Tuesday, December 28, 2010

air tangan orang yang tidak solat

hye,skema tak skema tak?

assalamualaikum.

pernah tak terfikir ape yang kite makan dekat kedai betul betul halal ke tak.i have friends yang tak kisah pon makan kedai cina.bukan la restoren cina yang jual pork semua tapi kedai cina yang jual pau ke,ape ape yang dimasak la.korang makan tak?takut tak makan tak halal?emo pulak sampai kena takut.hoho.

selalu bile tengah belajar parents mesti tak bagi makan fast food,junk food,maggi semua sebab takut otak lembab,betol eh?i ate all!haha.i makan maggi.kalau boleh perencah nak ade 2 paket memang cepat botak kapla.i suke junk food.fast food kurang sebab emak selalu cakap jangan bagi duit kat yahudi.-_-".tapi makan jugak la.sikit.ape yang i dengar dengar dulu la MSG yang ade dalam instant food nih boleh menghakis sel sel otak sikit sikit.nanti nak belajar susah masuk.macam macam lagi la sebab sebab tak digalakkan makan.

kite kan suke makan makanan bersih,makan sedap and yang penting halal.mom's cook oh sedapnye.u have to be afraid of eating non halal food tau.bile kite makan akan jadi darah daging.bile tak halal,cane?ha ha cane.same macam you makan benda curi la, akan jadi darah daging akan turun ke anak cicit sampai jadi keturunan.how about makan air tangan orang yang tidak solat?i bace lebih baik elakkan.atau jangan makan jangan jangan.

kita pon digalakkan tidak makan makanan yang syubhah.so kalau was was jangan la makan.kita masak,air tangan masuk dalam masakan.ape yang kite makan effect dengan hati.gelap hati tak boleh terima ilmu selalu makan air tangan orang tak solat.orang tak sembahyang dah gelap hati die,tertutup.kite yang makan ape die masak boleh jugak tertutup hati.ha lagi takut kan takley masuk ilmu dari makan maggi semua.yang MSG sume tu effect kesihatan,tapi bile jadi darah daging lagi takley buang kannnn.takkan nak kikis daging tinggal darah.T__T.


i pergi makan williams haritu.tak pernah pergi so nak try sebab orang kate makanan die pelik.oh memang pelik tapi kedai buruk.memang burukkkk.tapi ok la nak duduk.owner die cina emm T__T tapi gigih pergi tengok orang masak die melayu ke tak, seb baek melayu.semayang ke tak al not sure la.waiter bertindik dengan rambut trojan warne oren.macam pergi makan dekat kelab gangster.

tak pernah pergi so kena order save dish.lamb chop.hamik kau die kasi 4.harga rm30.T__T.menagis nih makan sorang.nak potong pon penat,benti bukan sebab kenyang sebab penat.

nasi goreng ketam.ha yang ni sedap gile.illy punye.die kasi ketam besar dengan udang sotong semua ada.rm25.sedap laaaa.ni speciality die.kalau pergi mesti order nih!

oh ye boleh tengok kedai die cane.nak menangis tak compare dengan harga.sebenarnye kalau order satu dish boleh kongsi 3/4 orang macam abang meja sebelah buat.tapi kitorang iron lady makan sorang satu.memang perut kedepan.

ni air ribena longan boleh kongsi 3 orang.longan die taruk satu tin u olss.total kitorang makan rm62 dua orang.

esok pagi nye bangun dengan senang hati pergi kelas.tapi pukul 1 pagi perut da bunyi balik.entah la malam2 walaupun dah dinner 2 kali pon nak tidur perut bunyi.macam ade jin tak kenyang kenyang.


PENTING SANGAT:50% discount for all shawl at girlsloveshop okes.do visit.50% hoiii.walaupun semua tak kasi buat 50%,untuk customer kesayangan boleh jeeee.

31 comments:

momochan said...

samelah momo kalau nak g makan pun kena usha lu halal ke..risau gak nak makan.walaupun kedai nampak cun and sedap sekali tengok logo halal pun takda.terpaksa cari kedai lain.sob sob T__T

si suraya said...

ish takotlah nak makan kt kedai cina cina ni. even tukang msak pun melayu. was was. hehe

intan izani said...

kalau bole makan kedai ownernye islam, lebih terjamin. ;)

Atiqah Adnan said...

tula kan.. susah juga kalau kita tatau then makan je.. bila tak halal dah jadi darah daging.. err macam2 laa.. hope kita lebih hati2 lepas nieh..

acanmunie said...

awww awww, bella. kalau nak beli shawl you, tapi cod kt upm bole? hee:D

Marya Hana . said...

suke last pic tu! lawa =)

kembatolo™ said...

kena upah orang potong ke?
hahaha

raazak.mohd said...

best nye.lame tak g makan kat william.jauh la plak kelana jaya from serdang,hahaha

ARJUNA.Inc said...

sumeeee...entry psal mkan kn?heheh..sdap2 lak 2..uikk..sumpah mleleah airliur kot tgok..hehe

Anonymous said...

cantik spek.... jename ape?

eqacashperlala said...

pasal makanan
memang kena concern lah sikit
even kalau kedai cina tu status halal, kena juga berhati-hti

bukan nak diskriminasi bangsa ke apa, tapi sebagai langkah berjaga-jaga

anyway, mahalnya lamb chop tuuu

eesyaheera said...

i tak makan kalau cina yang masak. tapi kadang-kadang makan kat Pak Li Kopitiam. mak ee salu marah makan situ tapi pergi jugak sbb nak makan nasi ayam lemon. teruk betul taknak dgr cakap mak

bella dela rosa said...

momochan:kite salu terkena makan kat tempat cantik tapi snanye takde logo halal.T____T

bella dela rosa said...

suraya:kite pon takut nanye huhu.salu mkn cina muslim

bella dela rosa said...

intan:haah betol2.

bella dela rosa said...

atiqah:tu la kalau becareful tapi orang blakang dapur yang kite tak nmpk tu yg bahaya

bella dela rosa said...

munie:huu boleh jeeee.:)mmg ade kat upm pon.dtg library jee

bella dela rosa said...

maraya:huuu tq marya!

bella dela rosa said...

kembatolo:potong apekah?

bella dela rosa said...

ajak:jauhh kann.hoi jangan makan owner die cina

bella dela rosa said...

arjuna:hahaha sebab keluar mesti makn kannn

bella dela rosa said...

anon:i pon tatau brand ape huuhuhu.

bella dela rosa said...

eqa:haah sangat kena jaga..mahalssss sebab die kasi 4 sekali.T_T

bella dela rosa said...

eesya:tu laa kite salu g kopitian sbb ramai mlayu tapi sape yang msk taktau huhu

cik huda said...

sedapnye la. terliur ar plak. hee :D

ika honey bunny said...

ohh emm gee. drooling tengok gambar makanan tu. starbuck, old town semua2 tu halal ke tak?

latest entry lelaki akan lebih nampak htt apabila..

Azzam?? said...

sila pergi william dan order air soda herb atau kedondong asm boi!

dan of course... pasta dia excellent. mintak meatball chilli mussel. mantap!

rohaizad said...

Bagus la bella artikel nie.. kalau nk tolong bagi pendedahan,,letakkan kod widget halal ni dalam blog bella
http://www.hdcglobal.com/publisher/widget

bella dela rosa said...

cik huda:air die seapppp

bella dela rosa said...

azzam:mase tu pegi 2 orang je so takley oder banyak nnti tak habis.soda herb tana la sbb ade daun.asam boi acceptable

bella dela rosa said...

rohaizad:heee tq!