Thursday, September 12, 2013

Review: Love your V with Lactacyd

Assalamualaikum


Kalau dulu masa sekolah, saya tak pernah kisah nak jaga intimate area (vagina ehemm), sebab dulu saya tak di expose dengan benda-benda ni, orang datang sekolah asyik je promote pad, panty liner, ubat gigi, berus gigi la, tak pernah promote feminine hygiene -_-", that is why. Lepastu masa dekat universiti ada terbaca dekat blog seorang kawan ni, dia cerita masalah dan kepentingan penjagaan V, kenapa kita perlu membasuh dan menggunakan sabun yang betul, baru la sedarr. Sabun, kita tak boleh buat macam lelaki ye, satu sabun untuk seluruh badan T_T, kalau perempuan, shampoo lain, sabun lain, scrub ketiak lain, V care pon lain, jangan main bedal je.

Then saya sebenarnya ada terbaca dekat ruby.com, dia cerita la masalah dan kepentingan penjagaan V area, so sekarang giliran saya pulak share dengan semua yayyyy, macam tanggungjawab ler pulakk.



 
why water is not enough to clean your V area.

Untuk sesiapa yang taktau dan tak pernah ambil tahu tentang penjagaan V, jangan risau Lactacyd Love Your V Campaign akan mengajar dan menerangkan anda tentang kepentingan dan cara penjagaan yang sesuai untuk your V area. Please do visit their website LACTACYD atau diorang punya FACEBOOK untuk dapat banyakkk lagi informasi dan video. Dah la pinkish2 tema Lactacyd ni, cara diorang terangkan dalam video cukup untuk faham semua tentang fakta-fakta yang perlu diketahui. Tak bosan lansung, sebab tu tulis post pasal lactacyd ni sampai 2 kali T_T.

Kita kena jaga V area kita sama macam hari2 punya penjagaan badan, bukan bila period je nak jaga, hari lain pon sangat la penting. Kalau fikir guna air je da cukup,memang tak laa. Once in a while, V kita akan keluarkan cairan yang emm u know how it looks and smell, that is why we really need that wash, memang perlu sangat kebersihan di V area, da la kawasan paling sensitive, senang sangat kena infection, tapi ramai wanita abaikan. Sabun untuk V area pon ada special sabun, tolong la jangan guna sabun badan biasa, bahaya! pH intimate area is acidic while normal soap is alkaline, so dont mix!

Personal favourite yang warna kuning (sebab ada vitamin E and collagen) dan juga warna biru tu ( white intimate aummm). Wangiii dan selesa laaa. Takde pedih2


Ive tried few brand for feminine hygiene care, no kidding, you will feel the difference when using lactacyd, sebab dia from natural product,lactic acid and lactoserum, dan dia sangat la lembut. Tambahan pula, lactic acid dan lactoserum nih terdapat dalam kelima-lima jenis range Lactacyd. Dan sebab inilah, Lactacyd  selamat dan selesa diguna setiap hari!  Lactacyd bukan ada satu jee feminine hygiene care, ada 5 pilihan ok, nak bau camne, nak whitening ke, prevent odour, collagen ke,refreshing ke, prevent dryness ke, semua adaaaaa, pilih la yang mana berkenan, siap ada lactacyd intimate wipes untuk travel anywhere anytime kalau taknak bawak botol. Selalu bila travel kemana2, susah kan nak bawak botol, boleh tumpah la, makan space la, dengan wipes ni senang kan, handbag friendly, alaa macam kita bawak tisu, camtu la. Kalau tetiba shopping rasa tak selesa, pergi toilet cuci dengan wipes, sambung shopping, idak ler kena bawak botol gigih bebenau.

Tengokk muat kan satu bungkus ada 10, tetiba cerita wahaha.








Ye takpe, kalau sekarang tengah pakai produk lain atau tak pernah pakai lansung dan baru rasa nak try(trust me you wont regret), dan takut untuk beli botol besar terus, ye takpe, daftarkan diri anda untuk mendapatkan FREE SAMPLE. Jadilah salah seorang VIP club for lactacyd untuk dapatkan sample, ala log in guna facebook or boleh je isi nama alamat phone no dah cukup terus boleh dapat. Saya memang suka free sample kekdahnya, sebab free sample ni, kalau suka boleh beli besar terus, kalau tak suka, takpayah laa nak membeli dah,easy peasy.








Register to be a VIP now! Supaya dapat sample cepatt, takut habis kang. Selamat mencuba. SERIOUS PENTING JAGA V AREA. Jangan lupa pergi website diorang sekarang.

4 comments:

Anonymous said...

product ni best tak?

Anonymous said...

product ni best tak?

ayu aiman said...

Salam..
Bole juga amalkan supplements utk kesihatan organ reproductive wanita. . :)

http://sayasukavitamin.blogspot.com

Carlos Santiago said...

ada SLS or SLES tak?