Tuesday, January 18, 2011

abaikan lelaki yang ehemmm.bace sniri la ye.

assalamualaikum.

entry ni da lame lam draft hihi.to be honest i memang ade masalah sikit nak suke lelaki nih.once u buat something yang tak menghormati perempuan,get loss.yang macam pandang rendah kaum perempuan,hello korang tinggi sangat ke darjat nye.bukan fizikal ye.

penah tak jumpe blog perempuan kutuk laki?and PERNAH jumpe blog laki kutuk perempuan?

sorry i memang tak suke menyampah benci annoyed betul lelaki nak perasan bagus.nak menegur cara tak kena.kejap,korang ade sedare mara mak adik kakak?dah cukup bagus orang sekeliling?dah cukup bagus ahli keluarga sendiri.kalau dah bagus perfecto,i bet cara u menegur will be first class and educated.penyampaian pon tiptop la.ini nak menegur pon orang boleh tegur balik cane tuh?nak tegur orang tak tutup aurat tayang muke pakai serba tak kena?look around u first.betulkan orang terdekat dulu.nak tegur secara umum bole je,nak kasi pandangan boleh je.biar berpada.u nak ke orang cakap eleh nak tegur orang pandai,diri sendiri tak betul.tegur orang lain tapi bini/emak/adik/kakak sendiri tak tentu hala lagi.come on.

u ingat perempuan pantang ditegur?isk isk isk nehi nehi.cuma pantang je teguran tak beradab.sedap mulut je mane boleh bro.

orang yang selalu cakap bagus nih niat die tak baik selalunye.menjatuhkan orang,berdosa tau.bile kite cakap,refer balik ape niat kite.niat tu penting hoii.kalau dimulut lain hati lain camne tu.kalau niat ikhlas penyampaian pon orang boleh terima.korang suke ke kalau sesiapa nak tegur mak korang kasar kasar.before buat ape ape kat perempuan fikir balik ape korang rasa kalau lelaki lain buat dekat emak,kakak,adik perempuan macam tuh.easy kan.kalau tak suke maknenye perempuan pon tak suke la!

i penah kena sebab ade kes ni i ade cakap mudah mudahan semua dirahmati Allah and berubah aminn sebab die bagi hujah agama konon die la ulama' terhebat(die cakap).serious ini bukan joke.die boleh cakap balik salam cik bella,tudung tu jangan pendek sangat,pakai tudung nampak TETEK buat ape.baju tu labuh labuh la kalau boleh takyah la nak tayang BONTOT.setahu aku,baju semua labuh kot kecuali dulu2 lame gile.oh actually lagi kasar snanye die cakap tapi censored ye huahua.ape nih nak tegur kejadahnye?kate ulama' tapi cakap lucah omg!.tetiba blog i jadi lucah kannn.T____T.


tah la tak suke laa lelaki yang tak respect perempuan nih.sebab tu tak suke betul laki tinggi suara.i memang pantang weh.i penah pukul laki kat belakang mase sekolah dengan kuatnye.die pon tekejut,i pon tekejut jugak haha!musykil kenapa nak kena pukul.i pnah mainkan laki sebab die mainkan perempuan(dulu la ye kecik2).skarang saye setia ehem.penah nak cari gaduh ngan laki tumbuk2 sebab die tak respect semua perempuan yang bagi die tak lawa.kuajaqqqq!sebab i ni macam ketua membela hak wanita haha.penah je i dapat msg dari laki2 nih kate nak baling barang depan rumah la,kalau jumpe i nak hentam la,cari kayu baling la.wuwu apsal aku macam dapat banyak ugutan nih.takut tak takut tak.takut wehh kau ingat aku tak takut sekali die buat betul2 mati.T__T.dah la tau tempat tinggal gua.tapi tu la semua dari laki.sedih kan patutnye diorang yang kena jaga perempuan malangnye tidak.

pandangan ku sinis terhadap mu wahai lelaki.kau bukan dihati tapi dikaki.kejam kejam.tak laaa.bukan semua laa.i know ade je lelaki baik kat dunia nih.masakan tidak,mana mungkin aku jatuh hati kepada perempuan,habis pacar hensemku mahu letak dimana yaa?hihi.kawan2 i semua pon baik je.yang tegur tegur tu baik je.bukan semua tak baik.tapi i memang sentiasa berjaga jaga dengan kaum adam ni.bad perception i susah nak dibuang sikit.dulu kan pernah anti lelaki.:).

setakat nih i putus pon sebab lelaki,bukan sebab i ye.lepastu nak mintak kawan balik memang tak la.say bye bye to u olls.dah ludah wei nak jilat balik ke?tak geli ehh.ludah tu pon dah tak teringin la nak masuk mulut u.i cakap balik bukan semua lelaki jahat/tak baik/tak hormat perempuan sebab kanggg ade pulak mengomen2 nak backup diri sendiri kate u baik la ni la tu la.tapi salu orang baik takkan mengaku die baik haha!apsal macam kejam gile nih.behave bella behave.

"Peliharalah perempuan dengan cara yang baik. Sesungguhnya perempuan diciptakan dengan (sifat seperti tulang rusuk yang bengkok) dari antara tulang rusuk ialah yang paling atas. Bila kamu cuba-cuba meluruskannya, boleh memecahkannya dan bila dibiarkan akan tetap bengkok. Kerananya peliharalah perempuan dengan baik".

sekian.dah tak perlu laa i nak kena buat entry nak backup laki pulak ye.ini hanye disebelah pihak.i have knowledge and brain to realized about the fact of the world oke.bukan semua perempuan baik bukan semua lelaki baik.kalau nak cerita dari segala segi memang tak habis ye entry ni,sila faham.bye!


45 comments:

amier azrul alias said...

wow bella.
nice entry!
hehe :)

Azzam?? said...

=)
lelaki camtu is either 1- pathetic sebab guna agama nak tegur a chic
2- memang tak pernah ada didikan sosial

and... rasanya tak perlu lah bagi lelaki nak buat blog puji diri atau kutuk perempuan sebab big Boss kat atas nun..
*tunjuk kat langit
..dah bagitau dah apa yang patut

Faleeq Harees said...

:)

aienyerika87_badlisyah said...

hye bella..im ur silent reader...entry ni mmg best..i pun ada experience mcm u jugak..i sgt setuju dgn kata2 u tu...

Atiqah Adnan said...

lelaki zaman sekarang banyak jenis daa.. ade yg kurang bijak.. kalau ada yang bijak pun tapi still juga susah nak kawal ego n marah..

hati-hati k dear dunia sekarang banyak yang kita tak jangka.. errr seram nak fikirkan..

doa banyak2 supaya kita sentiasa dilindungi

si faraa :) said...

like like likeee! :)

nina add said...

woah :D i like this entry :)

y u y u Z u l a i k h a said...

betul.. yuyu paling benci dengan laki tak bertanggungjawab dengan perempuan..

ciss!

masmaribell_mastura said...

really like this entry! ;)

raazak.mohd said...

sampai die cakap mcm tu skali...i pon tak berani cakap tetttttt kat popuan camtu.samdol betul lah beliau tu

safina razak said...

akak memang da bomb arh..haha..i loyke!

Anonymous said...

saya laki saya ok!!! hahaha!! tp kn sy pny niat lg buruk drp mamat tu sbb sy bniat nk mngorat awk.. blh?? ker ni dikategorikn lucah jgk? T___T

bella dela rosa said...

amier:haaha ingatkan nak backup laki.;p

bella dela rosa said...

azzam:yesss.bole je kalau nak ingat mengingati almaklumlah manusia suke lupe tapi cara tak kena.

bella dela rosa said...

faleeq:;)

bella dela rosa said...

aienyerika:huhu tq yang.;)
hee tegakkan hak wanita yay.huhu

bella dela rosa said...

atiqah:hee baik kakak.will do.;)

bella dela rosa said...

si faraa:likeee jugak!

bella dela rosa said...

nina:huu tq dear.:)

bella dela rosa said...

yuyu:jomm pegi belasah laki camtu hoho

bella dela rosa said...

masmaribel.:suke jugakkk

bella dela rosa said...

raazak:malangnye itu kaum anda juge ajaq hoho

bella dela rosa said...

safina:saya tak hot make tak bombb heee.;)

bella dela rosa said...

anon:haha lucah bendenye.tak.sorry im single but not available.;)

conbellydiobeterisme said...

perempuan agak sensitif ,sb tuh kne hati2 bila menegur,nice :)

Farahana Fadzli said...

Kena ugut dengan laki sah ketaq lutut . Dorang kasar ;p

Alan said...

hii jejalan sini ^^"

standart lah couple putus..tapi memang xkan ley kawan..darah dicincang xkan putus..tetap musuh dulu kini dan selamanya. *cuma pandangan peribadi ^^"

n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h said...

yes! sokong2!!

n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h said...

yes! sokong2!!

saiaAriEma said...

huhu.kita serupa..winkwink! 0_o
tak suke gak laki yg cen tu.menci3!!

Ayeem Jemain said...

wah itu diaa tamparan wanitaa ;D

The Crow Empire said...

Best bace entri ni. Memberi teguran mmg baik. Tp nak beri teguran bukan hanya pkai mulut.Sampaikan teguran dgn adab. Ibarat tarik rambut dalam tepung. Tarik cantik2, tepung pun tak berselerak. Klau lelaki nak tegur gadis, tegurlah dgn adab sopan, si gadis yg di tegur pun mesti cantik je berubah perlahan-lahan.

Peh! Komen aku makin mantap la. Macam abang2. ahaha..

(^__^)

mimOe said...

cik bella, saya pinjam ayat kaler biruu tuu nak share.. :)) btw interesting entry.

syasya said...

huhu i suke entry ni..bukan sbb ade pic i kat c2. tp sbb ape u tulis la hehe

~Dilazul~ said...

baru ade mase nak bace entry ni.AND SANGAT SETUJU boleh tak heee... :)

bella dela rosa said...

conbelly:yee sangat sensitive

bella dela rosa said...

farahana:hahaha tapi tak buat ponn sebab diorang pon takut kena hentam balik

bella dela rosa said...

alan:okes

bella dela rosa said...

afiqah:hee yay yay

bella dela rosa said...

ariema:kaannnn cam nak tampar2 je

bella dela rosa said...

ayeem:ahahahhaha tak rase lagi tamparan betol2,mesti tak rase pape.T__T

bella dela rosa said...

crow empire:ahhaahha baik abang

bella dela rosa said...

mimoe:okesss

bella dela rosa said...

syasya:ahahaha tetibaa nak taruk gambar tuu

bella dela rosa said...

dilazul:huu boleh boleh sile setuju