Wednesday, October 9, 2013

Nadia Rahimi's reception

Assalammualaikum

Gituuu kan, dah lama baru nak update. Reception my my bestfriend nadia ni on saturday, nikah hari khamis. Nikah dia sungai besi, apakah nama kem tentera kat situ nama ape, i is lupa. haa dekat situ la. Saya adalah pergi dengan abbie, jumpa parehah and other friends dekat sana. Saya memang bajet semua orang kenal kawan2 saya, main cakap nama je, oh well kalau siapa yang selalu baca blog mesti kenal kann kann kannnnnn.


 

Masa ni saya abbie and parehah datang awal, lelepak dulu kat luar tungu pengantin datang and yayy sampai da. Santek gile okes. Dah ramai sangat berebut tangkap gambar ngan pengantin masa ni.Saya suka gila wedding nadia sebab banyak makanan, datang-datang je makan kek2 dengan kuih, masuk dalam makan nasi, lepas makan nasi makan laksa dan teh beserta bubur. Masa reception saya nanti insyaAllah engage dengan caterer yang provide paling banyak lauk and condiments ;p Emak saya siap da janji nak pergi food testing lepastu habis cancel semua sebab saya buat research caterer paling banyak lauk. Ye la mak I olls ni kalau lauk basic kang nak tambah kambing la, nak masak kari sendiri la, kalau boleh nak jamu semua orang pon nak masak sendiri.


Draft sampai sini, dah taktau nak sambung apa. Anyway ini adalah kawan2 bespren masa degree industrial chem.

 
ni pula kawan-kawan masa jadi usheret

 
ni pula kawan-kawan campuran

 
ni roomate saya masa degree dengan coursemate beliau.

 
ni pula adalah kawan saya dari first day register degree, kenal masa orientasi je, lain course lain bilik lain tingkat lain kelas tapi satu hati wahh gitu.



 
barisan bestfriends yang kenal pada waktu berbeza tapi saya paksa and kenalkan each other ;)

 


Sebab saya memang duduk dengan dia satu hariii sebab tu banyakkk ha boleh tangkap gambar. Reception saya bulan 11 ni insyaallah. Macam biasa jangan tanya prep da sampai mana sebab hahahha kalau lah korang tau macam mana persiapan nikah dimana baju siap 3hari sebelum, doorgift pon buat seminggu sebelum, catering rasanya 2minggu sebelum la, cuma tempat awal sikit la sebulan sebelum. We cool liddat. Tsk boleh nak menjemput sebab kad pon tak buat lagi wakakakakkakaka.

Anyway benda yang paling saya lega ialah saya dah hantar both side baju kahwin dekat tailor pheww. Beli kain sehari je terus pergi hantar, malas fikir lebih. Cumanya hantar manik ke orang lain sebab dia amik jahit sahaja. Lepastu kongajo rasa, sebab baju lace saya full beads tapi saya dapat harga upah yang tak setanding dengan full beads, ye la full beads kan susah jahit, wuwuw tapi salah dia la, dia tak cek, main cakap je. Sebab saya beli full beads ialah mana nak tau tetiba pemalas ke, nanti main pakai takde la nampak sakai.

Catering baru nak pergi jumpa khamis ni, gamble la kalau orang tu taknak amik, paksa jugakkk soh amik. Backdrop pon maybe this week baru laaaa nak pergi jumpa. Itu je kan, takde la susah mana kahwin. Oh ye doorgift DIY project, sama macam nikah punya doorgift, semua buat sendiri. Lagi satu nak buat guestbook ok done. Photographer, since hubby da toooo in love dengan farouq, we decide untuk sambung contract dia, tetiba ada contract, untuk reception and bertandang.

Ni sebenarnya nak cerita pasal apa nih haaaaa. Ok bye

5 comments:

Sue Sopian said...

wahhh.. ramai bff dia..
selamat membuat persiapan ye! semoga segalanya dipermudahkan..amin..

Shazwani Ramly said...

hahah part last cerita pasal preparation wedding sendiri :) suka baca pasal tu, lepas ni blh cerita lg kak bella :D

Shafiqa Balqish said...

parehah is pregnant!!!

syasya said...

doorgift request banyak coklat! ^^

belinda ishak said...

Salam kenal... Lwat blog saya N follow wokey... http://belindarinn.blogspot.com