Thursday, December 30, 2010

kisah saya sepanjang tahun 2010


assalamualaikum.

ini akan menjadi entry yang panjang.mungkin.saya sendiri tidak pasti.what happen all through this year.do u think i remember it all haha a no no.try to dig one by one.inspired by abbie nak buat nih hihi.

tahun pertama jejak kaki dekat pusat karaoke.aku pergi karok paling banyak tahun nih.ketagih ok ketagih nak nyanyi.spent a lott of time dengan nadia pergi karok tak benti.

tahun 2010 impian aku nak makan dekat seoul garden tercapai.terharu.i managed to get there for 6times kot this year.ke more,tak ingat huhu.and that is the start aku gile makan semua benda.dulu suke makan tapi skarang suke makan semua yang tak pernah makan except for non halal.

aku jumpe banyak orang gile dekat fb yang desperate nak kahwin,nak masuk minang.yang tak puas hati.yang emo bile tak reply inbox.yang nak datang rumah bawak rombongan.luckily sekarang dah takde.status kat atas aku tulis tidurlah sayang and he reply macam nih.gile!


sejak tahun nih bile suke suke tangkap gambar baru aku tahu aku ade sindrom takut tangkap gambar dalam studio.i cant smile.bile senyum nampak gigi tak boleh cover.bile nak cover terketar ketar gile fake.ini mase shoot untuk buku pendaftaran pelajar baru UPM.muke aku memang failed la.

tahun nih aku last dekat upm.aku habis degree bulan 4.biler dah habis maka ade dinner.so this is the first time konon pergi prom night dengan ehem.lepastu perasan macam princess.kesian kat diri sendiri.pengalaman hunt for dress.prepare sebulan sebelum pening kepala nak pakai baju ape.kesian lagi.dalam kelas pon bincang lagi.try baju taktau bape puluh kali.

aku banyak kali pergi mandi sungai,memang buang tebiat.tak pernah semangat pergi sungai dengan kawan tapi tahun nih tiap tiap minggu kalau free nak pergi.macam pergi melancong ke australia excited die mase nak g sungai.boleh tengok sendiri muke excited aku bergambar dengan signboard.T_T.


tahun ni jugak first time pergi tengok teater.jumpe bront and first time rasa teringin nak tangkap gambar bersama.kalau tak memang tak la.ni pementasan romeo dan juliet dekat ib.oh first time jugak jejak kaki dekat ib.


i have a lott of picture with peace.back then.sampai orang buat review kenape gambar banyak peace.first time kena review and kena kutuk la.T_T.


i have best birthday celebration ever.the BEST.i got bestest present.bestest cake.bestest people.not the bestest wish.the only thing dat i wish will never ever happen again.overall the best 21.

my last experience stay kolej.dah tak gune bakul comel.used it since matric.sedih nak tinggal.T__T.

tahun ni jugak banyak join kerja kerja amal seperti menjadi usher dan jumpe kawan kawan baru yang cantik lagi baik and jadi bestfriend!suke.banyak jumpe orang,banyak kenal orang.dari katak bawah tempurung keluar jadi rama rama wahhh over gitu.

first time jumpe kawan alam maya.sebelum nih memang sumpah,aku tak kenal kau jangan nak cakap banyak.tapi sekarang kalau boleh nak jumpe semua.heeee.:)

aku konvo!dan menang contest mortar board dapat rayban.hehehe.

aku mule berkecimpung dalam aktiviti2 yang tak selalu buat.dari pompuan yang ala gedik nye taknak muke burn,takut gelap,takut hutan,tak reti panjat gunung,tak suke extreme kepada sekarang.tahun ni macam nak try semua.idk,perubahan umur kot.rasa rugi dulu tak suke benda benda cani dulu.dulu suke shoping.padicure manicure,,barbie.zzzz.mengade kan.skarang nak backpacking la pergi travel,kalau dulu sekecik2 zarah pon nak amik tau.


banyak la snanye kisah suka dan duka sepanjang tahun 2010.ape semua suke?yang diatas semua best la tapi tahun nih jugak banyak sedihnye.huhu let the secret be secret.love part of course.em i am a girl yang ambil serious when it come to love.bile ade problem bout this thing,memang semua kerja akan stuck.that is the bad of me.kalau seminggu,seminggu tu la tidur air mata.sedih tapi tu la.bayangkan takde sape pujuk!haha.tapi lame2 pikir,kenapa tah jadi camtu.emo terlebih.tapi sekarang dah tak fragile macam dulu.fikir matured sikit.semua fikir positive.benda benda kecik orang buat terasa malas nak pikir banyak2.pikir macam nih ek eleh banyak lagi masalah dunia kena pikir.hoho.and alhamdulillah,kalau ade jodoh dan direstui keluarga ade la.setakat ni he is the one,insyaAllah.hihihi.

tahun ni jugak ajar saya kuat hadapi orang.sebab saya percaya buat baik dibalas baik.kalau orang buat jahat tak mintak la kena jahat kat die balik huhu.tak baik.tapi biar la orang sedar sendiri ape die buat kat orang lain.jangan rasa diri kat atas sangat.okeh.

selama tulis blog 2010 i banyak buat entry pasal perempuan,pasal motivasi,pasal love,i kan full of love.so i suke sume sayang sayang nih.hihi.

luahan hati
(mencintai dan memiliki)(batu api air)(lelaki belajar hargai wanita)(suami impian)(aku anti lelaki)

khas untuk wanita


tu je la suka duka 2010.harap apa yang gembira boleh dikekalkan yang sedih boleh buang jauh jauh.do u know how hard is that to change i to aku.kahkah banyak kali backspace sebab tersasul i.sebab nak jugak tulis aku.-_-".konon macam stressful la sikit bile baca kann.thank you everyone for supporting me all through this year.hope hope hope 2011 will be difference,full of excitement maybe.aminn.

terima kasih kepada pembaca setia blog saya aka ehem sebab kalau die tak baca memang nak kena.kalau takde readers pon at least i have him to read kahkah.paksa rela.thanx to all my readers too!dulu blog ni memang close for friends je,i even dont have follower button huhu.so sila abaikan entry lame2 yang macam emo tau.

bye bye 2010.

hello 2011!

29 comments:

Encik Tikus said...

semua cun cun woooo, keh keh

auji said...

awww inspired by me? hehe. terharuu. 2010 has been good to you bella. n 2010 also is the year how we've met. hope our friendship will be last forever coz i love making new friends and i would love more to stay in touch with them forever! love you si cantik nama sama hihi.

mizz sue said...

sentiasa setia dgn belog awak ni

Azzam?? said...

eventful! =)

balqish jaffri said...

ALL THE BEST FOR COMING 2011!!!

emo?biase la..perempuan!dalam hati ade taman :)

Halia Kentang @ Annpaan said...

moga2x tahun 2011 yg mendatang ni akan lebih bermakna bg awk berbanding tahun sebelumnya=)

~Dilazul~ said...

you had so much great times throughout this year kann.best!semoga tahun depan menjadi lebih baik dan seronok ye bella :)

Bella Ayub said...

gambar yang kat atas tu dah macam patung plak bella tgk..cantik woi :D

Nadia arRumaisha said...

best kan makan di seoul garden.... last time me mkn kat kl....then dah duk kuantan, da tak pegi... ohhh cantik bella pakai gaun yg gambar turun tangga tuh.....

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

byk gile activity 2010. tp sume best2. but yg plg zama suke, part bakul mandi kat matric . rare gile ! :D

have a nice new year sis ! :)

Cik Suheela said...

i pon asik ketagih karoke je tahun ni heeee :)

bella sweet :D

conbellydiobeterisme said...

totally ,ramai laki yg cuba tekel ek ,haha ,i luv ur love entry ,thanks :)

bojan said...

yeah..2010 bermula agak lambat tetapi berakhir dengan cukup menarik!
1st time pergi luar negara..
1st time pergi eropah..
1st time pergi germany..
1st time main game dekat facebook dapat hadiah berupa diatas..
1st time dapat barangan adidas banyak banyak secara percuma..
waaa..tapi kenapa 3 hari je pergi sana? uhuk uhuk

Ayeem Jemain said...

eh, kawan nik nadia rupenye :D

bella dela rosa said...

enck tikus:hohoho cun je nampak ehh

bella dela rosa said...

auji:hohoho love u too same name!muah

bella dela rosa said...

sue:mekaseh cik sue pembuat header.;)

bella dela rosa said...

azzam:hhuhu.;)

bella dela rosa said...

balqish:mekaseh n u too happy new year

bella dela rosa said...

halia kentang:huu mekaseh dear

bella dela rosa said...

dilazul:yupp best sangat.;)tq yang n u too.:)

bella dela rosa said...

bella:aww tq dear.tapi bella lagi putih gebu comel

bella dela rosa said...

nadia:seoul seda kannn.hee nanti dtg mkn lagi.btw tq!candid

bella dela rosa said...

zama:huhuhu sayang sagta bakul mandi tuh/last last tinggal je sbb malas nk bwk balik umah

bella dela rosa said...

suheela:tahun 2010 tahun karoke kot uhuhuhu.

btw tq darl!

bella dela rosa said...

conbelly:haha tu laki menakutkan ade laaaa.owh tq happy reading!

bella dela rosa said...

bojan:cacatttttt sangat ni mesti cite pasal mafia wars.da lame tak main huhu

Syira ITIK KEJ♥M said...

dress labuh time prom nite tu beli katne? or tempah? yg kaler hitam metalic2 tu....


comel gileee!!!

bella dela rosa said...

syira:eemmm tu beli kat mines kedai atas skali near bowling tuh.tapi kedai tu quite pricy jugak laaa.if nak murah ade kat mines jugak tak ingat tngkt berapa tapi near escelator yang part kedai nichi tu.