Monday, January 17, 2011

taste restaurant-bandar baru bangi

assalamualaikum semua!

dahhh lame tak bersua dalam rancangan jalan jalan cari makan bersama saya heee.malas bawak camera gedabak u ollss pegi memane.hp yang ade camera juga hilang tah kemana bawah katil kot,so gune hp murahhh je camera 2mp takley tgkp gambar wuwuw.

last week i g lunch dengan bf hihi.bestfriend ye bukan boyfriend.dekat taste bandar baru bangi.baru lagi kedai nih,since if everyone datang bangi je ill suggest tempat same.so lame la bella,then i decided to try new place,new taste.soo lets go to TASTE!from the outside it looks beautifully arrange,with classy colour,new place some more so bet the price will be expensive too.no no no my blind eye(rabun ye,buta pon bole) at first cakap eh bapak mahal gile makan rm199.rupenye rm19.90 je.T__T.die dekat badar baru bangi sederet iceroom tau.;)

tapi too bad inside tidak lah seindah luarnye.new restaurant maybe.tak ramai orang juga but the price boleh tahan.concept die macam secret recipe lah jugak.tapi secret recipe better because of the variety. but for a calm,relax place you can come here.and the concept ade macam jual barang pinggan mangkuk jugak.;)okeh sudahh i'll serve you with the picture of the food(tapi macam banyak gambar aku je haha),layannn.:0

the menu!takde la mahallll sangat kann

oh ye ini saya dengan muncung.

strawberry cheese cake ni nadia punye snanye.i konon tak suke sebab memang takley trime chese bebanyak tapi yang ni sedapppp wehhh.the kacang sedapp and macam home made!rm5.90

chicken breast.tak habis sebab tak berapa nak sedap sebab not cook very well.tapi tomato die sedapp!


nadia's spaghetti.die nye bread sedap!and ade seafood lagi.sedap.!pekerja die matsalleh u olls.
okeh bye nak balik daa.yang ni memang betol nak balik,nadia soh wat macam nak masukkk kihkih

sampai disini sahaja.i really need food therapy.dah lame tak makannnnn sedap.kat rumah sedapp la tapi teringin makan steamboat,ayam penyet,bakar bakar,seafood,lobster,kepah omg banyak nye teringin.siapa nak pergi buat facial dari rm160 jadi rm48 sajoo pegi sini.(click).berbaloi!jauhh takde kawan nak g uhuu.

p/s:actually i make a video to you guys,unfortunately when i transfer the sound not working.huhu.soo i think i want to end up with a giveaway.simple giveaway.later on will detailing about it okes.:)

till here bye!

20 comments:

Nadia arRumaisha said...

aduuhhhh bikin lapar nengok makanan...hihihih nyummyhhh memang menyelerakan...

amier azrul said...

nyum2!
hehe

Faa Niza said...

kbangi ni kat area mana dear? i pun dekat ngn bangi, nak TASTE juga ;)

Yuny Khoo said...

cake tu nmpk cm sedap jee..

conbellydiobeterisme said...

nmpak sedap ,nanti bleh try makan

momochan said...

kak bella ni...banyak betul makanan kt blog.kalau momo lapor taknak la bukan blog kak bella..nanti meleleh air liur.HAHAHHAH

peace!

eh giveaway??wuuu

Farahana Fadzli said...

Yummy sedapp nyee !

ada mokhtar said...

delicious! terliur pulak =)

bella dela rosa said...

hihi ni deakt dengan area iceroom tu.sederet.:)
huhuuu tetiba video tu ade suara tapi malu taruk so tak taruk ehehe

delarocha said...

nak ayam penyet pegi wong solo, kat bangi jugakkk :-)

CemPaKa SiReH said...

hai cik bella..
kna p try nih..dkt je kot dgn rumah..
jom kite jln2 kenyangkan perut ;)

sweet said...

thank you bella for the comment . im the admin for Taste Restaurant. we will try to improve more and come out with new dishes for you to try. thank you for coming

bella dela rosa said...

delarocha:ohh tq i know.;)

bella dela rosa said...

cempaka:he ye kee dok katne?oegi2 makan cake die uhuhu

bella dela rosa said...

sweet:welcome.;)ur waiters are so friendly.tq for serving.;)

misztikah said...

steamboat kt red wok seksyen 7, BBB best jgk ;)

CemPaKa SiReH said...

hehe..duk kat saujana impian kajang je..slalu jgk la p bangi tu..cake ek? yummy2..my pebret tu ;)

bella dela rosa said...

mistikah:yess penah dengaaa.:)

bella dela rosa said...

cempaka:hee cake die memang sedapp

Arif Rasyidin said...

Salam..trima kasih about sepohon pokok di sebuah bukit tu..suka gak..insyaAllah da mase nak g la..:)