Thursday, July 11, 2013

Review: Hansaegee Nature (eye mask and face mask)

Assalamualaikum dear sisters



How you girls doing? Good? Selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak. Anyway, just so you know I loveeeee beauty products, I’ve been trying a lot of vitamins and browse over skin care range, just for the sake of try, kalau best, guna lagi hew hew. As much as I love beauty products, because of time strain, jaranggg sangat boleh pamper my skin, pergi facial and all. I search for something yang easy, senang, mudah, berkesan dan convenient, tambah lagi bulan puasa, instead of toooo focus on jerawat sana sini, baik saya focus on ibadah isn’t it? But then takboleh la abaikan amanah Allah untuk menjaga segala pinjaman yang diberi. Jadinya kita buat both.



Last week I got myself a parcel from hansaegee.com, iaitu eye mask dan face mask. I am a big fan of eye mask, for real, ive panda eyes la wei, I need that. Tapi selalunya eye mask pakai kan kena baring, I olss kan suka jalan-jalan dan suka buat benda lain jugak, so eye mask yang stay still walaupun berdiri dan dibiarkan lama ialah gel eye mask je la, jenis lain tak sesuai. N.M.F aquaring gel, eyefill patch from hansaegee.com ni dia jenis gel, bila pakai terus melekap dekat mata, so agak2 masa tunggu waktu maghrib nak ke isya’ dan nak baca quran, curi masa sikit tampal hew hew. Kalau dekat masjid apa ade hal, eye mask ni memang invisible and goyang banyak mana pon takkan jatuh, feels like you wear nothing, tak menganggu diri dan orang lain juga. Tidakkah ini satu extra mark?



Sebelah kiri ialah eye mask from hansaegee, sebelah kanan eye mask biasa, nampakkk tak bezanyaaa.



Cara pakai eye mask mengikut saya, mula2 cuci muka dulu, pakai eye gel/eye cream for better effect, massage sikit buat circular motion, start dari bawah hujung luar mata, kebawah mata, dan keatas mata, then baru apply eye mask ini. Nak rasa lagi best, simpan dalam peti sejuk dulu, terus segar. Lepas pakai, memang mata akan jadi fresh terus, rasa segar and kurang penat. InsyaAllah lama2 kalau berterusan dark circle akan berkurangan hanya dengan memakai eye mask.


 

Lepas dah terawikh, sebelum tidur saya pakai Beauty Clinic mediheal, silk cellulose mask sheet pulak haa. Facial mask ni ala2 treatment pergi facial la untuk saya, once in a while, effective kalau pakai 2-3 times per week danberterusanselamasebulan. Memang akan Nampak muka healthy, energetic and balance skin tone. As usual simpan dalam peti sejuk dulu, the excessive balance of essence dalam packaging tu saya gosok dekat muka, macam serum la kira. Sebab mask, liquid yang dia guna memang betul2 concentrated, alike serum. Mask ni nipis sangat and very comfortable, muka nampak healthy and radiant after pakai.

Lucky u la pakai mask pon boleh Nampak cantik, I pakai mask dah macam kulit mengelupas pulak, alien pon boleh.Bau dia wangi bau tea, selesa pakai sebab essence dia pekat takde la air die tumpah2, I is rimas pakai mask kalau air tumpah tau, geliii.

Tadaaa hasilnye lepas saya tempek die nye essence. Lepastu boleh dah pergi berjimba dengan segarnya


 


Kat mana nak beli macam kite?U may buy this products from, www.hansaegee.com. Apart from above items, they have lottt more, especially Korean products, idk if it just me but all this while, I’ve been trying Korean products, and it works, on me! Makeup ke, collagen drink ke, mask ke ape2 la berkesannnnnnn la sebab formulated for Asian skin and nature yawwww.InsyaAllah will works on you too!







8 comments:

Yuyu Zulaikha said...

lawa ngat aihhh!

Dramanian said...

Pretty enough !!

suhadah saad said...

comelnyeeeee.... :)

Zuan said...

salam ramadhan ^^

Winky_Lens said...

Agak2 kat saiso ada x benda nih?hiks~~
Anyway ur skin is flawless already.
Tempek apa pun jadi lagi comey lah!confirm! ^___^

Ihsan Arifin said...

invisible.
good choice.

kena beli untuk bini nanti haha.

Saiyedah Afzan said...

sis chantekk! natural je muka xpakai makeup ppe.. still chantekk jugak :)

Elih J said...

Comel...fall in love with u :)