Tuesday, September 21, 2010

we make it hard to say goodbye

sedih ni lagi sedih dari putus dengan bf.
lagi sedih dari gaduh dengan kawan.
baru saya tahu.
i miss u sister.
baru aku tahu,tiada ape yang bole gantikan keluarga.
semua benda ade pengganti,tapi bile family,tetap sama.

i dont think i can accept any more goodbye.
:'(
tears.

everyone crying all the time.
i try not to show.have to be strong.
maktok cakap ni belum lagi lepaskan anak kasi kat orang lain(kahwin).
baru lepas pegi belajar jauh jauh
aku kaku.
kalo parents aku sedih lepaskan aku nanti,i dont want to get marry.

masa tulis entry meraung,da abis macam kelakar tiba tiba.kenapa pulak tiba tiba taknak kahwin.sebab i dont want any tears from my parents.sebab tu kot,bile sekolah emak tak kasi ade bf,kate tunggu masuk u,bile masuk u cakap isk tak abis belajar lagi.bila da abis belajar emak cakap kerja pon tak lagi,bile macam da ade side income,emak cakap pulak kalau nak jadi isteri kena prepare agama/mental/physical/wat kerja rumah blabla,bile da buat semua tu mak cakap kalo da gatal sangat panggil sesiapa kahwin teros.*nada tak ikhlas*.
haish camtu rasenye sampai bile pon takde calon.

8 comments:

Azzam?? said...

aiseehh... takkan laa sampai taknak kawen? cari laa yang bleh rapat ngan family u gak..meaning u bukan taken away.. tapi they gained a son instead. =D

zairi said...

hmm..terharu nya baca..hehe..xpa..jgn risau..jodoh da ditetapkn..berusaha ke arah mendapatkn nya..dok tggu mmg xdpt la..kena usaha lebih skit..u open tender je..kompem ramai berebut2 isi borg..hahaha..

H I D U P K A M I said...

read this...

http://www.iluvislam.com/tazkirah/remaja-a-cinta/838-kenapa-aku-masih-solo.html

.apie. said...

awat ni sayang? cheer up please.

bella dela rosa said...

azzam:haa tu la.kalo emosi tak stabil,pike benda pelik2 huhu.hee tq.:)
nice quote

bella dela rosa said...

zairi:eh eh tak ni bukan pasal cinta.tetba je masuk cite laen.

bella dela rosa said...

hdupkami:hoho.im single but not available.tetba

bella dela rosa said...

apie:huu adik fly g rusia.:)sedihh