Monday, January 7, 2013

Sushi King

Assalamualaikum.

Hye korang, sihat? So how's life so far?Mine full of kejutan. Hari hari jerawat adalah bertambah sebab terlalu banyak terkejut ahhaha walaupun takde kena mengena. Saya stress, lepastu saya banyak lupa benda lately, orang baru bagitahu, saya cepat je lupa. Kena baca quran banyak ni.
IMG_52301

Saya nak cerita pasal sushi king sebenarnya. Saya memang suka gila sushi, tapi saya suka lagi set bento. Tapi masa mula mula makan memang nak termuntah jugak la dulu2, sebab macam basi. Dah lama lama sushi asyik memanggil manggil je, try la jugak banyak kali sampai suka.Makanan jepun kan semua kawaiiiii, suke. Walaupun rasa dia biasa je kan sebenarnya, tapi saya suka sebab cantik. Lepastu dia macam makan nasi dengan lauk je cumanya lauk lagi banyak sebab tu jadi sedap teramat tu aumm. 

IMG_52421 
bento set saya hikhik. Ini ialah set salmon dengan chicken slice with soup.Still nasi sikit je T_T.
IMG_52391

Tapi kan kalau selalu makan sushi mahal terus jadi bankrupt. I dont wanna pay RM5 for 2bunjut rice, hello. I need 10 plates la macam tu. Sebab tu saya suka bento lagi haha, untuk mengelakkan rasa bersalah, amik bento satu, baru makan sushi, so takde la rasa nak makan sushi banyak2. Bento pon sedap sebab dia ada salmon, ayam pon, udang pon, semua ada. Complete set.
sibuk cerita 
Masa ni kak aimi nk try amik gambar jadi cerah, saya dah la tengah cerita, penat tau nk tunggu setting.
 
  IMG_52141 
 IMG_52101


Kitorang sebenarnya keluar sebab nak ajar farah amyra pakai tudung je. Comel tak sampai kena hangout sebab nak ajar pakai tudung. Tapi masanya banyak kat sushi, then baru pergi toilet tunjuk cara2 pakai selendang dengan betul dan lilit dengan kemas.  10 minit je then balik. Sorry la entry ni bosan gila, saya type pon bosan mengantuk da tunggu gambar upload.

IMG_52491

Farah amyra yang belakang tu comel kan. Alhamdulillah dah berhijrah. 

Till here, tadaaa. Eh sebelum tu, for product/service review boleh email saya di nabeelariduan@gmail.com.

8 comments:

Shazwani Ramly said...

heee. comel lah semua. wanie pn jealous tgk kak bella makan. sedap ahhhh.

kaizen said...

hai!!! nk berkenalan dgn awek blakang tu bleh?? hehehe... nmpk sedap jer sushi tuh....tp lg sedap klo org blnjer...

*tahniah & semoga beliau sentiasa mendapat rahmatNya...

Nadya Bubble said...

Daaaaaappnyaaaa ! :D

Mira Amirudin said...

the four candid tu comel sangat2! i can imagine bella ni mesti talkative giler kan kan. :)

nerves said...

Hai
Sy tak suke shushi..
tp bila dgn awak mungkin boleh bertoleransi.
Ahah
:p

FM said...

Salam ziarah, banyak lupa kemungkinan kurangnya bibir menyebut Alhamdulillah tanda syukur, sekadar perkongsian dan juga peringatan untuk diri sendiri :)

sabella mohamad said...

amboi bestnya kak bella makan ! kecur air liur . hihik . btw , semuanya lawaaa ;D

chairooL ruLez said...

sedap ke menatang nih? dlu dok kt jepon berbulan try makan mknn diorg pon rase apepontaboley..lagi sedap makan nasi + kicap + ikan kembong 3 ekor. bahaha