Thursday, December 27, 2012

Twilight Screening by FCC (Farmasi Colour Cosmetics)

Assalamualaikum.

I copied azar's post title bhaha. I was invited by azar last minute ok. She told me a day before. We went by train cause both of us were from work. There is no direct train to pyramid kan except for komuter, but then you know la komuter, it took 30minutes each trip, so we better play safe, opted for putra and continue with bus. Siap google lagi macam mana nak naik bas, naik bas ape, berhenti dekat mana.haha.

I kan from dang wangi, and wait for azar at ampang park putra station, rest kejap and kitoang gerak pukul 6lebih macam tu. We stop at the last station which is kelana jaya and jakun and kabut nye kitorang jalan patah balik patah balik last2 tanya abang kaunter dekat mana sebenarnya tunggu bas.T_T. Apparently, we waited at the wrong bus station bhaha. Luckily la one chinese girl noticed that we wanna go to pyramid (that was the good point of being kepochi and loud).

Then, bus arrived. Kitorang tergedik gedik lari sebab nak beratur depan. Kalau i nampak pompuan tergelak lari2 i cop je gedik, sebab tu kitorang rasa kitorang gedik je walaupun sebenarnya kelam kabut je lebih. Tapi pakcik tu taknak bukak pintu what theee. Again, i pon jalannn cari teksi. Naik teksi pon macam nak membunuh diri, siap kata nak saman sebab tak guna meter. Lepastu gaduh harga kenapa mahal sangat. Dia bengang kot dah la jem lepastu kena charge murah, lepastu i bajet pegawai berkuasa pulak, then dia bawak laju gila sampai kitorang ok sila diam sekarang.

Alhamdulillah safely arrived with empty tummy. Kebulur tau. Bought some food, collect tickets, took some pictures withh fcc team, q for free popcorn and drink yayyy and duduk wayang diam diam.

IMG_53181 
 IMG_53211 
Sebenarnya sorang satu gambar je tapi masa tu takde orang nak tangkap gambar dekat sini so i pass la camera kat abang photographer tu, dia tangkap banyak2 haha. 
 
 IMG_53251 
Masa ni dah keluar, and kitorang taktau nak buat ape. Nak keluar ke nak kena cakap terima kasih ke tak pon ada sesi pape lagi. Tapi takde siapa pon ai kenal, duduk je la atas kerusi tangkap gambar dengan azar.

 IMG_53301 
Lepastu tangkap gambar ngan kawan2 azar. Tapi sian azar gambar dia blur, so tak boleh la taruk.
 
 IMG_53401 
Ok takpe kita ganti dengan gambar popcorn ye.
 
 IMG_5342 
Lepastu terus azar taknak layan.;p

Habis lah hari saya pada pukul 12++ am kot huyooo. Call driver setia, hantar azar dan pulang dengan selamatnya. Kejap tak cerita pon pasal event ni. Event ni by FCC, kitorang tengok cerita twilight masa dia baru keluar tu. Saja kot nak merapatkan silaturrahim, kitorang dapat liquid lipstick each hihi sukewwww. Best lipstick tu i buat as ape yang korea pakai tu lip tint tint eh ape2 la, i taruk sikit2 je lepastu terus jadi korea wahhhh. Ok tadaaaa

9 comments:

Abg Stalker said...

nk jgk pakai lip tint tint.nk jd korea.LOL :))

Shazwani Ramly said...

nice one kak bella. awesome :)

❤~Emma Abduh~❤ said...

pemandu teksi 2 bikin seram... =.=

nerves said...

Die punya adventure pergii nak tgk wayang free...boleh buat filemm..hehe:p

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

nurfarahin ekhsan said...

cantik blog, macam orang nyer jugak. k. azar pown comel

Nadya Bubble said...

Yang bab pemandu teksi tu kelakar haha.

Anonymous said...

eeehhhh...

yg owner FCC ni (yg blouse hitam) tu my cousin :)

heeheee
menympok jap

FCC Farmasi Colour Cosmetics said...

Salam sis., nice blog dear... t.kasih banyak2 for supporting FCC. Kalau sesiapa berminat nak mencari product FCC bolehlah contact akak atau visit blog akak for product selections. Tqvm sis.