Saturday, December 25, 2010

can you spell macaron!!!

hello assalamuaalaikum semua.

korang dah pernah makan macaron?omg sedap kannn.tak penah lagi makan lepastu masa first makan terdiam lepastu terbenti tengah jalan cakap yaAllah sedap nyee!haha sorry la i jakun excited sikit baru nak try sebab susah nak cari area sini.i mean bangi la.sedap kan?

masa mula mula macam famous sikit kat malaysia terus search cane nak buat.ceh punye semangat lepastu tengok steps die macam renyahh.susah la.to be exact i tak ade passion sangat benda benda yang buat kek nih.suke makan je.hoho.maybe sebab tak sabar kot,semua nak cepat.suke decorate tapi lain lain haish kus smangat.


i beli macaron kat whisk.empire gallery.sebelah subang parade.dulu salu g subang parade taktau ade empire gallery kat sebelah,gile loser haha.illy yang bawak.hee tq yang.;).tapi kat situ takde salty caramel.so i try peanut,chocolate,rose,and raspberry.paling sedap mesti lah peanut.hehe.sedap.you guys should try.yang tak pernah try lagi la.harga satu rm2 tapi kecik gile.kalau nak besar sikit rm3.nak besar lagi rm15 pon ado.tapi kedai lain.

balik terus letak lam pinggan.hoho

a bit pricy tapi berbaloi la nak rasa.kalau nak makan sampai kenyang zz baik beli baju sebab 10 pon tak kenyang lagi.T__T.sebab tu gigih search nak buat cane sebab nak makan banyak banyak.kalau beli selalu mati laa nak makan benda tu je.kann?haishh.siapa reti buat hantar la sikit kat kiteeeee.

see die kecik je kan.u can see the texture.crunchy and chewy!sedap.this one coklat.pon sedap.
abaikan muka buruk penat lepas jawab exam hehe.i nak tunjuk kekecikan die je.comel.this one is favourito!peanut.warna pon comel sajo.


p/s:hohohoho merry Christmas everyone.my wish hihi moga terbuka pintu hati nak masuk islam. :).

18 comments:

Ayeem Jemain said...

macam sedap! :D

aisya sakaria said...

bestnyaaaa!!! saya pernah try buat aritu tak jadi! cair je dia punya adunan tu. haha

Micha said...

wow, ingt nak rasa jugk but terengganu tade kedai jual macarons XD
Sis, tlg post? :P

anys said...

wah! nampak comel aje...
sedap giler ke rasa dia??
macam mana rasa dia?
ada macam biskut? hee

Awek Tocang said...

kakak kite kan..sangat suke macaroons. pastu berat badan dia bertambah sebab hampur setiap hari dia layan macs tu. aahahha


sekrang dia dah slow :)

BeYLa! said...

comel oh kueh nihh. cm pau jehh.
laa igt besau td upenyeh kecik comey lotey.

syasya said...

hehe yummy..commelnye macaron. u pegang baru i tau kecik die mcm mane. sekali ngap je la cm 2! mahu....!~

bella dela rosa said...

ayyem:bukan macam MEMANG!

bella dela rosa said...

aisya:wahh siap try nnti awak buat la lagi smpi jadi anta sikit kat kite hehe

bella dela rosa said...

micha:huhu kite pon susa nak g kat sini.T__T

bella dela rosa said...

anys:sedapppp!mcm kek campo biskut.cruncy and chewy.sedap laa

bella dela rosa said...

awek tocang:ye ke kakak!banyak nye duit die hari2 beli macarons.nak jugak.T__T

bella dela rosa said...

beyla:kecik sangat sedih je tengok

bella dela rosa said...

syasya:haah die kecik je.sedih betol tengok tapi seb baek sedp

ayulunera said...

ayu tak pernah makan....tapi tgk bella cite cam sedap je..mane nak jumpe lagi ni...kat kl ade tak...(ayu lagi jakun nih)
hehehhe...warne pon cantik...heee

aienyerika87_badlisyah said...

mcm sedap jer....=)

cimut munniey :) said...

nak jugakkkk belanjaaaaa >.< hehe

kita buat macaron tapi dlm game baking life hehehe

gadis semalam said...

warh...muka cam lisa dah sket2...