tambah dengan tak malu nye ada flash2 bagai. Bukan selalu. Bukan selalu pon orang tengok tak malu ke hoiiii.
IMG_44721

IMG_45141 

 IMG_45221 IMG_45301 
 IMG_45441 IMG_45541   IMG_45681 
Majlis nye malam so kena jugak balik awal sebab bapak saya da tepon banyak kali da. And esoknya saya nak fly ke bandung. Dengan tak pack barang lagi. Sekali flight postpone foineeee.Takpe lah at least ada masa rehat sehari tapi masalahnya saya kat bandung seminggu then after balik esoknye terus start kerja, lagi menangis teresak. 

 IMG_45971 
Masa kitorang tangkap gambar dekat pelamin, tetamu semua tengah jalan salam dengan pengantin dan balik. So kitorang pon naik la rasmi tangkap gambar dulu eheh sebab pengantin busy kan and takda siapa nak tangkap gambar dekat situ ehehe. Banyak gila gambar atas pelamin.Dengan pengantin je tak ada sebab kena balik awal :)

IMG_46021 
 IMG_46041 
 IMG_46191 
Masa ni nak salam balik da.Wuwuwuwuuw..
 
Itu saja cerita  majlis kak aimie. Sampai sini tadaaaaaa :)

6 comments:

shahfir said...

cantikk..

nurfarahin ekhsan said...

muka macam Fathia la, hehe
follow la kite :)

Shazwani Ramly said...

kak bella super duper lawa ok. hahha.
btw, cantik lah kak aimie tu. ade sikit muka cm akak.

Pemikir said...

Gambar gambar yang menarik serta cerita yang seronok dibaca

:: Riri-Fatieha ::~ said...

rupanya kak aimie ni baru kawin ye. me ingtkan dia dah kawin thn lepas.. huhu

bella dela rosa said...

hello korang.


wahh thank you tapi kite takde la cantik sangat pon.kak aimi memang super duper gojes.

ramai cakap muka maca fathia tapi kita rasa fathia tu macam lawa sangat la pulak hehe.